Thursday, May 10, 2012

end of tikus putih life

Salam readers

ohhoi apa khabar semua nya pun?
biasa la. aku skang ni memang ada hobi baharu iaitu menyimpan dan memperkasamkan entry selama beberapa minggu. hee

alrite secara official nya aku telah pun menamatkan zaman bujang. err i meant, zaman kolej pada 19 april yang lepas..

exam yang paling menggerunkan (decp) untuk aku ialah 10 april.
turn aku pagi plak tu.. boleh bayangkan lah camne punya menggeletar tangan, jiwa dan raga nak menunggu turn..
sebulan aku, diyana dan naf buat study group..
practice siang dan malam.. cari evidence buku sini journal sana article situ..
sebulan yang penuh penyiksaan dan tangisan sendu sendan.
kemurungan sungguh.. tiap kali ibu telefon je nangis..
rumah shah alam, kolej di pJ..dekat je. tapi dalam time tu tak balik rumah langsung..
birthday pulak seminggu sebelum exam..
sampai ibu cakap 'balik la..rehat dulu..makan2 cake,sambut besday yabedabedu dgn kami dulu baru sambung study balik..'
nasib baik mek na ada teman aku kat bilik sepanjang sebulan terakhir kami ini..
rasa cam jadi orang gila pun ada meratapi nasib kena hadapi exam ni..
padahal exam je kot. over la kau ni nyah.
haha!

tapi apa2 pun syukur alhamdulillah..
semua penat lelah kami bertiga terbayar..
aku, mek na dan naf lulus dalam subjek decp ni..
syukur..(lihatlah betapa seksanya kami ini T_T)

thanx mek na and nafzia..tanpa korang punya support, aku takkan lulus subject decp ni..
*hugs*
ha kemkorang ingat belaja physiotherapy ni mudah?
ingat course medic je susah?ish babap kanggg!

dari kiri : me, nafzia, diyana

lepas abis exam, kami ada class dinner di TGI friday kat The Gardens.
ye, the gardens yang kat sebelah mid valley tu..bukan garden2 kat kawasan perumahan kemkorang tu.
ok fine.tak lawak pun.

walaupun makanan yang agak mahal tapi kurrreng sedap,
we still have some fun and enjoy the moment.
4 tahun hidup dalam satu kelas. sebagai cohort 1. ye sebagai tikus putih kepada lecturer2 kami.
mula-mula memang seronok sebab dah habis study..
but yet sekarang aku dah mula rasa rindu kepada classmate yang masing-masing mulut tak boleh berenti bercakap
dan 2,3 minggu terakhir praktis exam dalam gym..kongsi2 jawapan..kongsi2 stress..
i am missing u guys.
awww ain't i sweeeeeeeeet?

okeh dah abis membebel sekarang jom tengok gambar yoohoo!
thanx kepada photographer2 kepada gambar2 ini.
femes nyah satu kelas masuk blog i. hik hik.

me with lovely dorris, lesley, diyana and naf

same spot but diff people.from left: mek na, thiru, sangkar, naf,sze kwang, jooling and yipsong

my beloved macha, Shamala yang sedang berdiri and Shamla yang kecil itu

ha bukan senang nak tengok intan pakai skirt labuh kan?
nah ce tengok lagi sekali gambar penuh plak.
ish malu lah.hik hik.

posing manja2 giteww

lepas setel semua exam contextual issue pada next monday nya..
kami dipaksa pakai uniform sebab nak ambik gambar kelas yang official.
gambar semua memang smart dan wow. (yeah and some gambar gila sikit)

instruction before : okeh semua sila berkelakuan senonoh

after: sampai dengan lecturer semua tak senonoh. haha!

mdm chan kata mahsa ada kolam so kita kena snap gambar kat kolam

anggun gitew

lagi sekali tunggang langgang

ow yeah hanya kami 3 orang saja wakil melayu di sini :D

dan ye kami buat gila lagi.
pilih lagu, edit lagu dan practice tarian untuk student lead activity esoknya tu dalam masa satu hari.
yes dalam resume nanti aku akan tulis strength: able to do and co-op with last minute thingy.
gila. haha!and yes biasa la sebagai tikus putih dan cohort 1 yang berkaliber dan telah dilatih dengan jayanya utk membuat kerja gila, we did it!
kami memang pakar buat kerja last minute punya.
haha!
so jangan lupa tengok video tarian kat bawah ni nanti. do click yea! :D
kepada yang tidak tahu..tarian ni merangkumi teknik2 dalam bidang phsyiotherapy seperti PNF, Bobath, Finger to nose test dan macam2 lagi

Link tarian: (Link)

Link lagu yang sangat touching: (Link)


so sampai di sini saja.
not sory for the long post. daaaa!

last day pakai uniform :p

2 comments:

Iza Izzati said...

jeles pulak aku tengok. best kan dah boleh grad. aku taktau lagi result aku cane. aaaa~

intan said...

hahaha. syokk laaaa!