Sunday, May 20, 2012

hijab class

Salam readers

alrite so sekarang harini nak citer pasal pergi kelas teknik2 melilit tudung dengan jayanya atau kalau nak lebih glemer dan retis, hijab class.

ramai yang tanya mana gambar di ambil sebab tetiba aritu gambar ala2 retis banyak diupload oleh ammakun dan elya di fesbuk.
so ha meh sini nak citer :D

sebagai seorang penganggur, masa banyak diluang dengan memikirkan perkara yang kengkadang aku sendiri pun tak sangka otak ini dapat fikir.
hebat sungguh.
so pada suatu malam, aku pun click sana click sini..
aku pun terjuma satu iklan. ye iklan ini. ha sila click lah utk tahu apakah iklan tersebut (Link)
so aku pun mengajak ammakun husna dan elya utk ke sini sebab mereka ni antara kawan2 aku yang hijabnista bebeh. (haha!)
dan mereka pun bersetuju utk pergi ke sana.

sepanjang malam juga lah berfikir nak pakai baju agar taknak kalah dengan retis2 yang bakal dijumpa keesokan harinya.hik hik.
ayat biasa perempuan 'mak,saya takde baju nak pakai esok.ish sedihnyeww'..
padahal baju penuh satu almari.
ish apa ke panjang nya melalut.

so kedai ni terletak kat erm tak tau lah seksyen berapa, tapi on the way nak pergi padang jawa berdekatan dengan JPJ.
baju2 kat butik ni agak awesome dan retis2 belaka.
mungkin next time boleh bawak ibu ke sini bila beliau akhirnya percaya bahwe baju yang satu almari itu boleh diklasifikasikan sebagai 'tiada baju utk dipakai lagi'

banyak teknik pakai hijab yang kami belajar.
cara2 pakai ni banyak kat youtube.tapi ini la 1st time aku try pakai dan tengok sesuai tak dengan muka aku.
dan disebabkan pergi secara berjemaah dengan kawan2 yg memang fun sejak dari sekolah, semua benda pun jadi fun dan interesting.
oh lupa nak bagitau. apa yg paling membuatkan aku nak pergi hijab class ni sebab dapat tudung free.
haha!dasar materialistik punya intan.

alrite so jom tengok gambar yoohoo!

mereka yang datang agak ramai

so gambar2 di bawah antara teknik lilitan halilintar yang kami belajar.

ini lilitan ala2 diana amir punya cara. tapi agak leper ye di bahagian hadapan.haha. oh tudung free!

cara ala turban. ya habibi ya maulana

3 sekawan ya habibi ya maulana

gambar paling favorite! :)

lilitan yang elya pakai tu yang last kami belajar.look good on elya!

bila dah habis belajar lilit sana lilit sini..
maka kami pun berangkat pulang. tapi sebelum pulang macam biasa la..
snap2 gambar dulu posing sana sini aww aww


me with amma husna

owner butik, farrah

us with owner, nurul

ammakun husna (left) and elya (right)

then lepas tu kami lepak2 dan berkongsi cerita terbaru masing2..
happy ^_^

balik rumah tunjuk gambar2 ni and gambar2 lain time hangout dengan ahcak, ahtin dan ahnek dulu2 (sebab gambar dalam 1 folder.hikss)
ibu cakap 'dulu semua pakai baju sekolah..sekarang dah anak2 dara semua.cepat betul masa berlalu..'

ish tersipu kiteww.

alrite till next post.
daaaa!

Thursday, May 10, 2012

end of tikus putih life

Salam readers

ohhoi apa khabar semua nya pun?
biasa la. aku skang ni memang ada hobi baharu iaitu menyimpan dan memperkasamkan entry selama beberapa minggu. hee

alrite secara official nya aku telah pun menamatkan zaman bujang. err i meant, zaman kolej pada 19 april yang lepas..

exam yang paling menggerunkan (decp) untuk aku ialah 10 april.
turn aku pagi plak tu.. boleh bayangkan lah camne punya menggeletar tangan, jiwa dan raga nak menunggu turn..
sebulan aku, diyana dan naf buat study group..
practice siang dan malam.. cari evidence buku sini journal sana article situ..
sebulan yang penuh penyiksaan dan tangisan sendu sendan.
kemurungan sungguh.. tiap kali ibu telefon je nangis..
rumah shah alam, kolej di pJ..dekat je. tapi dalam time tu tak balik rumah langsung..
birthday pulak seminggu sebelum exam..
sampai ibu cakap 'balik la..rehat dulu..makan2 cake,sambut besday yabedabedu dgn kami dulu baru sambung study balik..'
nasib baik mek na ada teman aku kat bilik sepanjang sebulan terakhir kami ini..
rasa cam jadi orang gila pun ada meratapi nasib kena hadapi exam ni..
padahal exam je kot. over la kau ni nyah.
haha!

tapi apa2 pun syukur alhamdulillah..
semua penat lelah kami bertiga terbayar..
aku, mek na dan naf lulus dalam subjek decp ni..
syukur..(lihatlah betapa seksanya kami ini T_T)

thanx mek na and nafzia..tanpa korang punya support, aku takkan lulus subject decp ni..
*hugs*
ha kemkorang ingat belaja physiotherapy ni mudah?
ingat course medic je susah?ish babap kanggg!

dari kiri : me, nafzia, diyana

lepas abis exam, kami ada class dinner di TGI friday kat The Gardens.
ye, the gardens yang kat sebelah mid valley tu..bukan garden2 kat kawasan perumahan kemkorang tu.
ok fine.tak lawak pun.

walaupun makanan yang agak mahal tapi kurrreng sedap,
we still have some fun and enjoy the moment.
4 tahun hidup dalam satu kelas. sebagai cohort 1. ye sebagai tikus putih kepada lecturer2 kami.
mula-mula memang seronok sebab dah habis study..
but yet sekarang aku dah mula rasa rindu kepada classmate yang masing-masing mulut tak boleh berenti bercakap
dan 2,3 minggu terakhir praktis exam dalam gym..kongsi2 jawapan..kongsi2 stress..
i am missing u guys.
awww ain't i sweeeeeeeeet?

okeh dah abis membebel sekarang jom tengok gambar yoohoo!
thanx kepada photographer2 kepada gambar2 ini.
femes nyah satu kelas masuk blog i. hik hik.

me with lovely dorris, lesley, diyana and naf

same spot but diff people.from left: mek na, thiru, sangkar, naf,sze kwang, jooling and yipsong

my beloved macha, Shamala yang sedang berdiri and Shamla yang kecil itu

ha bukan senang nak tengok intan pakai skirt labuh kan?
nah ce tengok lagi sekali gambar penuh plak.
ish malu lah.hik hik.

posing manja2 giteww

lepas setel semua exam contextual issue pada next monday nya..
kami dipaksa pakai uniform sebab nak ambik gambar kelas yang official.
gambar semua memang smart dan wow. (yeah and some gambar gila sikit)

instruction before : okeh semua sila berkelakuan senonoh

after: sampai dengan lecturer semua tak senonoh. haha!

mdm chan kata mahsa ada kolam so kita kena snap gambar kat kolam

anggun gitew

lagi sekali tunggang langgang

ow yeah hanya kami 3 orang saja wakil melayu di sini :D

dan ye kami buat gila lagi.
pilih lagu, edit lagu dan practice tarian untuk student lead activity esoknya tu dalam masa satu hari.
yes dalam resume nanti aku akan tulis strength: able to do and co-op with last minute thingy.
gila. haha!and yes biasa la sebagai tikus putih dan cohort 1 yang berkaliber dan telah dilatih dengan jayanya utk membuat kerja gila, we did it!
kami memang pakar buat kerja last minute punya.
haha!
so jangan lupa tengok video tarian kat bawah ni nanti. do click yea! :D
kepada yang tidak tahu..tarian ni merangkumi teknik2 dalam bidang phsyiotherapy seperti PNF, Bobath, Finger to nose test dan macam2 lagi

Link tarian: (Link)

Link lagu yang sangat touching: (Link)


so sampai di sini saja.
not sory for the long post. daaaa!

last day pakai uniform :p