Saturday, February 11, 2012

hari wilayah persekutuan 2012

Salam readers

ok cuba tengok kalendar arini berapa haribulan..
hari wilayah ialah pada 1hb Feb 2012. then cuba kira dah berapa hari entry ni tertangguh.
lulzz

dalam dok hari-hari complain kat twitter betapa bizi nya kehidupan skang ni..
sempat lagi pergi beronda-ronda satu kL. kakaka.
citer dia camni..pada suatu malam yg berbahgia, adik-adik junior mentweet aku 'akak jom p naik bas hop on hop off esok hari wilayah rm1 je jalan2 area kL'
aku pun tanpa berfikir panjang terus mengoraitkan ajakan mereka semua.
bila lagi nak keluar dgn adik2 chomel ini..dah final sem..nnt lepas2 ni xtau bleh hangout lagi ke tak.
-alasan nak berjimba- hikhik

sampai kL central dlm pkol 8++ pagi. gila semangat awal2 pagi dah bertolak.
breakfast dulu (siti belanja makan nasi lemak.you all jangan jelly nyah!) then kemudian terus tunggu bas sampai..
beli tiket kat pintu bas tu je. woohoo!
first time naik bas 2 tingkat rasa macam yoohoo woohooo yabedabeduu (=.=")

baiklah..
first stop kami ialah taman burung.disebabkan hari tersebut ialah hari wilayah, bayaran masuk ke taman tersebut ialah rm1 sahaja.
dan tahukah anda bahwe taman burung ini ialah sangkar burung terbesar di Malaysia atau bahse omputihnya ialah the world's largest covered bird park?
berbelit lidah mak nak menyebut perkataan omputih ni tau *urut2 lidah*

dari kiri: hajar, lili. bawah: siti


ohh and boleh beli makanan utk burung2 dan ikan.. chomel je :D

Makanan burung dan ikan

burung pun nak femes gak.


kemudian ada show burung2 kakak tua yg sangat comel (burung je ok)
pastu bagi burung unta makan sawi. hamagadd nebes betei nak bagi burung unta ni makan..
patut la daesung dalam family outing jerit2 bila nak bagi burung unta makan.hahaha. ok kpop lagi.

burung punya show. lol!

burung unta makan!

burung flamingo tidur. pelik kan?

kami berempat :D

bila dah habis jalan kat dalam ni..
kami ke taman rama-rama plak..
amboi kemanenen menjelajah alam semulajadi di tengah bandaraya betei la kita berempat ni. hikhik
-gelak tersipu-sipu-
bayaran masuk utk hari tersebut pun rm1 je..kekeke untung untung..

gambar takde motif 1

gambar takde motif 2

gambar takde motif 3

pergi taman rama-rama tapi yang asik berposing manusia je. kekeke
ok ni rama-rama

Rama-rama hisap madu

lepas dah habis beramah mesra dengan rama-rama terbang melayang sungguh cantik aneka warna..
kami pergi ke bustop hop on hop off tu semula and terus ke taman tasik titiwangsa..
kat sini kitorang lunch, solat zuhur then pergi naik kuda dan benda kayuh-kayuh kat tasik tu..
semua benda ni free sebab hari wilayah!
disebabkan gambar aku menaiki kuda sangat hamagadd.. makanya xde la nak publish kat blog. hikhik

romantik kan? hikhik

actually plan asal aku dan siti nak pergi aquaria klcc lepas abis meronda di tasik ni.
tapi apakan daya masa dah lambat..tak dapat la kami nak singgah..
takpe adik siti ku sayang..nnt next time kita pi ye ;)


disebabkan kepenatan yang melampau..
tunggu bas kat depan istana budaya, bila naik semua just sepi menikmati pemandangan je..
tak macam masa mula-mula datang semua berebut-rebut nak bercakap.lol!
then bas berhenti kat depan istana negara yang lama utk bagi peluang penumpang snap2 gambar..
kecewa bila tengok abang kuda depan istana takde dahh..
punya la kami berkobar2 dari pagi nak bergambar dgn abg gagah yang berkuda depan istana..
cis. hampa.



lepas dah puas gambar ala-ala shah alam next top model physiotherapy..
kami naik semula bas ke kL central..then straight ke hostel.

yeahhh!

tq adik-adik junior (siti, hajar and lily) yang sudi ajak akak yang chomel ini berjalan-jalan.
hikhik -ketawa malu bila puji diri sendiri-

ok sampai sini sahaja
till next post. daaaa!
(ohh xde makanan la post kalini! :p)

1 comment:

sea_lavender said...

bestnya jalan3 ~