Tuesday, January 31, 2012

nom nom nom

Salam readers..

kerja aku berlambak-lambak.
lecturer memang tak kasi rehat langsung tau. lepas satu satu kerja dia bagi.
tapi ada apa kedehal. belog tetap belog ye dak?
hikhik.

ok so skang nak citer pasal apa ye kemkawan?
ye..pasal makanan yabedabeduuuu!!

secara tradisinya (cecewah) kami sekeluarga akan bersiar2 di kLcc utk makan2 dan meluangkan masa bersama..
maklong lah ayah kami sentiasa bizi dgn kerja out of the station dan kami adik beradik yang dah dewasa belaka ni selalu takde kat rumah..
so sebagai jalan penyelesaiannya kami sekeluarga akan pergi kLcc setiap bulan utk makan makanan kegemaran kami sekeluarga di gerai mi kat Rasa Food Court 4th floor kLcc.
sedap nak..mak tak tipu tau aww aww

wantan mee soup

wantan goreng

Lam mee

pergh. mengancem.
lepas dah makan, kami pun pulang..
ttett!salah!
hikhik.

tetiba along offer ha siapa nak makan popcorn angkat tangan!
makanya aku dan adik yang merasakan dirinya begitu dimanjai oleh abang mereka mengangkat tangan sambil membuat muka kecomel-comelan dan keanak-anakan.
'saya!saya!' kata kami kepada abang.
abang yang melihat telatah comel adik perempuannya yang pertama ini *batuk batuk* terus tersenyum senang dan mengajak kami ke Garrett popcorn shop.

amacam? boleh jadi part time penulis novel tak? hikhik.

kiri cheese kanan caramel

disebabkan aku tak pernah tengok kedai popkon yg penuh dengan popkon sebegini..
dan..err..mahal (utk tahap student cam aku)..sebegini...
aku agak kesedikitan batak ye dengan kedai popkon ini..
wahh besar besarnya popkon ni...
kenapa la popkon pon boleh harga camni...apakah rasionalnya?
popkon je kot...dah bleh cover makan aku 2 hari...
aku berfikir dalam hati. celamak. drama lagi.

tapi serius..Garrett popcorn ni terbaikkk bohhh!
along belikan kami 2 beradik The Chicago mix medium size.
balik rumah tak sabar-sabar bukak and terus makan..
and i was like...

popkon cheese tu sangat bercheeeeeeeseeeee
dan popkon caramel tu sangat berkarameeeeeeelllll
ok enough is enough intan.

Nombor2 tu mewakili harga tiap peket

Penegasan 1

Penegasan berflash

ohhh and lupa nak cerita..
along kami yang baik lagi awan nano itu telah membelikan kami adik-adiknya chilsung cider..
kalau yang selalu tengok kdrama mesti biasa tengok air ni..
actually air ni air soda biasa je..cam aikerim soda tu..
tapi gas dia humangaihhhh. bila burp tu lebih hebat 10x ganda dari coke.lol!

dwibahasa

Penegasan 2

Penegasan 3

ok dah penat lah cerita pasal makanan.
jom kita ke segmen yang seterusnya..

oh yeah pada hari sabtu yang lepas, seorang lagi classmate sekola aku bertunang..
and well..biasa la aku ni kan menteri kebajikan yang sentiasa perihatin dgn rakan-rakan..
sudah semestinya aku dijemput dan menghadirkan diri di majlis tersebut..
well.. congratzzz ain! kawin nanti jangan lupa jemput lagi ye ^__^



ada jumpa azie junior sekolah a.k.a adik kepop aku kat situ..
tapi nampaknya cam dia tak masukkan lagi gambar tu kat dalam fesbuk so x bleh la nak tepekkan ianya di sini. hi hi.

selepas kenduri itu seperti biasa la..
aktiviti aku and ahtin skang ni asal jumpa je berkaroke asal jumpe je berkaroke.
bukan apa.. cuma nak mengasah bakat. *batuk batuk*
too bad ahcak x bleh ikut sebab ada hal..
kitorang 2 orang je tapi ambik package 20 lagu. pueh hati dapat nyanyi seploh lagu sorang!
kekekeke. tapi demyu harga karoke dah naik fffuuu!



ok dah abis cerita hooray!
nak p sambung kerja cari wawasan 2020 plak.
comel kan budak final year kena present pasal wawasan 2020?
what? wawasan 2020? hamagaddd it is sooo last year, dear lecturer!

heh.

till next post
daaaa! ^_^

6 comments:

faz said...

fuiyoo..
final yr sudaa...
ohh maaaiii gaddd...xbley blah ble intan post bab mknn..bley gnti pngacara jln2 crik mkn..
trliur skjp tgk popcorn trsbut..maw!!!
>.<

Anonymous said...

aku ni tengah diet, ko plak post pasal makanan je..haissh..lapar la plak..
-abg supervisor hsnz

intan said...

@fazila:
elehhh budak master nak cakap kita camtu plak..hewhewhew.
sedap ohhh! :D

intan said...

@abg supervisor:
abg...diet...? buat lawak ke apa ni? hahaha :D

Sr. adda said...

kite ske yg caramel!!!aisyhhh...nakkk! ngeee, intan de cri2 ganti pengacara jln2 carik makan lahhh! haha..sedap2!

intan said...

@adda: dah lama hantar resume tapi xde reply dr dorang.. :( kekekeke