Sunday, January 15, 2012

durian dan dubu dubu

salam readers..

actually cerita ni so last year punya cerita.
yes. it is soooo last year.
maklong lah bz buat final year project..
atau nama glemor nya ialah projek sarjana muda.
hikhikhik. bangga i *kembang hidung*

gambar berunsurkan keriakkan

so ini citer kesinambungan dari kuala terengganu tu kan..
aku pulang ke kL hari jumaat..
hari sabtu pergi kawan sekola, fiera punya kawin...
aww aww so sweeeeet dah kawin dah dia. hikhikhik.
sebab ahcak sampai skang pun tak upload gambar aku yang banyak2 kat dalam ipong dia tu..
aku letak satu gambar je la kat sini. hikhik.

keesokan harinya plak pergi classmate mahsa punya majlis bertunang..
tahniah diyana! awww aww dah bertunang dah dia. hikhikhik
ok jangan tanya bila intan pula nak cari calon.
hikhik.seru untuk menerima seorang boipren pun belum sampai apa ntah lagi seru untuk bertunang?
hikhikhik.ish kelaka la u ni.

oh gambar reramai aku, imbran, shankar and dyana masa dia bertunang pun photographer dia x upload lagi..
so x bleh la nak tunjuk kat kemkorang semua.. ye kemkorang semua.

congrats fiera!

ahha btw, balik dari diyana punya kenduri, shankar ajak p makan durian kat ss2..
bagai orang mengantuk di sorong bantal. laaaajuu je kata ok!
hihihihihi
gila sampai nak meletup perut aku overdose makan durian..
bukan calang2 durian wokeyh. durian D24!dan ianya secara buffet! woohoooo!

ha tu dia tu dia

lagi lagi lagi

pergh!

tengok sangkar makan.perghhh

terbaikkkkkk!

hasil. hik hik hik

ok settle cerita makan durian..
skang citer makan dubu dubu plak.
yeszaaa blog ini kembali ceria dengan cerita makanan!

pada suatu hari aku pun tweet abang aku
'eh along jom p makan makanan korea'
dan dengan tidak disangka beliau kata ok jom.
maka esoknya dengan berdezzzupppp tanpa kira masalah fyp terus pergi ke mid valley..
kedai ni kat bahagian bawah tu berhadapan dengan pizza hut..
and jangan risau makanan kat sini halal belaka..harga makanan pun berpatutan..
satu set makanan tu tak lebih dari rm20 :)


dulu-dulu abang aku ni selalu cam kutuk2 and pandang serong kat aku bila aku tengok kdrama atau super junior atau running man..
masa dulu dia temankan aku and adik p tengok konsert super junior pun dia macam 'aihh bebudak ni' sambil buat pandangan serong..
tapiiii..selepas dia terjerumus dalam kencah running man ni..
dia plak yang jadi addicted dengan gameshow ni and siap cakap 'ohmai ji hyo noona'
and haritu dia siap tanya aku kalau smtown concert ada buat kat malaysia jom pergi sebab dia nak tengok snsd.
hamagadddd! *tangan ke bahu mata ke atas*
-sesi mengumpat abang sendiri di dalam blog-

masa tengah tunggu makanan tu tengok la music video yang dia play kat tv kedai ini..
alahai tuan kedai..ce la hapdate sket mv tersebut especially yg suju punya..
zaman aku sekola pnya mv dia tayang. haha.

tengah mv suju M

along dia order bulogi chicken set
and aku pula order soon dubu beef set dan spice toppokki..
aku teringin gila nak makan toppokki ni since tengok kim jong kook jual toppokki kat running man..
geram tengok toppokki atau geram tengok muscle sparta kook itu aku pun tak pasti.
grrrr

tengok muscle kat dada dia.tengok. grrrr

spicy toppokki. rm 13.90

along buat muka obama not bad.sama!haha

aku punya. soon dubu beef. rm 15.90

along punya. bulgogi chicken set. rm17.90

tukang belanja adiknya. priceless.

so sampai sini saja.
till next post.
daaaaa!

3 comments:

bella ahmad said...

oh ya sila la belanja saya.. sedaap la plak.. dubu-dubu... neh..

intan said...

@ahnek:
kakakaka. no hope bebeh. no hope :p

Papa-NtiQ said...

hi intan..........saya baru jer makan sini ngan famili baru2 ni. Not bad!. Anak2 la suka sangat makanan k-pop nih hehe. Pics dah upload so senang2 tu singgah lah yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com
Entries dalam blog saya semua pasal makan, makan dan makan 100% takde topik lain hehe...maklum la kan kite nih idup untuk makan kan?
Kalu minat tu jangan lupa follow yer blog saya TQ!