Tuesday, January 31, 2012

nom nom nom

Salam readers..

kerja aku berlambak-lambak.
lecturer memang tak kasi rehat langsung tau. lepas satu satu kerja dia bagi.
tapi ada apa kedehal. belog tetap belog ye dak?
hikhik.

ok so skang nak citer pasal apa ye kemkawan?
ye..pasal makanan yabedabeduuuu!!

secara tradisinya (cecewah) kami sekeluarga akan bersiar2 di kLcc utk makan2 dan meluangkan masa bersama..
maklong lah ayah kami sentiasa bizi dgn kerja out of the station dan kami adik beradik yang dah dewasa belaka ni selalu takde kat rumah..
so sebagai jalan penyelesaiannya kami sekeluarga akan pergi kLcc setiap bulan utk makan makanan kegemaran kami sekeluarga di gerai mi kat Rasa Food Court 4th floor kLcc.
sedap nak..mak tak tipu tau aww aww

wantan mee soup

wantan goreng

Lam mee

pergh. mengancem.
lepas dah makan, kami pun pulang..
ttett!salah!
hikhik.

tetiba along offer ha siapa nak makan popcorn angkat tangan!
makanya aku dan adik yang merasakan dirinya begitu dimanjai oleh abang mereka mengangkat tangan sambil membuat muka kecomel-comelan dan keanak-anakan.
'saya!saya!' kata kami kepada abang.
abang yang melihat telatah comel adik perempuannya yang pertama ini *batuk batuk* terus tersenyum senang dan mengajak kami ke Garrett popcorn shop.

amacam? boleh jadi part time penulis novel tak? hikhik.

kiri cheese kanan caramel

disebabkan aku tak pernah tengok kedai popkon yg penuh dengan popkon sebegini..
dan..err..mahal (utk tahap student cam aku)..sebegini...
aku agak kesedikitan batak ye dengan kedai popkon ini..
wahh besar besarnya popkon ni...
kenapa la popkon pon boleh harga camni...apakah rasionalnya?
popkon je kot...dah bleh cover makan aku 2 hari...
aku berfikir dalam hati. celamak. drama lagi.

tapi serius..Garrett popcorn ni terbaikkk bohhh!
along belikan kami 2 beradik The Chicago mix medium size.
balik rumah tak sabar-sabar bukak and terus makan..
and i was like...

popkon cheese tu sangat bercheeeeeeeseeeee
dan popkon caramel tu sangat berkarameeeeeeelllll
ok enough is enough intan.

Nombor2 tu mewakili harga tiap peket

Penegasan 1

Penegasan berflash

ohhh and lupa nak cerita..
along kami yang baik lagi awan nano itu telah membelikan kami adik-adiknya chilsung cider..
kalau yang selalu tengok kdrama mesti biasa tengok air ni..
actually air ni air soda biasa je..cam aikerim soda tu..
tapi gas dia humangaihhhh. bila burp tu lebih hebat 10x ganda dari coke.lol!

dwibahasa

Penegasan 2

Penegasan 3

ok dah penat lah cerita pasal makanan.
jom kita ke segmen yang seterusnya..

oh yeah pada hari sabtu yang lepas, seorang lagi classmate sekola aku bertunang..
and well..biasa la aku ni kan menteri kebajikan yang sentiasa perihatin dgn rakan-rakan..
sudah semestinya aku dijemput dan menghadirkan diri di majlis tersebut..
well.. congratzzz ain! kawin nanti jangan lupa jemput lagi ye ^__^



ada jumpa azie junior sekolah a.k.a adik kepop aku kat situ..
tapi nampaknya cam dia tak masukkan lagi gambar tu kat dalam fesbuk so x bleh la nak tepekkan ianya di sini. hi hi.

selepas kenduri itu seperti biasa la..
aktiviti aku and ahtin skang ni asal jumpa je berkaroke asal jumpe je berkaroke.
bukan apa.. cuma nak mengasah bakat. *batuk batuk*
too bad ahcak x bleh ikut sebab ada hal..
kitorang 2 orang je tapi ambik package 20 lagu. pueh hati dapat nyanyi seploh lagu sorang!
kekekeke. tapi demyu harga karoke dah naik fffuuu!



ok dah abis cerita hooray!
nak p sambung kerja cari wawasan 2020 plak.
comel kan budak final year kena present pasal wawasan 2020?
what? wawasan 2020? hamagaddd it is sooo last year, dear lecturer!

heh.

till next post
daaaa! ^_^

Sunday, January 22, 2012

mek na sudah bertunang

salam readers..

jangan risau ye kemkawan semua..
gambar-gambar untuk post kalini semua telah di beri kelulusan oleh tuan punya badan untuk ditepekkan ke dalam belog ini.
hik hik.

seperti yang diceritakan pada post yang lepas..
nur diyana a.k.a mek na a.k.a bekas roomate telah pun bertunang
pada 25hb disember yang lepas (hamagadd this post is soo last year!)

dan selaku bekas roomate dan classmate yang rapat..
memang sewajibnya la dapat jemputan kan..hikhik
yeah dengan ditemani imbran and sangkar dengan aircond kereta yang semput2 saaaaampaai juga akhirnya kat wangsamaju tu

masuk je rumah terus naik jumpa mek na and dengan tidak semena-mena snap gambar sana sini aww aww i lyyyyyke!
and baju mek na was sooooo sweeeeeeeeeeeet (err maybe sebab kaler pink?hikhik)

duduk kejap sambil tengok2 perbincangan kedua belah pihak lelaki dan perempuan
take note sket2 manatau bleh diguna pakai di masa hadapan
kikiki. overrr nyah!
lepas habis dengar citer, sarung2 cincin (hikhik) terus lah pergi makan.
ok nasi beriyani ini sangat sedap. ini serius.

tolong ajar saya berposing ayu ketika makan. tolong lah.

so siapa nak tengok tunang diyana sila angkat tangan!
ha yang belakang tu angkat tangan tinggi tinggiiii (huh?)
ohh ramai yang nak tengok.ok sila scroll bawah. hikhik lagi

tadaaa!

kikikikiki

lepas makan dan ambik2 gambar lagi..
aku pun berangkat pulang dan menghantar anak2 teruna yang dua orang ini pulang dengan jaya dan selamatnya.
ya.diulangi. jaya dan selamat. tahniah intan kerana tidak mengapa-apakan mereka.

so sesiapa yang masih lagi nak bagi pertanyaan 'intan bila plak nak bertunang?' tu..
ha meh sini aku jawab..

'nak bertunang..?kena la tanya orang tu bila nak rombongan kat kitteww..hikhik'

awww sweetnyewww!~
*tangan ke bahu mata ke atas*

penutupan entry dengan gambar yang tiada motip

Sunday, January 15, 2012

durian dan dubu dubu

salam readers..

actually cerita ni so last year punya cerita.
yes. it is soooo last year.
maklong lah bz buat final year project..
atau nama glemor nya ialah projek sarjana muda.
hikhikhik. bangga i *kembang hidung*

gambar berunsurkan keriakkan

so ini citer kesinambungan dari kuala terengganu tu kan..
aku pulang ke kL hari jumaat..
hari sabtu pergi kawan sekola, fiera punya kawin...
aww aww so sweeeeet dah kawin dah dia. hikhikhik.
sebab ahcak sampai skang pun tak upload gambar aku yang banyak2 kat dalam ipong dia tu..
aku letak satu gambar je la kat sini. hikhik.

keesokan harinya plak pergi classmate mahsa punya majlis bertunang..
tahniah diyana! awww aww dah bertunang dah dia. hikhikhik
ok jangan tanya bila intan pula nak cari calon.
hikhik.seru untuk menerima seorang boipren pun belum sampai apa ntah lagi seru untuk bertunang?
hikhikhik.ish kelaka la u ni.

oh gambar reramai aku, imbran, shankar and dyana masa dia bertunang pun photographer dia x upload lagi..
so x bleh la nak tunjuk kat kemkorang semua.. ye kemkorang semua.

congrats fiera!

ahha btw, balik dari diyana punya kenduri, shankar ajak p makan durian kat ss2..
bagai orang mengantuk di sorong bantal. laaaajuu je kata ok!
hihihihihi
gila sampai nak meletup perut aku overdose makan durian..
bukan calang2 durian wokeyh. durian D24!dan ianya secara buffet! woohoooo!

ha tu dia tu dia

lagi lagi lagi

pergh!

tengok sangkar makan.perghhh

terbaikkkkkk!

hasil. hik hik hik

ok settle cerita makan durian..
skang citer makan dubu dubu plak.
yeszaaa blog ini kembali ceria dengan cerita makanan!

pada suatu hari aku pun tweet abang aku
'eh along jom p makan makanan korea'
dan dengan tidak disangka beliau kata ok jom.
maka esoknya dengan berdezzzupppp tanpa kira masalah fyp terus pergi ke mid valley..
kedai ni kat bahagian bawah tu berhadapan dengan pizza hut..
and jangan risau makanan kat sini halal belaka..harga makanan pun berpatutan..
satu set makanan tu tak lebih dari rm20 :)


dulu-dulu abang aku ni selalu cam kutuk2 and pandang serong kat aku bila aku tengok kdrama atau super junior atau running man..
masa dulu dia temankan aku and adik p tengok konsert super junior pun dia macam 'aihh bebudak ni' sambil buat pandangan serong..
tapiiii..selepas dia terjerumus dalam kencah running man ni..
dia plak yang jadi addicted dengan gameshow ni and siap cakap 'ohmai ji hyo noona'
and haritu dia siap tanya aku kalau smtown concert ada buat kat malaysia jom pergi sebab dia nak tengok snsd.
hamagadddd! *tangan ke bahu mata ke atas*
-sesi mengumpat abang sendiri di dalam blog-

masa tengah tunggu makanan tu tengok la music video yang dia play kat tv kedai ini..
alahai tuan kedai..ce la hapdate sket mv tersebut especially yg suju punya..
zaman aku sekola pnya mv dia tayang. haha.

tengah mv suju M

along dia order bulogi chicken set
and aku pula order soon dubu beef set dan spice toppokki..
aku teringin gila nak makan toppokki ni since tengok kim jong kook jual toppokki kat running man..
geram tengok toppokki atau geram tengok muscle sparta kook itu aku pun tak pasti.
grrrr

tengok muscle kat dada dia.tengok. grrrr

spicy toppokki. rm 13.90

along buat muka obama not bad.sama!haha

aku punya. soon dubu beef. rm 15.90

along punya. bulgogi chicken set. rm17.90

tukang belanja adiknya. priceless.

so sampai sini saja.
till next post.
daaaaa!