Monday, December 26, 2011

taman tamadun islam cruise, kuala terengganu

salam readers.

woohoo intan telah pun berada di shah alam.
alhamdulillah. dah habis akhirnya praktikal yang ke-8 ini.
gila hebat kan praktikal kali ke 8?
gagah tak gagah tak.
wah ha ha *gelak bangga*

so cerita ni semua agak kebelakang sikit lah sebab ni citer masa aku kat kuala terengganu lagi..
biasa lah. seperti kata puan xxx (bukan nama sebenar) orang obersi sana semua nya one step forward tapi orang malaysia two steps backward *flipshijab*
tak kuasa nyah aku dengan perempuan yang cakap ni.
padahal dia pun tet tet tet.
yelah orang obersi je lah bagus orang malaysia tak bagus. merepek punya mentaliti.
eh tetiba teremosi pula.

ok tarik nafas hembus nafas.
seminggu sebelum pulang ke kampung halaman..
aku telah mengajak kemkawan uitm untuk pergi menaiki cruise kat taman tamadun islam..
teringin betul naik benda tu sejak dari minggu kedua ada kat kuala terengganu darul iman ini..
so mereka ini sebagai adik-adik memang tunduk dan patuh pada arahan kakak yang cantik ini
wah ha ha *gelak tanda kepuasan*

harga untuk naik cruise ni rm10 untuk 1 kali trip
1 kali trip ambil masa 45 minit.
memang terbaik lah.. siap ada tourist guide lagi kat dalam cruise tu..
and tourist guide dia takyah citer lah.
lawak gila babeng. boleh dia buat lawak tapi muka selamba gila macam takde apa2 yang terjadi.haha.



macam dah lama tak tayang gambar tiada motif

kemkawan uitm, course physiotherapy

selama 45 minit tu cruise tu jalan.err i meant mendayung.eh membawa kami ke sekitar-sekitar pulau yg ada kat sekeliling sini..
macam2 informasi yg dapat. pulau duyung lah, pulau mayat lah, pulau memacam lagi lah..

safety first


and kalau korang ambik package yang cruise + taman tamadun islam yang ada replika masjid2 femes dari seluruh dunia tu rm20 je..
so jimat rm5..tapi kami tak ambik pekej tu..
sebab kami nak p karoke lepas naik cruise ni.
hik hik hik.

dalam taman tamadun islam


masjid kristal



kampung cina
orait sampai sini sahaja citer kali ini.
till next post. daaa!

1 comment:

sea_lavender said...

best kan ke trengganu...kg sye ~~
da g tapi tk berksempatn nek cruise ni lg~~uhuhu