Thursday, December 15, 2011

kuala terengganu lagi

area depan rumah.cantik kan?dekat je dengan pantai :D

salam readers.

woohoo apa khabar semua pun?
diam tak diam dah lima minggu dah aku kat kuala terengganu ni..
tinggal lagi seminggu je untuk berangkat pulang ke pangkal jalan
rinduuunyaaa shah alam!

oraito.

beberapa hari dan minggu yang lepas (actually aku tak ingat dah bila.hehe)
mek nul datang terengganu sebab relative dia kawin..
so dikesempatan ini kami pun berjumpa lah setelah lebih dari 3 tahun tak jumpa..
macam-macam diborakkan and gelak cam tak hingat dunia.
thx mek nul sebab datang melawat aku kat KT ni.
sebagai tanda penghargaan, aku promot sket muka ko kat blog ni.kekeke *ketawa sinis*


keesokan harinya pula..
amy membawa aku berjalan-jalan area pasar payang nu haa..
niat di hati nak tengok monsoon cup dari i-city (terengganu) yang berlangsung di pulau duyung..
tapi apakan daya monsoon cup telah pun tamat.tengok je la tinggalan kapal layar yg ada kat situ.
harapan nak bergambar dengan omputih kacak dan muscular juga tinggal harapan saja.
oh kesedihan.

belakang tu lah pulau duyung
ok settle.next pula!

pada khamis yang next pula..
lepas je balik kerja, terus siap2 then pergi dinner kat marang dengan farrah and wani, student fisioterapi uitm..
kitorang kat sini setiap khamis balik pkol 3.30 petang..
so banyak masa malam tu utk pergi berjimba-jimba.

memula singgah masjid terapung dulu sebab wani teriiiiingin sangat tengok masjid terapung.
hah gembira lettew!
ohmai kat tasik tu baaanyak sangat ikan.ikan talapia ada,ikan todak ada, ikan piranha ada, ikan duyung pun ada gak. ok fine.memang tipu pun.

dari kiri: wani, farrah


kitorang makan kat marang area tepi laut tu..
ala kalau otw ke kuala terengganu mesti nampak punya la..
kedai-kedai makan tepi jalan,tepi laut yang banyak lampu liplap liplap gedebomp gedebomp tu.. *cara kepohchi*
harga makanan ok ok je..
tapi memang kenyang gila babeng lah.
farrah dan wani makan tak banyak.memang terbaik aku menghabiskan semua makanan-makanan ini.
awww aku memang suka makan dengan orang yang makan tak banyak ni.kekeke



=.="




lepas makan kami pergi ke giant kuala terengganu pergi arcade main game racing keta dgn basketball.
senak tak terhingga perut lepas tu.
haha.

ok sampai sini je post utk kali ni
till next post.daaa!

3 comments:

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Dah klik semua nuggnang kamu .. =)

Niena sudah follow kamu ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

(Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang .. =)

MERAH said...

Salam, Terengganu memang BEST :) Biasa balik sana pun sebab nak makan punya pasal. Haha, dan untuk jumpa nenek jgak :P

say to easy=) said...

nak makan keropok lekor losong kat sana!!jeles nie nampak byk mkanan sg..lpr.hehe