Saturday, October 29, 2011

2AM Show Live in 3D

Salam readers..

sekarang ni kalau korang semua perasan, intan ni..
sikit-sikit citer pasal kpop..
sikit-sikit citer pasal kpop..
adakah intan sudah tidak lagi obses kepada makanan?

ha jeng jeng jeng..
aetoriya aetoriya sarange apahago
tetiba je keluar lagu CN Blue padahal tajuk entry pasal 2AM..
haha.

ok lah sempena cuti deepavali yang diberi oleh mahsa ini super panjang..
aku pun mengajak lah adik aku untuk temankan aku pergi tengok movie 2AM Show ini..
nak harapkan boifren? mana lah dia sudi jah oi!
eh cop..bila pulak aku ada boifren?
ah sudah..
haha lagi.

punya lah kemain semangat nak pergi tengok changmin..
pagi-pagi lagi dah bersiap sebab nak kejar tiket pkol 11.40am..
yelah kami dari shah alam kan..pergi mid pun alahai menaiki komuter yang sangat efisien itu..

uihh beratur beli tiket dengan keadaan risau sebab takut tiket habis..
last-last bila masuk cinema ada 6 orang je dalam tu..
ha bahgia bukan?kakaka
hardcore I AM mereka ini..

2AM: Seulong, Changmin, Jo Kwong, JinWoon

kepada sesiapa yang minat kpop pasti akan tahu yang 2AM ni semua ahli dia mempunyai vokal yang mantap..
lagu-lagu dia plak alaahai semua jenis yang sendu-sendan punya..
hah intan ni nampak je macam kental gitu kan..
tapi lagu sendu sendan sedih luka terpilu lah yang paling dia minat..
kekeke *ketawa malu*

disebabkan aku pergi pada hari selasa(weekday) dan menggunakan student card..
so harganya murah je..rm13 je untuk 3D..he he he.suko den.

Ibarat panggung ini den yang punyo

#Tetiba je?

cerita ni actually adalah show diorang..
hurm camne nak explain eh..kira macam mini concert lah..
tapi diformat dalam 3D and dibuat dalam movie..
disebabkan terlalu asik menghayati nyanyian dan menonton kekacakkan jinwoon serta kegagahan changmin yang begitu menyerlah, 67minit tu dirasakan begitu cepat masa berlalu..
aihh rasa macam nak pi tengok 2nd round je..
tapi apakan daya 2nd show pukul 4pm lah pulak..
tak sempat nak kejar balik rumah before maghrib plak nanti..

disebabkan dalam cinema ada 6 orang je..
kami semua menonton and sit like a boss.haha.
semua gambar2 kat bawah ni di snap oleh adik aku..
dan kerana dia tahu aku minat changmin, semua gambar changmin yang dia snap semua pun huduh-huduh belaka..
dia ni bukan setakat aku dia suka sabotaj..sampai orang yang aku suka pun dia nak sabotaj.
heh!

Gambar actually bukan blur.tapi sebab ni kan dalam format 3D




promosi percuma

adik bersama kakak nya yang menawan

ok intan..
cerita kpop sudah tamat.
makanan mana makanannn?

ha..nah!
kekeke


mata fokus utama

takoyaki sudah semestinya


okbai!

Tuesday, October 25, 2011

#OctTwtFest


Salam readers..

oh hai semua!

disebabkan entry kali ini nak cerita tentang #OctTwtFest atau nama penuhnya October Tweet Fest...
gaya penulisan kalini pun ala-ala tweet saja.
yes ayam gedix.

#OctTwtFest ni diadakan pada 22 Nov 2011 yakni hari sabtu yang lepas dari pkol 3pm sampai lah ke 12am..
tujuan utama #OctTwtFest ni actually utk mengumpulkan sebilangan tweeps pada satu masa untuk pecahkan rekod dunia.dalam bahse mudahnya ialah tweetup lah nihh
yes we did! bilangan orang yang datang #OctTwtFest ni dikhabarkan melebihi 2000 org.
yeszaaa!

so pergi lah kami adik-beradik ke #OctTwTFest ni..
lokasi nya dekat je..kat diGi headquarters Shah Alam.
heh pejam mata je dah sampai dah.cecewahh.

First sekali datang pergi daftar nama dulu..
then dapat riben ikat kat tangan tanda dah daftar..
and settle! eh belum lagi..

Yes I was there


bila dah daftar tu jalan-jalan lah tengok benda-benda menarik kat sini..
ada macam2 booth jualan, ada marathon film, ada games, ada performance stage, macam-macam lagi lah..
and yang paling penting..tweeps semua retis-retis. huwyoahhhh *rambang mata*

adik. twithandle: @sayangamirah

Along. twithandle: @chapree
masuk je terus nampak satu screen besar yang appear kan tweet2 dari hashtag #OctTwtFest..
and aku punya lah gigih mentweet2 dengan harapan tweet itu terpapar.
okeh intan kalau takde screen besar pun gigih mentweet 24/7. *flipshijab*


Tweet jangan tak tweet

and banyak gilak artis urban yang datang memeriahkan event ni.
malas citer banyak..
tengok gambar saja wokeyh! ^_^

Altimet

ILa Damia

KJ

Joe Flizzow

Retis twitter
sambil-sambil tunggu abang aku settle kan kerja dia nak cover event ni..
aku and adik aku pun tercongok lah kat depan performance stage tu..
ingatkan xde apa2 persembahan dah..sekali tetiba one nation emcees, joe flizzow, altimet, illa perform betul2 depan biji mata kitorang. okeh ini tipu.
but seriusly sangat depan.

One Nation Emcees

Fashion show. mereka semua sangat cantik wokeyh!
so aku malas dah nak tulis panjang-panjang..
ni pun dari tadi pending dalam draft dah beberapa jam dah.
sebab dok layan tweetdeck and song joongki.kekeke


Karaoke session





till next post
daaaaa!

p/s: oh hai tweeps. kalau rasa bleh tahan timeline kena spam dgn tweet kitew meh lah add kitew. twithandle : @intansyerlina
okbai.

sabtu ni plak ada #tweetupDarahCP. sapa join angkat tangan tinggi-tinggi?!

Monday, October 17, 2011

a-cha

Salam readers..

tengok tajuk je dah tau aku nak tulis entry pasal apa kan..
ke ke ke ke

message keras : kepada bukan ELF atau non kpop fans jangan banyak mulut kat sini okeyh.setiap orang ada minat yg tersendiri. heh.

disebabkan penyakit short-term memory yang aku hidapi ini semakin menjadi-jadi sejak kebelakangan ini..
aku tak ingat lah bila ntah received album ni kat hostel..
he he he
actually album ni aku kongsi dengan adik aku..
berapa ringgit?dalam rm60 ke rm70 ke ntah aku pun tak ingat..
he he he lagi.

actually A-Cha ni adalah album repackage kepada album Mr. Simple yg dulu pernah aku cerita tu (Link)
itu version A and yang ini adalah version C
ahh malasnya nak citer!
hi hi hi hi hi

ok siapa nak berpengsan-pengsan lagi bersama saya?
JOM!

Front cover. *pengsan 1st stage*

Inside
lagu favorite?
ofkos lahhh super man..!
walaupun sangat jelas dan nyata bahwe intan adalah seorang peminat batman kerana beliau lebih kacak dari superman (huh?)
lagu super man by super junior ni sangat2 cute aww aww dan energetic dan kacak!

junior2 dan adik aku plak suka lagu oops!! yang memang sangat kelakar and funneh.
hahaha!

tak lengkap lah kalau dapat album tapi tak dapat cuci-cuci mata kan?
so yeah! ada photocard dalam album tu
howyeah!!


Inside album ada pocket.Inside pocket ada harta karun!

Photocard 1! *pengsan tahap dua*

Photocard 2! *pengsan tahap dua*
so kita main cerai-cerai kan photocard tersebut ^_^

Sungmin! Yesung! *pengsan tahap kronik*



Some event invitation for ELF i guess :D

and and and..
dapat freegift dari unnie daiyahucop(owner online kpop shop ni)..
heee.thx unnie ^_^

satu untuk kite satu untuk adik.aww so sweet!
orait then..
sampai di sini saja update kalini..

nak pergi tengok song joong ki kat sungkyunkwan scandal.
daaaa!

hi hi hi hi