Friday, July 15, 2011

harbour town, gold coast.

salam readers..

hari jumaat kedah cuti..
sebab tu lah baru arini sempat nak update blog..
hee

ok jom sambung citer australia jom..
ni part last dah ni..pasni nak citer pasal life kat kedah plak :D

harbour town ni sebenarnya tempat membeli dan belah kat gold coast ni..
famous especially untuk pelancong lah..
cewah cakap macam dah lama je menetap kat sana.wah ha ha ha

before ke harbour town, tourist guide tu bawak la kami jalan-jalan sekeliling surfers paradise dulu naik van persiaran..
pastu sambil dia bawak jalan tu dia explain lah pasal tempat-tempat yang menarik ada kat situ..
nama tempat pon dah surfers paradise kan..
mesti lah kat sini adalah paradise untuk surfers-surfers waima paradise untuk intan mencuci mata terhadapa surfers2 yang kacak-kacak belaka.
aww aww

masa round-round surfers paradise tu, tourist guide pon berenti lah jap tepi laut tu untuk kitorang snap-snap gambar..
maklumlah dah hari terakhir kat situ bila lagi nak ambik gambar kan..

cuba untuk berposing secara bermanjaan.
ini perkara biasa untuk mereka berdua.

selepas puas melompat-lompat dan senyum menyenyum mensnap gambar..
terus lah kami ke harbour town untuk menghabiskan saki baki duit yang ada di dalam dompet..

tadi kan dah penat melompat..
ha sampai je ayah terus ajak makan..
cantik lah..dah makan baru lah ada tenaga nak shopping..
dah ada tenaga nak shopping baru lah boleh habis kan duit dalam dompet..
betul tak kawan-kawan?

kami 3 beradik sahaja.
kat sini nak makan senang je..ada 3 restoran dijamin halal..
1 nandos dan 2 lagi kedai kebab..

ha tu kat tangan banyak plastik dah tu.hi hi hi hi
sangat suka minyak wangi ni!
lepas dah abis shopping..
kami pon pulang lah semula ke surfers paradise..
tapi kitorang tak balik hotel terus..
kitorang pergi dinner then sambung shopping lagi kat surfers paradise plak.
wah ha ha ha

3 beradik berlainan karakter.
dah puas hati tiada lagi saki baki duit dalam dompet..
pulang lah kami ke hotel..
tidur kejap..pagi pukul 4 dah kena bangun siap-siap semua nak pergi airport..
sementara nak tunggu flight..
breaksfast dulu..
perghhh seronokkkknya melancong!

saya suka kentang yang besar!
dengan itu tamat lah cerita sepanjang seminggu berada di gold coast..
sekian terima kasih *tutup tirai*

bubbye ausie
hai hai nasi lemak

till then..
daaaaa!

4 comments:

Ullyana zaidy said...

waduh2!!
syoknyer p sane :)
cntik vieww.....

heee!!!!

intan said...

hee..
tq tq tq :D

shidi shah said...

bestnyer dpt melancong

Sr. adda said...

mknn x terlepas pndg ye intan!heeh...