Friday, July 01, 2011

Dream World - Gold Coast, Australia

Salam readers..

so aku nak sambung balik citer masa aku kat australia aritu..
ha mari rapat rapat baca citer aku ni..
heee

pada hari kedua kami sekeluarga kat sana..
kitorang pergi lah ke Dream World
tapi before pergi sana kita breakfast dulu..
ye.makan itu penting untuk manusia yang bernama intan syerlina.

hotel ni banyak cermin!bila banyak cermin banyak lah bergambar :D

oh mai lazatnya breakfast

dream world ni salah satu taman tema yang famous kat gold coast ni..
disebabkan kitorang ambik package dari airasia, so xde lah ktorang susah2 beratur kat kaunter tiket tu..
datang je memang dah ready tiket tu utk kitorang..
and jangan tanya harga tiket berapa..tiada seorang pon dikalangan kami sekeluarga yang tahu berapa harga tiket.hihihi

tadaaaaa!
masa first sampai je aku dah macam teruja hamagadd hamagadd banyaknya roller coaster!
roller lollerrr lellor coas coas terrrr!

ok fine intan sila jangan terbawa bawa keterujaan itu ke dalam blog..

badut pon boleh!

apabila seorang kakak tidak menunjukkan contoh tauladan yg baik,begini lah kesan buruk terhadap adiknya.

roller coaster yang first sekali aku,ibu,along & adik try ialah giant drop.
benda ni macam yang ada kat genting tu..tapi ni jaaaaaaauh lebih tinggi.39 tingkat!
siot tau..aku dari dulu memang anti gila dengan benda yang macam ni..
letak aku kat roller coaster yang boleh pusing satu dunia dengan kelajuan cahaya pon aku still boleh terima..
tapi puhleez jangan bagi aku naik benda yang tiba2 drop macam ni..
bila dia turun vrrrooooooom ke bawah tu aku rasa macam roh tertinggal kat tingkat yang ke 35! wah ha ha ha ha.
gila betul.takkan aku naik benda ni lagi.

tengok signboard pon dah seram

heh.

muka semua retis bila keluar.

pastu kitorang terus bergegas ke area nickelodeon sebab nak tengok show spongebob..
hamagadd jumpa patrick & spongebob macam jumpa artis terkenal je.
batak gila tengok patrick sangat chomel gebom geboommm bomm

tunggu patrick sambil buat muka chomel dengan harapan omputeh depan tu terpikat.

saya dan patrick adalah pasangan yang secocok,bukan?
lepas dah abis show tu kami jalan-jalan lah kat area taman nickelodeon tu..
actually ni area untuk kanak2..tapi hey ya..aku pon membesar dengan karakter2 nickelodeon..
so macam teruja gak lah bila nampak dora the explorer!blues clues i love u!haha!
and kat sini pon ada roller coaster gak..tp well..untuk budak2..so apa lah cabarannya sangat kan..celah gigi je.kekekeke

ha tengok tu..siapa tu..kekeke
pastu ktorang jalan-jalan lah tempat lain & meneruskan perjuangan kami menaiki roller coaster yang berjuta-juta lemon di sana..
tak dapat lah nak letak semua gambar aku naik benda2 tu kan..
nnt kata riak plak..hikhikhik

ok dah puas dengan semua kemodenisasi ni..
kita beralih pula kepada yang lebih berkaitan dengan alam semulajadi..
lepas dah puas teriak,mata terkeluar,tudung senget-benget..
kami pon pergi lah ke park yang ada haiwan2 chomel..
kangaroo dia bersepah2 je kat park tu..boleh main2 dengan diorang,snap2 picture bagai..
mesra abis lah..yang paling chomel bila ada baby kangaroo dalam kantung ibu dia..
grrrr chomelnyaaaaaa
ada koala.tapi pemalas.asik tidur je.persis seperti penulis blog ini sendiri.heh.

adakah kangaroo mempunyai tengkorak yang berupa empat segi tepat?

ha cuba cari mana koala itu berada.
lepas dah abis tengok haiwan2 chomel ini kami pon berangkat lah ke kedai2 souvenir yang ada..
heeee ada banyak jual beg spongebob chomel harga 2 dollar je..
terus aku beli pastu balik malaysia terus berlagak bawak pi kelas.padahal beg harga 2 dollar aka 6ringgit je. hik hik hik hik

apabila seorang abang tidak menunjukkan contoh tauladan yg baik,begini lah kesan buruk terhadap adiknya.

takde motif.

cuba beraksi chomel disamping aiskerim yang gergasi.
ok so abis lah citer masa hari kedua kami di sana..
nnt esok kalau rajin aku sambung citer hari ketiga plak.
heee..kena cepat2 before berangkat ke alor setar sabtu ni..

so till then.
daaaaa!

5 comments:

Kaoshi said...

cemburunya saya dengan pmilik DSLR> hehe..

intan said...

kaoshi : hee..bukan saya punya :p

Sr. adda said...

arrgghhhh! xde pe nak komen,,,tapi nak komen gak!!! besttt...besttttnyewww! heeh... berangan la kitew nk sampai cinie...

intan said...

adda: hihihi..ala nnt adda p la honemoon kat situ :p

Ullyana zaidy said...

kejelesan lihat pic ni!!!
sukenyer kalo dpt p cni ^^

:) hve a nice prektikel.
hahhaa