Saturday, July 23, 2011

oh hai alor star!

salam readers

yeszaa
intan kini berada di alor star!
weeheee!
dari awal tahun berangan nak praktikal kat hospital sultanah bahiyah..
sebab aku suka sawah padi..tenang & damai :D

ingatkan tak dapat pargi dah bila nama kena tukar p hospital kepala batas masa bulan 2 aritu..
rupanya masih ada jodoh dengan alor star di bulan 7..
aww aww macam dah boleh buat lagu plak..
hi hi hi

tag nama
first skali datang alor star mesti lah snap gambar dengan sawah padi..
memang tak sah lah kan kalau dah datang sini tak bergambar mesra dengan sawah padi yang luas terbentang ini :p


intan tiada

jengjeng.intan ada.


sangat best,bukan?!!

kawasan perumahan & hospital ni memang dikelilingi sawah padi..
ohmai tenang nya..pergi kerja pagi2 stress bila nampak sawah padi terus hilang stress..

ok skang dah 3 minggu aku kat sini..
selama 3 minggu ni aku stay kat department physio je..
tak naik ward lagi..next week sampai end posting baru start naik ward paed..
nak tengok tempat kerja aku yang sangat best dan dipenuhi oleh mainan ini?
hee nah!
siyokkkk!

banyaknya ball!!!



tempat buat kerja pun chomel :D

roket roket dan roket lagi

ok dah penat taip panjang-panjang..
limit broadband pon dah abis sebab asik tengok super junior & drama korea city hunter je..
hi hi hi hi

till then..
daaa!

p/s : setelah 3 minggu bersama kanak-kanak, sudah mula dapat membiasakan diri dengan mereka..oh mai baby sungguh chomel!!!

Friday, July 15, 2011

harbour town, gold coast.

salam readers..

hari jumaat kedah cuti..
sebab tu lah baru arini sempat nak update blog..
hee

ok jom sambung citer australia jom..
ni part last dah ni..pasni nak citer pasal life kat kedah plak :D

harbour town ni sebenarnya tempat membeli dan belah kat gold coast ni..
famous especially untuk pelancong lah..
cewah cakap macam dah lama je menetap kat sana.wah ha ha ha

before ke harbour town, tourist guide tu bawak la kami jalan-jalan sekeliling surfers paradise dulu naik van persiaran..
pastu sambil dia bawak jalan tu dia explain lah pasal tempat-tempat yang menarik ada kat situ..
nama tempat pon dah surfers paradise kan..
mesti lah kat sini adalah paradise untuk surfers-surfers waima paradise untuk intan mencuci mata terhadapa surfers2 yang kacak-kacak belaka.
aww aww

masa round-round surfers paradise tu, tourist guide pon berenti lah jap tepi laut tu untuk kitorang snap-snap gambar..
maklumlah dah hari terakhir kat situ bila lagi nak ambik gambar kan..

cuba untuk berposing secara bermanjaan.
ini perkara biasa untuk mereka berdua.

selepas puas melompat-lompat dan senyum menyenyum mensnap gambar..
terus lah kami ke harbour town untuk menghabiskan saki baki duit yang ada di dalam dompet..

tadi kan dah penat melompat..
ha sampai je ayah terus ajak makan..
cantik lah..dah makan baru lah ada tenaga nak shopping..
dah ada tenaga nak shopping baru lah boleh habis kan duit dalam dompet..
betul tak kawan-kawan?

kami 3 beradik sahaja.
kat sini nak makan senang je..ada 3 restoran dijamin halal..
1 nandos dan 2 lagi kedai kebab..

ha tu kat tangan banyak plastik dah tu.hi hi hi hi
sangat suka minyak wangi ni!
lepas dah abis shopping..
kami pon pulang lah semula ke surfers paradise..
tapi kitorang tak balik hotel terus..
kitorang pergi dinner then sambung shopping lagi kat surfers paradise plak.
wah ha ha ha

3 beradik berlainan karakter.
dah puas hati tiada lagi saki baki duit dalam dompet..
pulang lah kami ke hotel..
tidur kejap..pagi pukul 4 dah kena bangun siap-siap semua nak pergi airport..
sementara nak tunggu flight..
breaksfast dulu..
perghhh seronokkkknya melancong!

saya suka kentang yang besar!
dengan itu tamat lah cerita sepanjang seminggu berada di gold coast..
sekian terima kasih *tutup tirai*

bubbye ausie
hai hai nasi lemak

till then..
daaaaa!

Friday, July 08, 2011

movie world,gold coast.

Salam readers..

ha..arini nak citer  pasal pergi movie world plak..
maaf la aku terkedek2 update blog sebab skang aku tengah praktikal kat hospital sultanah bahiyah,alor star,kedah..
so arini baru lah senang lenang sket..maklumlah jumaat kan cuti kat sini..hee

okeyh.
actually movie world ni takde lah besar mana pon..
tapi dengan space yang kecik ni,diorang boleh buat tempat ni jadi seronok.
memang kagum betul lah.
biasa lah orang kampung pergi obersi memang jakun sket.heh.

Apa-apa pon..ambik gambar dulu ye.

lepas dah bergambar-gambar depan pintu gerbang..
kami sekeluarga pon terus beratur kat tempat nak tengok show kereta..
kat sini dorang ada tunjuk macam mana cara diorang shooting film lumba-lumba kereta tu.
heh entah lah aku pon taktau lah nak explain camne.haha!


boom boom ke baboom
lepas dah tengok boom kebabomm pin pin pon pon..
kami pon terus mencari arah untuk ke roller coaster yang ada kat situ..
ingatan ngeri terhadap roller coaster yang ada kat dream world tak abis lagi, dah kena naik roller coaster lagi kat movie world ni plak..
kekekeke.

so roller coaster yang first kitorang naik kat movie world ni ialah roller coaster scooby doo..
roller coaster ni dalam gudang..memang syok giler lah..
sepanjang kat roller coaster tu asik pasang lagu tema scooby doo je..
sampai dah nak hafal dah lagu tema tu.
haha.chomel lah. scooby doo where are you!


dah sudah naik scooby doo..
kami pergi naik superman pulak.
waaaahahahahaha.roller coaster ni bapak laju gila hamagad hamagadd orang gila pon tak selaju roller coaster nih.

tapi nasib baik dengan kepantasan tangan ayah aku yang memang tak join kitorang naik semua roller coaster ni..
dapat gak dia snap gambar kitorang tengah kat atas roller coaster tu :D

dua manusia itu sedang menghayati watak superman.

ha..siapa tu siapa tu..kekekeke.

duduk sebelah omputih kacak terus tak jadi nak takut.kekeke
untuk tidak menganak tiri kan batman yang kacak..
aku,ibu,along & adik pergi lah naik roller coaster batman pula..
disebabkan semalam masa kat dream world kitorang dah pernah naik benda yang lebih kurang camni gak yang tingginya 39 tingkat tu kan..
so bila kitorang naik batman yang tak berapa nak tinggi sangat tu..
alaaaahai celah gigi je.wah ha ha ha ha -gelak bongkak-

roller coaster batman itu yang di belakang tu ye.bukan yang dihadapan ini.


kemudian macam biasa lah..
intan mana boleh bersenang lenang kalau tidak shopping kan..
ada banyak kedai2 yang best kat situ..ada kedai harry potter, kedai batman, kedai bugs bunny, etc..
nanti bila beg spongebob yang 2 dollar tu dah rosak..aku nak berlagak pergi kelas bawak beg batman 2 dollar plak.
wah ha ha ha.



sambil jalan-jalan tu..
ada pulak pertunjukkan scooby doo kat tetengah jalan tu..

kadang kala saya keliru..adakah scooby doo itu sedang mengajuk rambut abang saya?itu saya tidak tahu.sila tanya scooby doo itu.

'eh along!eh bukan.itu scooby doo!" kata intan aka penunjuk tangan tersebut.
kemudian kemudian kemudian kannnn..
ada pertunjukan batman plak..
"hamagad hamagad batman u so handsome!hamagad hamagad!" kata intan sambil melambai-lambai ke batman dengan penuh semangat iltizam.
batman yang nampak keterujaan itu terus datang kat aku pastu bagi high 5 kat aku..
wah ha ha ha ha ha
batman hamagad hamagad (ini cerita benar ye kawan-kawan)
kihkihkihkih

batman yang kacak.
bas yang nak ambik kitorang pulang ke pangkal jalan hotel tu sampai pukul 5pm..
lepas show2 ni ada banyak masa lagi..
so kitorang pon jalan2 lah sekitar movie wolrd tu..
ingat nak naik roller coaster yang log kayu tu..tapi tutup lah plak..
akhirnya kitorang pon naik lah roller coaster kanak-kanak kat taman bugs bunny..
hurm..roller coaster kanak-kanak pon kami bedal :D


siap buat 'peace' lagi :D

weee..lihat lah siapakah manusia yang paling hadapan itu! 

cuba meniru aksi tugu tersebut.
bila dah abis semua ni..
kami pon pulang lah..
sementara nak tunggu bas kat depan pintu pagar tu, ternampak plak ada berndera Malaysia berdiri megah berkibar-kibar kat situ..
bendera Malaysia berkibar di Australia.. wah bangga bangga..


ok dah abis dah citer..
aku nak pergi jalan-jalan kat sawah di area rumah sewa aku ni..
till then..

daaaa!

p/s : ada satu lagi part lah citer australia ni.pastu aku citer pasal praktikal kat kedah ni plak.heee.. :D

Friday, July 01, 2011

Dream World - Gold Coast, Australia

Salam readers..

so aku nak sambung balik citer masa aku kat australia aritu..
ha mari rapat rapat baca citer aku ni..
heee

pada hari kedua kami sekeluarga kat sana..
kitorang pergi lah ke Dream World
tapi before pergi sana kita breakfast dulu..
ye.makan itu penting untuk manusia yang bernama intan syerlina.

hotel ni banyak cermin!bila banyak cermin banyak lah bergambar :D

oh mai lazatnya breakfast

dream world ni salah satu taman tema yang famous kat gold coast ni..
disebabkan kitorang ambik package dari airasia, so xde lah ktorang susah2 beratur kat kaunter tiket tu..
datang je memang dah ready tiket tu utk kitorang..
and jangan tanya harga tiket berapa..tiada seorang pon dikalangan kami sekeluarga yang tahu berapa harga tiket.hihihi

tadaaaaa!
masa first sampai je aku dah macam teruja hamagadd hamagadd banyaknya roller coaster!
roller lollerrr lellor coas coas terrrr!

ok fine intan sila jangan terbawa bawa keterujaan itu ke dalam blog..

badut pon boleh!

apabila seorang kakak tidak menunjukkan contoh tauladan yg baik,begini lah kesan buruk terhadap adiknya.

roller coaster yang first sekali aku,ibu,along & adik try ialah giant drop.
benda ni macam yang ada kat genting tu..tapi ni jaaaaaaauh lebih tinggi.39 tingkat!
siot tau..aku dari dulu memang anti gila dengan benda yang macam ni..
letak aku kat roller coaster yang boleh pusing satu dunia dengan kelajuan cahaya pon aku still boleh terima..
tapi puhleez jangan bagi aku naik benda yang tiba2 drop macam ni..
bila dia turun vrrrooooooom ke bawah tu aku rasa macam roh tertinggal kat tingkat yang ke 35! wah ha ha ha ha.
gila betul.takkan aku naik benda ni lagi.

tengok signboard pon dah seram

heh.

muka semua retis bila keluar.

pastu kitorang terus bergegas ke area nickelodeon sebab nak tengok show spongebob..
hamagadd jumpa patrick & spongebob macam jumpa artis terkenal je.
batak gila tengok patrick sangat chomel gebom geboommm bomm

tunggu patrick sambil buat muka chomel dengan harapan omputeh depan tu terpikat.

saya dan patrick adalah pasangan yang secocok,bukan?
lepas dah abis show tu kami jalan-jalan lah kat area taman nickelodeon tu..
actually ni area untuk kanak2..tapi hey ya..aku pon membesar dengan karakter2 nickelodeon..
so macam teruja gak lah bila nampak dora the explorer!blues clues i love u!haha!
and kat sini pon ada roller coaster gak..tp well..untuk budak2..so apa lah cabarannya sangat kan..celah gigi je.kekekeke

ha tengok tu..siapa tu..kekeke
pastu ktorang jalan-jalan lah tempat lain & meneruskan perjuangan kami menaiki roller coaster yang berjuta-juta lemon di sana..
tak dapat lah nak letak semua gambar aku naik benda2 tu kan..
nnt kata riak plak..hikhikhik

ok dah puas dengan semua kemodenisasi ni..
kita beralih pula kepada yang lebih berkaitan dengan alam semulajadi..
lepas dah puas teriak,mata terkeluar,tudung senget-benget..
kami pon pergi lah ke park yang ada haiwan2 chomel..
kangaroo dia bersepah2 je kat park tu..boleh main2 dengan diorang,snap2 picture bagai..
mesra abis lah..yang paling chomel bila ada baby kangaroo dalam kantung ibu dia..
grrrr chomelnyaaaaaa
ada koala.tapi pemalas.asik tidur je.persis seperti penulis blog ini sendiri.heh.

adakah kangaroo mempunyai tengkorak yang berupa empat segi tepat?

ha cuba cari mana koala itu berada.
lepas dah abis tengok haiwan2 chomel ini kami pon berangkat lah ke kedai2 souvenir yang ada..
heeee ada banyak jual beg spongebob chomel harga 2 dollar je..
terus aku beli pastu balik malaysia terus berlagak bawak pi kelas.padahal beg harga 2 dollar aka 6ringgit je. hik hik hik hik

apabila seorang abang tidak menunjukkan contoh tauladan yg baik,begini lah kesan buruk terhadap adiknya.

takde motif.

cuba beraksi chomel disamping aiskerim yang gergasi.
ok so abis lah citer masa hari kedua kami di sana..
nnt esok kalau rajin aku sambung citer hari ketiga plak.
heee..kena cepat2 before berangkat ke alor setar sabtu ni..

so till then.
daaaaa!