Monday, May 30, 2011

hari belia - super junior M

salam readers..

perhatian, entry ini dikhaskan untuk E.L.F sahaja.
heh overrr
hahaha

ok kalau orang yang rapat dengan aku memang tahu lah aku ni memang peminat fanatik super junior..
E.L.F adalah fan club untuk suju..nama panjangnya ialah ever lasting friends.

haritu masa SS3 aku dah kumpul duit dah nak pi konsert tu..
tp disebabkan hal tertentu,duit yang aku kumpul tu kena digunakan untuk hal lain pulak..
memang takde rezeki nak pergi sana..
so bila aritu 1st day dorang umumkan suju M akan datang malaysia masa hari belia..
memang hari2 selama sebulan aku merayu mak aku bagi pinjam kereta untuk pergi konsert tu..
berhari2 aku pujuk abang aku temankan aku pergi tengok konsert tu sebab ayah aku memang tak kasik keluar malam melainkan abang aku ada di sisi..
biasa lah..anak gadis sunti aww aww

tapi before ke konsert tu yang terletak di putrajaya..
aku kena temankan abang aku pergi kerja kat bukit jalil dulu..
so disebabkan abang aku punya kerja abis lambat (dalam pukul 8 pm) aku memang dah cuak gila takut nanti kena duduk belakang and takkan nampak dorang..
maklum lah dengan ketinggian 158cm ni agak susah lah nak tengok kalau duduk belakang2 kan..
dari bukit jalil aku pecut macam orang gila sampai putrajaya dalam 20 min drive je..
hebat ke tak hebat.bhahahaha
pastu kena jalan kaki sampai ke tempat konsert pastu menyempil2 tengah orang ramai..
dapat lah kami 3 beradik (aku,along & adik) tempat yang agak dekat dengan stage..
oh yeah adik aku pon suka suju gak
ini semua atas daya usaha aku memperdaya kan dia dengan hari2 bercerita tentang suju.
bhahaha *senyum bangga*

actually before ni aku tak berapa minat lah sangat dengan suju M sebab diorang nyanyi lagu mandarin which is susah sangat aku nak hafal lagu diorang..
aku lebih prefer suju, suju H & suju T sebab diorang nyanyi dalam bahasa korea & sangat lah senang untuk dihafal & lebih dekat di hati
suju K.R.Y lagi lahhh..bleh nangis dengar lagu diorang especially bila tengok subtitles lagu2 dorang..sebak abis
ceceh poyo abis.haha
tapi disebabkan suju M datang,aku menghabiskan masa cuti sem ini dengan menghafal lagu2 mandarin diorang
and skang hey ya keminatan aku terhadap suju, suju M,suju H & suju T memang tiada kompromi
bapak semangat kan kan kan.
inilah semangat kesukanan seorang E.L.F
bhahaha

ok dah abis bebel dah..
btw thx to along (Link blog) sebab temankan kitorang & jadi photographer untuk aku semalam..kerana ketinggian beliau lah gambar2 ini begitu ketara sekali.
& thx to adik (Link blog) sebab tolong snapkan gambar gak..
aku tak menyumbang apa2 gambar sebab aku sangat fokus terhadap sungmin!
bhihihihihi

so E.L.F mana2 yang nak ambik picture2 di bawah ni sila-sila kan lah
tapi jangan lupa credit saya wokeyh ;)
sila2 lah klik gambar utk tumbesaran yang lebih menyerlah ;)




























to Suju..thanx for coming to Malaysia again (this is the 2nd time for this year)
to Malaysian E.L.F.. jangan pedulikan cakap2 artis meleis kelas bawahan yang kutuk oppa2 kita ni..love super junior forever

Sungmin oppa, saranghae <3 <3 <3

p/s: kalau ada SS4 next year,hope diorang datang Malaysia lagi! ^_^

Saturday, May 14, 2011

tidak terkata dengan..selangor.

salam readers..

macam yang pernah aku cerita dulu..
masa practical kat kelantan dulu aku banyak belajar tentang sport injuries..
sejak dari tu lah aku sangat minat menonton bola..

so semalam aku bersama along & paksu aku pergi lah ke stadium shah alam utk menyaksikan match selangor dan kelantan.
pergh ayat kemain skema lagi.

macam biasa lah..gambar tiada motif.


tiada kata secantik bahasa
tiada kata untuk menerangkan kekecewaan di hati.
nghhhhhhhhhh

kami sudah tidak sanggup lagi utk melihat ini semua


sudah sudah!
kemain lagi blogger cik Yana (Link) menganjing aku semalam ehhh
mementang dia penyokong tegar khairul fahmi.pfffttt
hehhhhh nghhh amarahnya aku amarahnya aku!
xpe xpe baru FA cup...


daku tetap akan menunggu mu wahai red giant kesayanganku utk mengalahkan mereka2 ini.
bak kata imran ajmain
'relaku menunggumu walau seribu tahun lagi wahai selangor'

-entry yang ditulis dengan penuh kekecewaan dan kebutthurtan-

p/s : jersey selangor dah ada,jersey malaysia dah ada.sekarang tengah kumpul duit nak beli jersey MU pula.

Saturday, May 07, 2011

kejap mata hijau kejap mata cokelat

salam readers..

sangat lama tak update blog kan.
ngehngehngeh.
almaklum lah..orang tengah bahagia..
ala bagi la beta can mahu bersuka ria berbahagia menari la la la~

ok so skang aku nak bercerita tentang contact lense..
so seperti yg readers semua tahu -pergh ayat macam retis-..
aku memang seorang pemakai colour contact lense..
aku suka bila tiap beberapa bulan mata tukar2 kaler macam lampu traffic light kejap merah,kejap kuning,kejap hijau -heh?-
hahaha!

dulu aku pernah pakai kaler grey..cantik sangat.
macam mata artis kat dalam surat khabar.haha
pastu beberapa bulan lepas aku pakai kaler hijau..
cantik sangat..!err i meant..kaler lense tu yang cantik.
heee
so camne muka intan bila bermata hijau?

ni lah lense nya

jeng jeng jeng

macam ni!haha!

cantik kan kaler lense nya?
btw aku suka sangat lah contact lense brand ni..
lense dia akan membuat kan mata macam bersinar2 berair2 gitu..
macam tengah berlakon babak sedih dalam citer industan gitu
aww aww

so bila yang hijau ni dah expired..
aku berubah pula kepada kaler cokelat..
hurm..kaler dia memang cantik..
tapi aku x berapa suka sangat sebab kaler nya tak begitu menyerlah untuk aku..
macam takde effect sangat..
kan kan?

brand ni lah.


so ini lah resultnya.. ^_^

so cuba korang compare kan dua gambar di bawah..
mana yang lagi sesuai?hijau atau cokelat?

-hijau-

-cokelat-

so sampai sini saja lah entry kalini..
hee lepas ni aku akan cuba merajinkan diri utk update lagi ye..
walaupon sedang bahagia,update tetap update..

and sekarang aku nak pergi continue kebahagiaan bersama mereka

-nghhhhhhhhh!*pengsan*-

daaaa~
hi hi hi hi

p/s : hi followers baru semua!rajin2 lah mengomment ye! *sayang ketat ketat*