Wednesday, March 16, 2011

weekend yang err..

salam readers..

weekend yang err..
tak tergambar macam mana weekend ni..

mungkin kerana kegembiraan selangor dan manU menang pada malam yang sama..
dan seronok bila buat macam2 aktiviti
tapi tak seronok bila duit dalam beg duit tinggal duit syiling sahaja
oh begini lah nasib seorang pelajar yang ketiadaan sugar daddy.
pergi berjimba jimba satu hari je terus poket kosong.

oh agak lama tak update blog selepas entry geli-geli definisi cinta tu kan..
al-maklum lah beberapa harini penulis mengalami tekanan emosi sampai tiada apa yg hendak diluahkan di dalam blog..

ok dari terus membuang masa,
mari lah kita straight to the point..

pada hari sabtu yang lepas,
aku sebagai seorang kakak yang tawaduk dan taat kepada arahan adiknya
telah pergi menonton wayang hikayat merong mahawangsa
ouh ouh nyahhh
kemain dahsat body sang merong tu ye
ter nganga-nganga ter meron-merong dik non melihat ke tough an body tersebut

hikayat merong mahawangsa.

cerita memang best..mengasyikkan..
dan suka dengar bahasa melayu yang diorang gunakan
sungguh klasik!
dalam banyak2 watak dalam citer tu aku paling suka dia ni..

yes.dia ni.

anuar zain.

kihkihkihkih
aku suka dia ni sebab walaupon dia tak memunculkan diri tapi hanya memunculkan suara je dalam movie ni,
aura nya begitu terasa dan menusuk kalbu ku ini
kihkihkihkihkih *tekup muka kat bantal tanda malu sang dara*

ok selepas puas mencuci mata..
kami mencuci mulut dengan makanan pula..

ini sang kakak.muka beliau memang sentiasa begitu ketika berhadapan dengan makanan.

ini sang adik.

then kami meneruskan eksplorasi jimba-an ini dengan ke pusat karaoke yg terletak di ole-ole seksyen 18, shah alam..

ni mesti la adik aku punya lagu.

ku sangka berjimba hanya di siang hari,
rupanya berlarutan hingga ke malam..
pada malam hari ibu telah mengajak pergi makan di ani sup utara kat seksyen 9..
al-maklum lah bila ayah out station, kami anak beranak berpoya poya lah.

sup cendawan

itu ibu kami.

kerana kemenangan selangor haruslah berlagak dengan jersey selangor,bukan?

oh -terdiam-

selepas makan kami ke uptown shah alam kat seksyen 24..
oh suasana yang sama seperti wakaf che yeh kat kelantan!


ok keesokan harinya pula..
mcm biasa la aktiviti weekend bila time musim-paham2-la ye..
pergi ke kenduri jiran kahwin kat dewan seksyen 18..
balik je kenduri tetiba rasa macam nak makan abc fradoo
al-maklum lah dah sebulan lebih tak makan..
dulu duduk penang hampir setiap hari cakap 'kan bagus kalau ada fradoo kat sini'

beli bungkus siap makan kat taman tasik seksyen 2 lagi.

konon makan abc kat tasik romantik abis lah
padahal dengan adik sendiri je
sayu.


pastu malam before balik hostel pergi makan malam dengan 1 family plak..

tamat.

p/s : heeeee

2 comments:

nukilanaffiza... said...

hmmm....best tak citer merong tu....tak tertengok lagi akibat busy bekerja...harap dpt tgk next week...

jom ke blog abg fen...ada citer pasal ulu bendul...

http://nukilanaffiza.blogspot.com

intan said...

affiza :
urm actually besk ke tak ni semuanya subjektif..kena tengok dulu baru boleh tafsirkan sndiri best ke tak..
heeee