Friday, March 04, 2011

pulang dari kepala batas singgah sebentar di taiping


salam readers..

hujan emas di negeri orang
hujan batu di negeri sendiri
lebih baik di negeri sendiri

ceceh intro kemain lagi..
haha!

yessa sudah hampir seminggu aku pulang ke shah alam tanah tumpahnya darahku..
macam rasa baru je start 1st day intern kat hospital kepala batas..
~pooooofff!~ dah abis dah..

so dikesempatan ni saya nak ucapkan ribuan terima kasih kepada kak siti kerana sudi tumpang kan saya dan menjaga saya dengan penuh daya usaha dan daya saing yang tinggi selama sebulan ini..

tadaa..ni lah kak siti.. ;) well akak ni single..sapa nak berkenalan bleh contact aku..aku ejen dia..kihkihkih

so di sekitar minggu terakhir di hospital sangat lah gembira nya..
maklum lah..orang2 yang last week intern memang suka buat hospital bagai diri sendiri yang punya..

orang yang baik memang sentiasa di buli.

bersama puan rosmini..physio yang gerekkkk~

kek sebagai tanda terima kasih.

makanan, dikau lah kesayangan ku.

so pada hari sabtu..
ayah aku datang untuk membawa aku pulang ke jalan kebenaran..
err..i meant pulang ke shah alam..
tapi sebelum pulang ke shah alam, kami sekeluarga bermalam di taiping, perak..
saja je nak jalan2 tengok taiping..
coz ktorang tak pernah pi taiping sebelum ni..

sampai je di taiping, kami check in di hotel seri malaysia..
biasa la..orang malaysia, harus lah duduk di hotel malaysia..
masuk je bilik terus snap gambar geli geli depan camera dengan cik Bedah..
pastu kami sekeluarga dengan penuh keterujaan tukar2 baju terus masuk swimming pool..
pergh..dah sebulan aku tak berswim...memang rasa fresh gila la kan!

gambar geli geli dengan cik Bedah.

lepas swim, wajib lah lapar kan?
so ayah membawa kami ke restauran Doli..
pergh kuey teow goreng dia memang terbaik lah


kuey teow goreng terbaik.

di malam hari, kami ke night safari pula..
harga tiket RM16 seorang..
ala ayah yang bayar..ada apa kehal..
tapi disebabkan waktu malam dan keretapi toot toot yang berjalan dengan kadar agak pantas..
gambar yang di snap kebanyakannya blur..

kat pintu masuk ada jual banyak barang souvenir ^_^

naik ketapi toot toot

encik Bad yang mana eh? encik BADak sumbu..

gajah.

keesokan harinya..
sebelum berangkat pulang ke shah alam..
ayah bawak pusing2 taiping & taman tasik yang terkemuka kat situ..
cantik gila taman tasik ni..
macam dalam iklan..

peluk pokok takpe.tak berdosa.

kegembiraan kemain. haha!

gambar macam emo2 sikit..

so sampai di sini sahaja..
daaaa~

p/s : kehidupan yang tenang apabila sepenuh masa adalah untuk diri sendiri.masih belum bersedia untuk berkongsi masa.

9 comments:

Izzati said...

cambest je. huhu~
ermmm gmba last tu tade la emo mane pun. bhahaha :P

intan said...

ati :
sebab tu aku kata emo sikit2..
bukan emo banyak2..
hahaha

Tuan Tanah said...

ko promote kakak ko pulak dah...melepas la nnt...

Tuan Tanah said...

ko dah promote kakak ko pulak...melepas la bakal abg ipar mu ni nnt

intan said...

tuan tanah :
bhahahaha..xde xde..saya akan dengan sepenuh tenaga dan usaha kakak saya itu akan menjadi hak milik tuan tanah..
hihihihi

Sr. adda said...

wahhh! welkem back ;p
after dis, kne p ngeri ne plak intannn...?

intan said...

adda :
heee..tq tq :p
xtau la pasni pi mana plak..
hopefully lctrer anta tempat yg lagi jauh..hihihi

Cik Tom Yam said...

wow.. happening nyer.. hikhik.. glamor la cik bad2 n jah2.. hahha

intan said...

kiah :
ha..tau xpe..