Friday, December 31, 2010

rezeki di hujung tahun.

salam readers..

orang lain semua tengah sebok sambut new years..
wish mengwish happy new years semua..
aku je yang masih tetap sama #foreveralone bercerita tentang makanan.
huh sedikit pon aku tidak bersedih.
-sambil membawa diri ke ceruk almari-

so entry kalini aku nak citer tentang sang ahtin..
sang ahtin baru je dapat gaji..
heee..

makanya aku sebagai seorang ahli tanggungan sang ahtin yang sudah bekerjaya..
sudah menjadi kewajiban beliau untuk membelanja aku makan pada hari pertama gajinya dimasukkan..

memula ahtin nak belanja aku makan abc fradoo yang menjadi kegemaran aku kat seksyen 2 itu sahaja..
tapi mana boleh aku biarkan itu berlaku.
aku harus demand.ini kan gaji pertama..kena la mntak lebih skit ye dak?
heeee..so terus text ahtin..
"ahtin ku sayang merangkap tok guru manU aku..
meh blanja aku subway.."

so dengan pantas dan tuntas aku menjadi driver kepada sang ahtin pada hari ini..
terus menuju ke subway...weee
yes i is very srowpoke.ni first time aku makan kat subway.


seterusnya ialah makan.

aaaaaaaaa...


eeeeeeeeee.....

lepas makan..takkan nak terus hantar sang ahtin terus balik rumah kan..
mesti la jalan2 dulu bagi perut hadam..
so kami pon jalan2...tengok tengok belek belek tudung..

iye..
tengok tengok..belek belek...sahaja......
ok fine..aku dah tersengaja beli lagi 2 shawl & 1 inner syria..
heee ni kalau mak aku tau aku beli shawl lagi..
mesti seminggu pon tak cukup untuk beliau menghamburkan kata kata sang naga memarahi anak nya yang boros berbelanja.

ni salah satu tudung yg dibeli.

pastu p hantar sang ahtin kat tmpat keja dia kat taipan sat.
dah settle baru p hantar sang ahtin balik rumah..
tamat cerita tahun ini..

so aku nak ucapkan selamat tahun baru kpd semua pembaca blog ni.
tak kita la setia ke tak setia ke..
atau yang stakat blogwalking2 comment2 kat chatbox ke..
-oh sila lah jangan menganggap ia sebagai satu cemuhan-

"selamat tahun 2011"

well..kalau nak ungkit balik kisah 2010 memang banyak kenangan pahit manis yang telah dilalui sepanjang setahun ini..
kisah bangun dan duduk..
kisah pertemuan, percintaan dan perpisahan.
tapi sedikit pon aku tak berasa kesal kerana ini semua menjadikan aku seorang yang matang.
terima kasih tuhan.
terima kasih anda.

terima kasih fatin.sebab td blanja aku.ha ha!

p/s: malam harimaumalaya tu menang..abis twitter aku kena serang dgn orang indo!bhahahaha
terimakasih indo.kerana anda sekarang saya ketagihan beradu domba di alam maya.

11 comments:

Abu Farris Abu Hassan said...

Selamat tahun baru..2011..semoga anda sihat2, berjaya, trus merapu dan truskan menjadi intan yg comel..:D

puteri ain said...

happy new year !:)

cik.shabah said...

alahaiii,laparnya tgok beger tuuu :(

Nur Ezzat said...

happy new year yaww!

intan said...

farris :
hahaha..tq ;)
selamat thn baru ^_^

intan said...

puteri ain , nur ezzat :
happy new year ^_^

intan said...

cik shabah :
heee..sabar sabar.. :p

adda said...

owh...makan! trus lapo prut... kamo shopping ag!heeh =))
selamat tahun baru....

intan said...

adda :
heee..tersengaja shopping lagi :p

dek_wan said...

happy new year..moge tahun ni bermakne wat ko..haha

intan said...

dek wan :
ha ha..thx btw..
hope ko gak ;)