Tuesday, December 21, 2010

mengiring orang kawin,pakai tudung rozita che wan.

salam readers..

asal bleh tajuk nak panjang je kan..

okeyh start citer..
hari ahad yang lepas..
aku & family ikot pi hantar rombongan kawin..
bukan rombongan kawin abang aku..
bukan juga rombongan kawin kakak aku (heh?)
tapi rombongan kawin adik kepada bisnes partner ayah aku - auntie anis..
adik auntie anis ini berperanan sebagai pengantin perempuan..
manakala rumah yang kami tujui ini ialah rumah pengantin lelaki..

ye..perempuan mesti berkahwin dengan lelaki.
lelaki tak boleh berkahwin dengan lelaki.
kerana jika lelaki berkahwin dengan lelaki..
lelaki itu akan semoga menjadi gay yang tabah.
hah.apakah?
pandai kau bermain dengan kata2 ye intan..

rumah pengantin lelaki kat seksyen 7, shah alam je..
so ktorang semua set berkumpul kat masjid shah alam..
sementara menunggu kehadiran ahli2 keluarga depa yang lain..
kami pon main snap2 gambar dgn family dorang..
kemesraan yang ditonjolkan adalah seperti bergaul dengan ahli keluarga sndiri..


menumpang seri pengantin.manatau lepas ni jodoh smpai..bhahaha ;D ;D ;D

saya suka mereka kerana mereka cantik ;D

hah..cakap pasal tudung rozita che wan..
pembaca tegar blog ini, cik Yana (Link) asik nak tengok cmne rupa intan bila pakai tudung rozita che wan kan..
hah..gini la rupanya..
sangat kesedihan..
tengok org lain pakai tudung rcw ni cantik je..
pastu diri sndiri berangan akan jadi cantik seperti orang lain yg memakainya..
tapi apakan daya..muka aku x sesuai dgn tudung ni..
dah jadi bulat semacam je aku nengoknya..

ok smbung citer..

dalam pkol 1.20 kami pon berangkat la ke rumah pengantin lelaki..
sambutan yang diberikan walaupon x se grand mana..
tapi kami dilayan dgn penuh berhemah..
yang penting..kat meja rombongan pngantin prmpuan ada nasi,lauk & siap ada org served lagi..
camtu la cara sambut rombongan pengantin kan cik Yana & cik Ati kann?
kakakaka

aku & auntie anis..

wlaupon xde pelamin bagai..silat jangan dilupa ;D


gambar cari benda tersembunyi.

dalam setiap entry mesti nak letak gambar tiada motif.

and ingat lagi..
once upon a time..tahun lepas aka tahun 2009
aku ada buat entry pasal jumpa sorang baby chomel nama adlea aka yaya..
masa tu aku pegi kmpung auntie anis sebab kenduri cukur jambul yaya..
masa tu baby lagi..
skang dah besar..heee heee..
chomel.. ;)

tahun 2009

tahun 2010..berani kau pandang serong pada aku ye kanak-kanak..

ok sekian terima kasih..

p/s : pikir nak update cter lain last2 update citer lain..hehehe

12 comments:

Ullyana zaidy said...

ok!!!!hahahaha...
yess.pengomen tegar n pmbaca tegar belog ni da kumen.... :)

auww!!auuw!!!! muke boolat suda semestinya mcm sy :) tp kan..kite kene la berani mencuba style2 ini...tp kn..kn... nape sy tgk ok je.. meby sbb u kan nyah da bese pkai shawl :)

but i like it!nnt nk beli tdung rcw gak laaaa................................

oit2!!!!hahahah..yer mcm itu yer gaya2 nk cari jodoh supaya cepat kawen.cepat sket i nak jd pngapit u nyahhh :)

intan said...

cik yana :
aww aww..welcome to mama bebeh~

heee..x elok la..
mcm muka org tua2 je..
hahaha..shawl dgn inner gak yg terbaik ;)u try la nyah..
i nak tengok gak..hihihi

alamak nyah..
pengapit i adik dah cop la nyah..
u jadi pengapit 2ndary bleh?kikikiki
well..i cop dulu nak jadi pengapit u nyah!

Afra Yuri said...

lorrrh cantik la awak pakai tudung tu :)

izzati said...

wuhuuu~ korg2 ni fanatik sgt la ng shawl2 sgala bagai ni.
i da nek malas na pakai itu semua. n na berposing dihadapan camera. haha

wowrrrrr~ ade unsur2 mnganjing ye disitu pabila..dimana point anda yg m'highlightkn nama saya disitu. ehemm~ saya paham mksud tersirat n tersurat anda itu ye.huhu

berebut na jadi pengapit plak korg ehh. i ta sabar na tgok korg kawen. esp u cik intan! hehe :P

intan said...

afra : yeay!thx ;)

intan said...

ati :
menganjing?kekekeke
lu pkir la sndiri..bhahahaha

fanatik la shawl etc dgn kami,ati..
baru bleh masuk geng :p

hah apsal x sabar nak tengok i kawin,nyah?
ada yg menarik ke?
kikikiki

tenangsudey said...

wah menariknya orang kawin... eh tudung rozita che wan.. ade ek.. baru tahu.. huhu

intan said...

tenangsudey :
yeap..ada..hehe..mmg mcm2 nama tudung pmpuan zmn skang ni :p

ardinihumaira said...

comelnye pengantin! tak saba lak dni nak kawen tengok pengantin ni :D

intan said...

dni : hahaha
betul betul betul :p

adda said...

rozita che wan ade tudung upenyer....x tahu la plakkk... ;p

intan said...

adda :
heee..ada..camni la tudungnya ;p