Wednesday, December 29, 2010

kalini tak shopping..pi tengok movie je..betul..

salam readers..

asik asik entry shopping je kan..
x best la..nnt korang boring plak..
thus aku ni bkan kaya sangat nak shopping slalu..

so kalini aku cter pasal p tengok movie plak ye..
hari isnin yg lepas..mak aku ajak p tengok movie ngangkung..
wlaupon agak looser sebab dah terlambat dah baru nak tengok cter ni..
aku layan je..
asalkan ada orang belanja.. :D


tiket pkol 1.10 pm..
disebabkan cter ni blockpunyabuster..harga tiket ni utk seorang dewasa rm11..
wlaupon kami hanya tengok kat tgv bukit raja je..bukan sunway atau kLcc..
nasib baik lah aku hanyalah seorang perantau pelajar yang masih belum bersedia utk berbakti pada nusa dan bangsa..
dapat la harga tiket aku rm9..
ala..tp mak yg bayar..
ada apakedehal derr..
-okeh sila jangan contohi tingkah laku sang durjana ini-

so bila dah nak dkat2 masa dah time..
aku pon p la beratur beli popcorn..
semangat ni aku tak breakfast bagai sebab tamak nak makan popcorn sorang2..
bhahahaha

versi masam.

versi manis.

macam biasa la..orang tamak kan selalu rugi..
punya la tamak beli popcorn nak sorang2..
dah la sorang2..nak beli yang regular je..tak main la small small ni..
celah gigi je kan..biasa la..sang monster..
ingat kan regular nya biasa2 je cam gsc punya...
rupanya humang aih..besar gedabak!
aww aww i heart u popcorn tgv!

so berbalik kepada cerita tentang perihal sang tamak selalu rugi tu kan..
ha..sila tunggu di akhir cerita..
ceceh..haha!

selepas sejam beberapa puluh minit..
abis la citer ni..
begitu juga dengan popcorn..yeah!

urm..citer ni sebenarnya biasa2 je la..
takde la best sangat2 gila2 babeng2..
biasa2 je..sesuai lah utk tontonan umum..
dan untuk pensucian mata..well..kan ada shaheizy sam..
cuci mata la you all..aww aww

dan pelakon yang baju kaler hijau tu juga (sila rujuk gambar pertama)..
siapa ye nama nya?yg aku tau dia jadi jahat dalam citer hassan..
hassan?apakah?bukan bukan..
dlm drama citer balqis kat tv3 pkol 6.30 petang dulu..
dia jadi watak antagonis kepada hassan..
ha..beliau tu la..
aww aww..suci murni dua kali ganda mata i nyah..
aww aww -sila baca dalam nada kepohchi-

hee..dah nak start dah.

popcorn itu intan syerlina yang punya..bhua ha ha ha~

lpas dah abis je movie..
jalan2 jap..pastu terus balik..
on the way balik singgah kfc kat petronas tepi highway menghala dari klang ke shah alam tu utk lunch..
ouh yeah..
sebagai seorang yang looser juga..aku baru je try egg tart kfc tu..
oh my..sangat sedap!super delliciouuuuuus~
ok aku akan berusaha dengan gigih cari resepinya!

tengok je lapar kan?

bila dah abis makan..
kami pon pulang lah ke rumah masing2..
ye..rumah kami sndiri..
ok dah..settle..

so di mana saya berenti tadi ye..?
ouh..di bahagian orang tamak selalu rugi..
yeap..memang rugi..
sebab esok nya je aku bangun pagi pagi terus naik penimbang berat..
sial dah naik 1 kg!
oh myyyyyyyyy
this is soooo shitttyyy!
fmL!
sia2 usaha aku kurangkan 1 kg beberapa hari sebelumnya.
penangan popcorn gedabak & ayam kfc gedabak.

so adik2..
ingat ye pesan akak..
orang tamak selalu rugi..
-dalam nada kesedihan-

eh by the way..
kenapa entry ni xde gambar tiada motif ye?
ha..ok ok..nak p carik jap gambar tiada motif..

nah.gambar tiada motif.

ok dah settle!

p/s : puasa dgn gigih!yeah!

4 comments:

noor saadah mahmood said...

yeke x shopping???heeh..
awat lambat bnor ang p nengok cite ni intan? xpe, yg penting! enjoy! ;p

intan said...

saadah :
hahaha..
yeap betul tu! ^_^

Abu Farris Abu Hassan said...

egg tart KFC sgt sedap..tbe2 terasa lapar..hahaha

intan said...

farris :
heee..matlamat utama tercapai!