Friday, December 17, 2010

4 shopping complex dalam masa 5 jam!

salam readers..

hah intan.
menjadi satu keperluan ke tanda seru pada pengakhiran title post tu?

makanya..
seperti yang di uar uar kan pada title post ini..
pada hari rabu yang lepas..
bapaku pulang dari kota bapaku belikan kereta.
ish salah salah.
bapaku telah membawa kami sekeluarga bersiar siar serta ber beli dan belah di beberapa shopping mall yang terkemuka di ibu negara kita ni.

siap2 cari cari baju,pilih pilih baju..
pin pin tudung.tudung pin ala2 arab tak jadi.jadi tudung fashion kembang kembang.
dan akhirnya perjalanan dimulakan ketika jam menunjukkan pkol 10 pagi..
destinasi pertama yang ditujui ialah kLcc sempena memperingati peristiwa #akuatauklcc..

tujuan utama pergi ke kLcc actually sbb nak brunch kat sana..
well..cam dalam entry2 yg before ni aku dah tulis yg ktorang satu family sebulan sekali akan brunch kat kedai fav kami di kLcc..
so..arini kita lupakan diet..
mari makan makan nom nom nom.

gambar yang tiada motif.

mee wantan soup chicken feet.penulis tidak kisah jika anda berasa geli.

wantan goreng.


kemudian kami jalan2 jap kat kLcc utk memberi laluan kepada usus2 kami mengalami proses peristalsis dengan jayanya.

kLcc pokok krismas versi purple..

selepas ronggeng ronggengan rokiah..
kami pi pavilion pula..
cuci cuci mata sahaja..
kerana kalau bershopping shopping di sini..
akan jadi cuci cuci duit akaun bank pula.
cuci kasik licin.not good..not good..

ayah aku punya semangat nak tolong snapkan gambar kami berdua adik-kakak..
maka aku & adik menurut sahaja la posing sana posing sini..
anak ayah sudah besar.apakah?
hahaha!



ni semua ayah yang volunter nak snapkan.kadang2 aku rasa ayah aku ni chomel.hahaha.sila highlight perkataan kadang2 itu.

fashion tudung kembang kembang an.

bola bola api jangan dilupa.

gambar tiada motif lagi.


ibu.ayah.adik.

selepas mata kami suma dah bersih..
kami berangkat ke maju junction pula coz ibu nak pi beli seluar..
otw nak ke maju junction tu adik aku punya gairah tak sabar sabar nak tengok lokasi berlakunya tragedi #akuatauklcc..
hahaha

kat maju junction.

lepas dah membeli,kami membelah kan diri utk ke subang parade pula..
gambar kat subang parade xdak coz aku dah kehabisan tenaga nak snap gambar..
yang ada hanyalah hasil yang berjaya di bawa pulang dari subang parade..

ayah yang sponsor.heeee ^_^

subang parade ni adalah shopping mall yang ke 4 kami melawat utk hari ini..
mulut masing2 pon dah mengomel haus haus haus..
so ayah pon singgah a&w yg kat area tol subang jaya tu masa otw nak balik rumah..

abis diet aku utk sehari.balik rumah penuh perasaan kesal memikirkan makanan2 yg telah dimakan pada hari ini T__T

gambar huduh sebegini sepatutnya di delete sahaja kan?

ok settle la pengembaraan kami pada hari rabu..
kami suma selamat pulang ke rumah pada pkol 4 petang..
& sempena menunjukkan rasa cinta aku pada year end sale..
aku telah berposing sakan dengan beliau :

hensem betul kamu ni encik Y.E.S.

tapi tapi tapi..
pengembaraan shopping tidak pernah tamat dalam hidup intansyerlina.
keesokan harinya aka hari khamis..
lepas abis kelas,aku & dyana sempat pi jln masjid india..
ingat nak survey2 harga je..
eh ah eh ah..
terbeli pula..
huh.

tengok kat tangan tu dah ada sehelai tudung rozita che wan ^_^

murah!

ok tamat.

p/s : korang nak tau sangat apa la yang aku asik kepohchi pasal #akuatauklcc tu kan?nah aku bagi link.pi tengok sampai lebam.bhahahaha

well..aku x bertanggungjawab atas segala kesan & dosa yg bakal korang perolehi lepas korang klik link tu..
bhahahaha!

link: #akuatauklcc

16 comments:

adda said...

perghhhh....x patah pinggang ker???
mak aiii....shopping cm sok nk raye jer,,,heheheeh...

Ullyana zaidy said...

waoooo..hebat...
:)
mknn yg sedap...hihikk...tdung rcw bape eh???
:)

npe adek lg tngi dri akk??hihikk

intan said...

saadah :
xde la patah sangat pinggang tu..shopping la pulak katakan..
hahaha

intan said...

klong :
heee..tudung rcw tu rm13 je..murah murah murah kannnnnn! -dalam nada excited-
u jangan buat i rasa rendah diri nyah..i mmg seorang kakak yang rendah.itu memang hakikat yang tidak boleh disangkal.huuuu

budak kampung said...

fuhhh...betul2 jalan ni

intan said...

heee...
mesti..
ni pun belum abis lagi ni..
ada lagi..tp blom update lagi :p

ZACK ENTRY said...

sakan berjalan yer..banyak tak shopping ni? =)

intan said...

zack : heee..
x banyak sangat..jap lagi nak update entry shopping lagi..ha..yg ni baru banyak ;D

Ullyana zaidy said...

intan:hehehe ..wah..giler murah....best2 suping2!!! ai loikeee :D

intan said...

klong : hihihi..murah kan..!
tapi muka intan x sesuai la pakai tudung camni..
inner syria gak yang sesuai.. :p

Ullyana zaidy said...

la..npe plak xseswai??
cpt la update pkai tdung rcw..
leh kumen seswai ke x :)

intan said...

ahha..
baiklah..
sat gi saya update ;P

-Si Riang-Riang- said...

Cik RR tak pernah larat berjalan dengan perempuan yang kuat shopping. Cik RR akan menunggu di suatu sudut menunggu mereka yang gile shopping. ahaha.

cantik dan nampak lazat sumer gambar makanan (perut berbunyi)

intan said...

cik RR :
woah 1st time ni dngar prmpuan xlarat shopping..
ingat semorang cam intan kaki shopping..hahaha

-Si Riang-Riang- said...

yerp.. Cik RR lebey suke duk uma guyang pinggul dari shopping. Hihihi.

intan said...

cik RR :
hahaha..bagus gak tu :p