Monday, November 29, 2010

makan lagi: nasi daun pisang

salam readers.

actually minggu ni xde satu kelas pon..
tapi disebabkan kebohsanan melampau dan nak duit blanja dari ayah,
aku pon pergi la menawarkan diri utk menjadi model junior aku exam musculoskeletal.

jadi model?apakah?
oh kawan2..ini bukan model seperti catwalk ye..
sesungguhnya kami sekawan ini adalah student physiotherapy.
bukan kursus fashionitas-wannabe atau designer-wannabe atau wannabe2 yang sewaktu dengannya..
tugas kami hanyalah menyediakan kaki,tangan dan pinggang utk diraba..
erk..i meant..di palpate..

setelah penat berhempas pulas di raba palpate,melompat2 dan berlagak seperti membaling bola ke dalam jaring..
kami berangkat la beramai2 ke restaurant pJ hills yg agak brhampiran dgn kolej aku..

actually ni bukan kali prtama la aku makan nasi daun pisang..
dulu masa zaman cintan cintun,ex aku pnah bawak aku makan nasi daun pisang kat sebelah sekolah la salle pJ tu..
sejak dari tu aku mengishtiharkan nasi daun pisang adalah antara menu favorite aku di malaysia..
awww over nyah..

ok xyah bebel panjang..
meh tengok gambar makanan dan pemakan!
nom nom nommmmm

ok..mula2 letak lauk dahulu..kami semua ambil set vege :)

lagi lagi...ane cpat cpat mana nasi nyaaaaa??!!!

ha..smpai pon...nasi + kari ikan.fine.sekarang aku lapar kembali.



pemakan pemakan yang berjaya.

lihat muka intan yang begitu rakus memandang makanan.memang tak pandang kiri dan kanan,atuk nenek cucu mintak lalu.

semua makan set yang sama..

alamak..tak snap gambar shankar la..
xpa xpa..next time pula :D

oh yeah...
hujung bulan jan ni aku akan gi practical..
actually course kami ni setiap sem pon ada praktikal..
sem 1 : hkL
sem 2 : hospital kem tentera terendak,melaka
sem 3 : hkL
sem 4 : hospital besar melaka
sem 5 : HUSM, kubang kerian,kelantan..
sem 6 : tadaaaa~

hospital alor setar aka hospital Sultanah Bahiyah! woohoo~

p/s : jalan2 satu malaysia before grad..!weehee~ ^_^

erk..lapar..

15 comments:

cahaya kekuatanku said...

stiap kali entry den gak yg komen dlu. huhu

ujung jan bru g eh. ade can na g jln2 nih. haha.
msti ko sme je ng klong en. aritu kt kuantan sme2. ni kt kedah plak sme2. grrrr~ sumpah jelez~! huhu

intan said...

ati :
ko ni mmg pantas dan tuntas mengomment blog aku..
ni yg sayang ko lebih ni..bhahaha

aww..kami mmg berjodoh ma..u jangan jelous ^_^
nak pi langkawi nnt
u tengok gmbr je la nyah eh..aww aww

cahaya kekuatanku said...

haha. na wek cano. na mnunjuk kn yg den syg ekau lobeh~ haha :P

aduhhh~ sgt menyiksa batin ak la korg nih..haha. sila jgn TAG. jelez tauuuuuuu~!!! grrr

saba jelah. ko ng klong da brsama. ak ng klong pn da prnh same2. kita bile lagi na same2 ni nyah oi?? huhu

intan said...

ati :
yeah mari lah kita sayang menyayang

ahh xde xde..
kami nak tag gmbr anda bebanyak
:D :D :D

intan said...
This comment has been removed by the author.
cahaya kekuatanku said...

ahaha~ syg menyayang, saling percaya. agagaga~ lol

aha~ try la tag nnt. skali korg tag. trus ak block~ ahahaha :P

intan said...

ati:
hah x rock la gitu pfffft :p

Kaoshi said...

lol.. jalan2 satu malaysia yek?
bila nak pergi sarawak kak?

intan said...

kaoshi :
alamak..sarawak tu xde kemampuan pula nak pi ke sana :D

Ullyana zaidy said...

heheheh..
ati..u jgn jeles nyah...
uit2....sy penang...tp dkt dgn kedah.huhuh....

intan..nnt de mase leh p langkawi..hahahah :P

i da bersama dgn ati n intan..hebat...hoho...

selamat berpractical intannn

intan said...

klong :
yeah...sepp sket!
bhahahaha
ala lmbat lagi la praktikal nya ;D

eiela said...

bestnya jalan-jalan. gud luck for your study ok

Latest Entri : Bahagia Bapa Dipenjarakan

intan said...

iela : thx! ^_^

-Si Riang-Riang- said...

intan.......... nape kawan intan sume cine.... ?? ;)

intan said...

cik RR :
hahaha..oh sebab..
class kami hanya ada 3 melayu..
yang baki 44 orang tu semua adalah bangsa lain..
btw ada juga sorang kwn india sedang makan sama..tapi lupa nak snap gmbr dia ;)