Friday, November 19, 2010

harry potter la takkan 2alam pula

salam readers.

cam bangak je tajuk kan..
bhaahahahaha
pffftt sukati aku la nak tulis tajuk apa, nak kritik apa,nak mencarut apa..
ni kan blog aku. -dalam nada bongkak-


sebelum aku cerita pasal movie harry potter yang terbaru ni..
biarlah aku cerita sejarah aku bersama harry potter..
sejarah kami bersama?awww awww
kejadian ni terjadi masa aku form4..
dulu aku memang xtau even single things bout harry potter.
hah.tengok citer harry terus tetiba nak bermata biru dan bercakap omputeh
wtf?

ok sambung citer balik.
pastu satu hari tu adik aku beli buku harry potter versi melayu punya..
aku pon tumpang baca..eh best gila sial citer ni..
pastu aku baru tau yg citer buku ni dah lama kat pasaran & dah kuar wayang dah..
disebabkan aku looser masa tu..
aku pon gi la kepohchi kat besfren aku, encik asrul yang juga looser pada masa itu..
pastu encik asrul yang dah terpengaruh dgn citer aku..
dia pon pinjam la buku adik aku jua..
and dia pon sudah jatuh hati sama dengan encik harry..

sejak dari hari itu..
kami berdua sering bertukar2 cerita and kalau ada buku harry yang baru..
x kira la version english ke..malay ke..
ktorang akan bertukar2..
aku beli buku num 1..ko beli buku num 2..aku beli buku num 3..ko beli num 4..
hah.romantik kan kami berdua.
tapi buku final nya kami beli sndiri2..
thus aku beli buku harry potter and deathly hallow pada hari pertama release..


utk menambahkan lagi ke romantik an kami..
kami plan utk sesama gi tengok h.potter and the deathly hallows part.1 pada hari khamis.
tapi disebabkan encik besfren aku ni tak cukup romantik..
dia gi angkut kawan dia.hanya kawan.tapi kemudian beliau ubah statement menjadi kawan-kawan.
apabila mendengar perkataan kawan-kawan aku menjadi cuak..
lantas bertanya adakah kawan-kawan itu adalah lelaki atau perempuan?
jawapannya adalah lelaki semua..+ sorang bapok
disebabkan kecuakkan melampau..aku berfikir utk mengajak kwn aku..
tapi memikirkan bahwa ahcak sedang bz exam,x elok kacau dia..
ahtin pula hanya ada rm6 di dalam wallet..
akhirnya aku mengajak cik amma utk meneman aku..

so overall camne movie ni?


1. best kalau korang baca buku nya coz korang bleh compare kan & imagine apa yg ada dlm buku & movie.so kalau ada yg x baca buku nya then nak ckp such a boring movie,meleret2 la cter ni, banyak cakap,x best,etc..plz go to hell aku mmg marah orang yang macam ni kamu tahu dak.kalau dah x baca,g tngok movie tu diam2 je la xyah complain bnyak2..wtf?
2. mmg much better dari movie dia before ni yg merepek gila tu..
3. banyak adegan terkejut2 smpai rasa cam tengok citer hantu je..bhaahahaha..very the nice.
4. aku semangat nak g tngok movie ni coz nak tngok kembar fred & george weasley yang ensem.tapi hampa kerana mereka tidak lagi gorgeous seperti dahulu kala.hatiku hampa kecewa merana. okeh sangat melebih.
5. kepada kawan2 wanita,percayalah..tiada siapa yang ensem dalam movie ini.cis.hatiku hampa kecewa merana lagi.
6. x sabar dah nak tngok part 2.oh tuan director kenapa dikau begitu menyeksa jiwa ragaku ini TT__TT

poster mereka lagi.

akhir katanya tatap lah wajah kami yang agak ber pakinson pada hari itu..
banyak gmbar gegar.dan tahniah kerana intan telah berjaya mentidak concentrate kan encik bun, kawan kepada encik besfren ketika kami sedang bz mensnap gambar.

oh.lelaki memang x boleh concentrate berbual apabila wanita bz mensnap gambar.
saya baru tahu itu.bhaaaha!



bersama cik amma -mmg saja letak pic gegar :p -

encik besfren.


ok la sampai di sini sahaja.
selamat mendownload menonton film pecah punggung 2Alam.

bhaahahaha!apakah?summary yang sudah keluar topik sama sekali

p/s : mmg lawak baca twitter #2Alamsarcasm dan #akuatauklcc
ok fine.cik intan sila buat slide presentation anda sekarang.
eh tidak mahu.esok sahaja lah.

p/s/s : amma, thanx for the gossips.sangat terhibur mendengar gossip yang sangat kelakar & letih mulut bergossip sepanjang hari :D

8 comments:

sweetums16 said...

ok. sy sgt ske entry awk yg nih. haha
all about harry potter. best3. hihik
byk scene terkejut2 kn org en?? na gugur jantung i nyah. haha
geli ok tgok ular yg bapak la sgala besar nye tu. huhu
ok. sy na mengaku disini. sy xske mmbaca buku. sy lebih kpada movie. sng tgok. gerak2. xyah na imagine2. haha

intan said...

tuan yang nama cam nak muntah :
hahaha..apsal ko baik sangat ber saya awak ni nyah?kehkehkeh..
xpe nyah..x baca buku tngok bleh je..tp jgn kutuk2 la..i marah,nyah..
kehkehkeh

sayang said...

mcm kawan i u.. x baca novel then kata harry potter was such a dissapointment...

plz go to hell

intan said...

sayang:
i hate ur friend yow

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

i read the booked and still this movie disappointed nak bt mcm mane?

is about the story telling tu tak sampai.. aku kecewa gan harry potter sejak gan previous episode lagi

nak gak tgk die naik part 1 ni tapi kecewa lagi..

hopefully part 2 nnt leh tebus balik

ade orang kate best ade orang kate tak best.. depend pade test masing2 nak menilai

intan said...

mizi :
yeap.kalau yg baca buku then nak comment x best ke apa ke xpe la.aku x marah pon coz u noe exactly what happen in the book compared to the movie rite..

sebab movie dia yg previous ni mmg cam wth so aku rasa movie dia yg kalini agak better la..

well betul gak tu..it depends pada individu cmne dorang menilai

thus hopefully part 2 akan much much better macam movie2 dia yang before2 ni ;)

Afra Yuri said...

tak tengok lagi movie niiii :(

intan said...

afra yuri : xpe nnt ada masa g tngok ye ;)