Wednesday, November 10, 2010

contact lense baru!yeay!

salam readers..

bunyi agak ke batak an di situ..
tapi x mngapa..entry ni mmg di karang utk membatakkan diri sndiri..

owh yeah..contact lense baru ^_^
contact lense yg aku beli dulu tu dah expired..
uhuk..actually..dah lama expired..hehehe
lense tu utk sebulan je..
tapi aku dah pakai dlm 3 bulan erk..maybe juga 4 bulan..ngeee

tapi aku x pakai hari2..
aku just pakai utk gi kenduri kawin,shopping,kwn2 bertunang,etc..
so aku rasa ok la kot pakai 'ter' lama sket..hehehe
oleh disebabkan memikirkan lense ini telah lama digunakan..
aku mengambil keputusan dgn terburu2 membeli lense..
di mana aku beli?rahsiaaaa....
waaahahahaha
suka suka suka ^_^

k la xnak cerita bnyak..tengok je la gmbr2 aku melaram dengan lense baru..
posing konon nak jadi cam model korea yang dlm katalog lense tu..
tapi last2 jadi macam girlfriend shindong saja.
ouh tidakkkkk!saya mau jadi girlfriend siwon!
ehhhh...apakah ini semua?
siapakah mereka?sila tanya uncle google

tu dia..tu dia...sampai dah..kekeke



semangat gila ambik gmbr botol dia dari pelbagai sudut..hahahaha

ni menggunakan lense yang dulu..freshlook colorblends,grey ^_^

ni dia lense yg baru...ngeee...so cmne kwn2..?ok x?


pelbagai posisi gitu..hahaha!


punya la semangat..
gi ofis kolej ambk bngkusan..thus akak2 ofis tu pon teruja..
siap suruh aku bukak envelope dan dan tu gak..dorang nak tngok lense yg aku beli..
xpe kak..sy tak kisah..marilah kita kongsi kegembiraan ini bersama!-apakah??-

but..
arini ada presentation...
baru je nak memperaga & mempoyokan diri pakai lense yg masih bau kedai ni td..
tapi mak ai..bila pakai je..pedih nya menusuk mata..menusuk2 menikam2..
pakai x sampai sejam je..pastu gi toilet,bukak lense..x jadi nak melaram..
mata jadi merah gila..bfore ni pkai lense yg dulu x pnah jadi cmni..
biar aku fkir kenapa jadi camni..
fikir...
fikir....
....fikir.....
sampai dah abis kelas pon x dpt fkir apa sbbnya..

dah fedup..balik bilik terus tanya uncle google..
aku: uncle!kenapa pakai contact lense rasa pedih?

uncle google: 'oh sebab mngkin ada habuk..u tadak cuci tangan bersih2 ha lengloi..sebab tu u punya lense manyak pedih bila u pakai'

aku jwb : 'eh uncle!u ckp elok2 sket ha..wa salotep mulut lu tu nnt!sebagai seorang bakalan physiotherapy yg berjaya,wa sntiasa mengamalkan 7 steps dlm membasuh tangan!sentiasa!' (sambil brfkir sejak bila uncle google ada mulut?)

uncle: 'oh yeke..maka maybe sebab u punya solution maybe sudah tamat tempoh maa..sudah lebih 3 bulan u kena kasi buang saja..beli baru..jangan pakai..'

aku: "oh itu mcm ke uncle..oh..butut butut..saya punya solution ha uncle sudah mau 4 bulan juga pakai..haiyaa..thenx ha uncle..love u la..'

uncle: 'ya ya..ur welcome..cepat2 beli baru ha..'

ok disebabkan uncle google soh beli solution baru..esok juga aku gi rumah kedua aku utk beli solution lense yg baru!
wo0o0ho0o0o~

k nak sambung balik tngok movie korea & japan..
daaaaa~

p/s: nak tau aku beli kat mana lense ni?ha...add tweeter aku then kita bertwitter2 dimanakah lokasinya wokeyh ;)

5 comments:

naQiu said...

kenapalah org ponpuan suka ambik gmbar sendiri dr posisi atas hah??? wink2...

naQiu said...

kenapalah org ponpuan suka ambik gmbar sendiri dr posisi atas hah??? wink2...

intan said...

dah tu..
aku soh ko snap kan gmbr aku,semua gmbr candid..tadak chantik..
last2 gmbr sndiri dr posisi atas snap sndiri gak yg chatik..
blwek :p

diriku said...

he2..byk betul posisi..

intan said...

diriku : mestiiiii...hahaha!