Thursday, November 25, 2010

berenang itu swimming

salam readers.

kalau aku kuar dgn kawan2 aku pada hari sabtu..
msti aku akan mntak balik awal dgn alasan nak gi swim..
then dorang mesti tanya..
"wahai intan yang chomel lagi gebu,kat mana ang pi swim slalu ni?"
ha..kawan2..mai mai meh sini aku nak citer kat mana aku pi swim slalu..

get ready utk swim :D

aku slalu gi swim kat uitm shah alam..
nak bagi direction kat korang cmne nak gi tmpat tu tidak la hamba berkenan..
tapi aku cadangkan,korang gi kat pntu masuk uitm tu..
korang tanya guard tu cmne nak gi swimming pool..
pasti mereka akan memberi tunjuk ajar dengan jayanya pada korang..



aku start blaja swimming dalam awal tahun ni la..
x ingat dah bila..
dia cam ada package la..
aku ambik package blaja utk 10 jam, RM150..
1 kelas 2 jam..so semua skali 5 kelas la..
thus,kelas swim ni dia asing kan laki & perempuan..
lelaki session lain,perempuan session lain..
so kita yang wanita suci murni ni x perlu risau kalau ada laki ngintip ke apa ke
and boleh berenang dengan bebas lagi jaya.

ni lah pool nya..besar..sangat puas!

aku ni mmg dah boleh swim sejak dari zaman kanak2 lagi -dengan nada riak-
tapi aku saja masuk kelas swim sebab nak blaja cara swim secara profesional.
bah..ayat itu sangat poyo bahh..

and skang dah hampir setahun aku active ber swim..
walaupon dah abis swim kelas aku..
balik rumah weekend msti gi swim gak..
meh kawan2 beramai2 swim jom!

mak & adik aku yang looser mereka ni mmg xde basic langsung dgn swim..
dengan kata senangnya mereka ni kaki bangku edisi berenang (apakah??)
tapi lepas abis je 10 jam session learn-to-swim (pepandai je bagi nama) mereka telah berubah..
kini mereka berenang saling tak tumpah seperti ikan ikan duyung di lautan
okey intan tipu.
bhaahahaha

mak aku skang dah boleh swim..
adik aku masih gitu gitu ja..
tapi kalau slalu praktis tentu teknik mereka boleh diperbaiki
aku?nah tengok la gambar aku tengah berenang kat bawah ni hebat ke tak hebat :

weeeheee~

bhaahahahahahaha
over bahhhh!!!

p/s : maaf kawan2..camera x dibenarkan di bawa masuk ke kawasan pool..kalo dibenarkan pon jangan harap la aku nak snap gmbr aku brenang.no hope no hope.

4 comments:

KimiCnoL said...

gua pon xtw gua pandai swimming ke x..kadang2 jadi,kadang2 x..hahahaha
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Blogger Kene Rajin Menulis??"

intan said...

kimicnol: hahaha bleh plak gitu

Ullyana zaidy said...

hahaha..
bwu nk suh amek pic intan swim2..ekekeke

intan said...

klong : hahaha..cannot cannot..kalo nak tengok meh datang shah alam kita pi swim sesama :D