Sunday, October 24, 2010

selamat membayar hutang

salam readers..

hutang perlu dibayar kamu semua tahu dak..

aku dari kecik mmg dilatih olek makpak jangan berhutang dgn org..
kalo berhutang pon sila la cpat2 bayar..
mana tau nnt kalo korang baru je berhutang..
pastu 5 minit kemudian mati dihimpap pokok..
ha..sapa nak menjawab hutang korang tu ha ha ha?
aiyok..

mcm dulu aku beli nail polish tau..
plan nak pakai apabila kitaran menstrualasi pada hari yang ke 28..(ayat nak poyo je)
then aku pon soh la adik aku pakai kan..
tetiba adik aku ckp..
'eh angah..x takot mati ke?'
aku cam trkejut gila kan...eh apehal budak ni carik pasal dgn aku ke?
then dia pon ckp la..'ni masa tngah pakai kuitek ni kalo tetiba mati ni..nak mandi mayat x kalo x boleh bersihkan..dorang cabut kuku angah ni nnt tau la..'
pastu aku yg cam agak dah termakan dgn nasihat adik aku ni..
sambil ayat cover cun baik punya..
'eh xde la..ala angah pkai kjap je..nnt cuci la balik..' (sambil continue mengecat kuku kaki)
lepas dia blah je dari bilik..aku terus ambik pencuci dia terus cuci
takot shial!
hahahahahahaha

eh apa la pulak terpanjang pulak aku citer nya..
sbnarnya tujuan entry ni dtulis utk membalas hutang award yg aku dpt..
ouho..lihatla dunia..aku dpt award ^_^

thx kepada cik camarputeh & choco8vanilla sbb sudi bagi award kat blog ni..
x sangka ada org yg perasan tentang kehadiran blog ni
ayat poyo cam org dapat award yg grand giler je..hahaha
so ni la dia award nya..

dari camarputeh :

awwwww....mcm award kat sekola dulu je...kekeke

tp dulu kat sekola aku x dpt award pelajar harapan..
aku dapat award plajar harempan mengabihkan boreh den jo datang sekola main2 xnak belaja..
kekekeke

so soalan yg perlu dijawab dr award ni :
a) slogan nape korang suka camarputeh?
-sebab dia bagi aku award..thus dia adalah bakalan cikgu..
mungkin beliau ni adalah bakalan cikgu kepada anak2 kandung @ anak2 angkat aku..
so aku kena la suka kat dia so that dia boleh suka kat anak2 aku
(aku dah mula merepek..hahahaha)

b) apa perasaan korang bila dpt award ni..?
gembira la smpai berjuraian air mata
-okie ini hanyalah hyperbola-

c) tag 15 kwn @ blogger lain
-xnak..hahahaha :p

okie skg kita terus ke award yg kedua..
award ni datang dr choco8vanilla


soalannya ialah :

1) thank the person who gave you this award
-utk ckp omputeh kat sini x kuasa la aku..sbb aku mlayu..aku nak ckp bahasa melayu..bahasa kebangsaan kita perlu dibanggakan korang semua tahu dak..eh teremosi pulak..k k..
sy disini mahu mengucapkan beribuan terima kasih kpd choco8vanilla sbb bagi award kat sy..
cececeh..baik pulak tetiba bersaya saya pulak..

2)tag to 15 awesome bloggers
-awwww...xmo tag sesapa gak :p

3)tell 7 things about yourself
- nama aku intan syerlina
- umur skang ni 21 thn..
- blaja physiotherapy..tapi cita2 aku yg sbnarnya ialah nak cari laki kaya jadikan suami pastu dok rumah jadi suri rumah tangga di sebuah rumah yg besar + ada swimming pool + gymnasium..haha!demand!
- anak ke2 dari 3 adik beradik
- muka aku mmg cam garang..tapi aku ni mesra orgnya..so korang kalo terserempak aku kat mana2..especially mid la kan..(haha!) jgn memalu la nak tegur aku..aku x mkn org punya :p
- suka shopping, suka makan, yg paling penting..aku suka duit..hahahaha
- akhirnya...aku suka update blog & blogwalking :D

ok sudah!
langsai hutang semuanya sudah!

p/s : tadi kat medic camp aku keja sbg doctor's assisstant..doctor i ensem x terkira,nyah...awwwww i like >.<

5 comments:

ardinihumaira said...

dah selesai.. lega :D

Ullyana said...

:)
utang jgn ditangguh2 tao..hehehe

adakah anda ade utang dgn sy?hohoo

intan said...

dni : yeap ^_^

intan said...

klong : hahaha
xde kan kan kan?

Dr Love said...

bagus ada adik kamu tu..syabas deq