Monday, October 25, 2010

kisah pelajar physiotherapy - medical camp

salam readers..

perhatian: entry ni akan penuh dgn gambar ye ;p

medical camp ialah kem perubatan..
maksudnya..dlm kem ni ada pelbagai facility utk tujuan perubatan..
kira nya medical camp ni adalah tmpt orang ramai,orang awam,orang orangan dan penduduk setempat mndapatkan medical check secara percuma..

so..sebagai seorang student yang berkaitan dgn dunia perubatan..
(ayat skema abis)
aku & sebahagian kwn2 course kami pergi la jadi ahli sukarelawan..
omputeh cakap..jadi volunteer la kan..

so medical camp ni di anjurkan oleh ahli dun taman medan, ahli majlis mbpj 14 & 17 & persatuan sai baba, taman yarl..
tarikh : 24th oct 2010
tempat : dewan serbaguna mbpJ petaling utama,petaling..

dah cukup xnak citer banyak..
tngok je arh gmbr2 nya :D

ni la dewannya..

pagi2 datang beratur tulis nama dulu..pastu gi ambk mknan..sementara nak tunggu daftar nama..kami memanaskan camera dahulu..tiada upacara memanaskan bdan kerana nnt busuk pula nak mengadap patient.ini budak bsfren aku masa sekola menengah dulu.kita dulu duduk sebelah2 masa f4 & f5 kan pek kan..awww..chomelnya zaman kanak2.. ;)

lpas dah dftar & bfast..kami di agih2kan tugas..ni kwn2 kat tmpat ambik blood preasure..

tmpt check kencing manis..

tmpat check mata..

tmpat check gigi..

tmpat utk physiotherapy..

pemandangan utk keseluruhan dewan..

suma dah ada..tapi..intan di mana?intan di mana?


yessss...intan di situ..di sisi dokter hensem...aww..hihihihi..aku ditugaskan mnjadi dokter assistant..i lyke..

menjeling menjeling..awwww

barisan vip yang ada datang bagi sokongan ;D

lunch makan makan makan..

ni mak aku kalau tngok gmbr ni msti nangis terharu sambil berkata "sob sob..anakku..dikau telah membesar dengan baik..bersemangat membantu org yg memerlukan..emak terharu,nak.." hahaha!

so aktiviti ni tamat lepas lunch..
then kami sebagai volunteer yang bertanggungjawab lagi peramah x macam volunteer kolej yg lagi satu blagak gila babeng..
konon datang as student physio..
nak buat keja physio je..xnak buat keja susun2 meja semua..
tapi korang semua tahi la..belagak saja lebiyh..
show off batak datang naik bas la kononnya..tapi dah grad nnt suction pon x sure korang pandai ke tak..
apa yg korang blaja pada tahun 3..budak dip kolej kami dah blaja tahun 1 lagi..
and budak dgree kami even dah abis blaja suma tu sem 1 cis bedebah..
hahaha!knp la aku marah sangat dgn budak kolej yg lagi satu ni
sbb mmg aku benci kamu tahu..
org lain datang buat kerja sukarela secara ikhlas..kamu semua sibuk edar pamplet utk suruh org ramai masuk dftar ke kolej kamu yg lopek tu..
suruh buat keja lain xnak..
demand..kami datang as physio saja..
and budak nursing dia lagi cam sial..aku tanya baik2 elok2 ada measure temperature x kat sini..
sambil buat2 pandang kat camera nya yg lopek tu & x pandang pon muka aku bila mnjwb 'ntah la.tanya kat org blakang'
sial betul..baru camera lopek dah kerek..kami bwak dsLr pon x sebegitu..
uni kami mmg menyumpah2 pelajar dari kolej ini..

then lepas dah selesai lunch..kami pon mengambil peluang utk pergi test2 apa yg ada kat situ..
sambil menyelam minum air kan..
kami juga turut menolong susun2 and kemas2 dewan..
di samping itu mensnap gmbr dgn cerianya..

aku mmg mengamalkan konsep satu malaysia kamu tahu..

tngah bratur nak check mata..

daftar sebagai penderma organ..aku dftar sbgai penderma jantung ^_^

kad penderma organ.. ;)

okie bila dah abis..
kami diberi sijil wink wink ^_^


tadaaaa~

memang seronok bila ikhlas melakukan kerja kebajikan
nak lagi nak lagi! ^_^

p/s : senarai nama untuk praktikal pada bulan jan 2011 dah keluar..ke hospital alor setar intan pergi!woooohoooo~!!!

6 comments:

Ullyana said...

perghhh....
jd penderma organ..
bgOs2!!!!...
tgk pic dgn aunt india tuh da cam lawatan YB plak =.='hehehhe

intan said...

klong : hehe..bagus gak..tp balik rumah kena marah dgn makngah..hahaha
well..sy ni kan ada bakat jadi isteri YB..tu yg kena practice dr skg ni..haha

Lovely Emy said...

best ramai orang support kan.? ;)

intan said...

emy : yeap ;)

diriku said...

owh..dh daftar derma organ ek..bagusnya..he2

intan said...

encik diriku : yeap ;) anda sudah..?