Friday, September 10, 2010

selamat hari raya kawan2 ^_^

salam readers..

yeah..rasanya cam x terlambat lagi nak ucap selamat hari raya kan..
maklumla..
aku skg kat rumah ni bz sket..
slain menolong ibu masak lauk berbuka..
aku gak ditugaskan utk menjahit kain2 baju kurung cousin,nenek,wan,ibu,adik dan aku sndiri..
bz betol sjak balik shah alam ni..hahaha

malam semalam cousin aku datang rumah & ktorang buat kuih raya sesama..
bnda x dirancang awal pon..
cousin aku la..tetiba je ber fb dgn aku ckp jom buat kuih sesama..
tup tup esoknya teros on je plan ktorang...
dah la buat kuihnya 2 hari bfore raya..hahaha
ckp gebang je kan..mcm la buat bnyak sngat..
ktorang buat biskot coklat chip,cornflakes madu & butter cake je..
butter cake tu resepi turun temurun tu..
dari nenek aku ke mak aku..nenek aku pon ajar cousin aku sorang ni..
and skg aku plak dah blaja cmne nak buat..
nnt bila ada anak,aku nak ajar dia buat butter cake gak..
pastu cucu aku pon nnt aku ajar gak..kakakaka
k sebelum aku merepek panjang kan..
aku letak la pic2 sepanjang pembikinan kuih raya ni eh.. ;)



biskut coklat chip

agak bersepah ye dapur tu aku buat..hahaha..but dont worry..lepas tu suma abis clean ^_^ (btw dlm gmbr tu cousin aku..bukan aku..ngeeee)

butter cake resepi turun temurun..ada pelbagai kaler


biskut cornflakes

k abis citer pasal buat kuih raya..
ckp bnyak pon x guna..nak rasa meh la raya rumah aku.. :)

so dikesempatan ni aku nak mengucapkan selamat hari raya,maaf zahir & batin..
minta maaf kalo ada yg terguris dgn apa yg aku pnah tulis kat blog..
minta maaf kalo aku ada x tunaikan janji..
minta maaf kalo aku ada buat korang kecik ati..
minta maaf kalo aku ada buat korang x puas hati dgn aku..
kiranya ampunkan la segala dosa2 yg telah aku lakukan kat korang ye..

x kurang juga kpd peminat2 blog aku..(ha..fairuz..aku tau ko suka baca blog aku :p)
terima kasih aku ucapkan..
syg korang ketat ketat la ngeeeee

xtau la knp..raya thn ni aku rasa lebih meriah dr thn sebelumnya..
wlaupon tidak berdua thn ini..
dan hanya berada di shah alam selama 6 hari & selebihnya berada nun jauh di kelantan..
berjumpa dgn bnda2 baru..kwn2 baru..pengalaman2 baru yg xkan aku lupa seumur hidup aku..
persiapan juga lebih meriah..
thn ni aku jahit baju sndiri (wlaupon hanya kain baju kurung..kakaka)..
buat kuih raya dgn cousin..
dan update blog pada malam raya..
wahahaha..

k la..
dah pagi dah ni pon kan..
aku pon nak tido..esok nak bangon pagi g solat sunat aidilfitri..
bfore tu cam biasa la..aktiviti bermaaf2an dgn family suma kan.. ;)

nah gmbr raya special utk korang..kakakakaka

p/s : semoga kita berjumpa lagi tahun hadapan,ramadhan.. :)
MySpace

4 comments:

ardinihumaira said...

dni pon nak mohon ampun maaf kalau ada salah silap tau ;)

salam aidilfitri!

Hadi said...

Selamat hari raya,maaf zahir btin :)

intan said...

dni : salam aidil fitri :)

intan said...

hadi : slamat hari raya maaf zahir & batin ;)