Tuesday, September 28, 2010

magika

salam readers..

pagi2 dah bangun lewat..
konon buat lappy mode stand by sebelum tido..
dgn angan nak bangun sepertiga mlm nak buat assignment..
hah..last2 sepertiga pagi baru bangun..

kelas pkol 9..meloncat bangun dr katil bila tngok jam menunjukkan pkol 8.15..
bergegas2 mandi & bersiap2..
last2 bila dah hampir nak siap semuanya..roomate gtau yg kelas cancel utk sepanjang arini..
disebabkan itu,aku & mekna berancang utk pegi ke kampus pusat bandar damansara(pbd) utk settlekan suma bnda yg x settle pada pkol 10..

sementara menunggu nak pkol 10..
apa lagi..
bkak lappy dgn bersungguh atas semangat nak mulakan assgnment..
siap bancuh susu anlene..nak ambik semangat la katakan..

tp bila dah on9..lain pula yg dibuat..
blogwalking jap..terjumpa 1 blog citer pasal filem kRu yg terbaru,magika..
baru teringat pasal lagu mawi & diana danielle yg dulu2 aku pnah dngar..
tanpa berfikir,mulut ini seumpama berkata dgn sendirinya..
'mek..jom tngok movie lpas balik pbd..'

sebagai keputusannya (as the result)
kami pon pegi la ke rumah ke2 kami iaitu mid valley utk menonton movie tersebut..
movie pkol 3.20pm..
bnyak masa lagi..makanya kami pon berlegar2,mkn2 dan solat..

berpakaian spt budak yg ponteng kelas utk pegi beronggeng di mid & the gardens

gmbr yg tiada motif..hanya ingin menunjukkan kasut kami.


bfore makan singgah lalu lalu kat booth jualan dpan kfc tu..
ada booth jual contact lense..try tngok2 & amoi jual yg baik tu siap tlg snapkan gmbr & tunjukkan kesesuaian kaler lense tu dgn muka sndiri :p

see see..muka ku ada dlm itu computer :D

aku pnya c.lense ni pon dah nak tamat tempoh pemakaian dah ni..
nak tukar lain pulak next month..
aku nak beli kaler ijau plak pasni..ok dak??

hey tajuk entry pasal magika..
tp aku dah meleret2 dah..kehkehkeh..
ampun rakyat jelata..

ha..kuar dah poster filem magika neh..

tapi rakyat jelata semua ye..
aku bukan nak citer pasal sinopsis citer ni..
kalo korang nak tau sinopsis sila tanya encik google..
aku just nak komen2 je..kehkehkeh

citer ni pada pendapat aku sangat ok utk kategori filem tempatan..
tujuan utama aku nak sngat tngok citer ni coz aku 1st time nak tngok movie musical buatan local..
filem dr kRu mmg x penah mengecewakan..
drpd kualiti gmbr..hinggalah ke pemilihan karakter..semuanya mantop..
lagu2 dlm movie ni semua best..

mula2 bila aku nak g tngok citer ni,aku bermonolog dlm hati..wt*?mawi?
omg?mawi bwak watak badang plak tu!what the hell is going on?!
tp disebabkan ni citer kRu..aku nak gak tngok wlaupon mawi adalah hero dlm citer ni..
tapi..bila dah tngok..
omg!mawi sesuai dohh blakon jadi badang dlm citer nih!
thumbs up to mawi..! (woohoo..intan puji mawi!)
but 1 thing..rambut palsu mawi tu sangat menganggu emosi aku okeyh!hahaha
thus..nama pon badang kan..
adegan mawi makan muntah dgn selamber badak tu aduhai..mmg la..yyeekkkkk~!!!!pengotor!

and dlm citer ni ada bnyak wanita yg cantik2..
maya karin & vanida imran extremely cantik dlm movie ni..
diana danielle pon sweet je..
-bila la aku boleh jadi cantik cam dorang ni kan ;( -

maya karin = puteri bunian

effect2 dlm citer ni mmg mantap..
tak sia2 malaysia dah merdeka 53thn..
akhirnya anak2 malaysia dah boleh buat movie yg mcm ni..
bangga la rakyat malaysia.. ^_^

sebahagian pelakon citer ni..suka sngat watak m.nasir..cam naga yg sbenar..kehkehkeh

k penat dah taip panjang2..
nak fikirkan assgnmnt pulak..
korang pegi la ramai2 tngok magika..best..
slamat menonton ^_^

p/s : begini la hidup seorang anak muda..penuhi hari2 dgn bnda yg indah & menggembirakan..bukannya dgn tangisan sendu sendan percintaan yg x bermanfaat haram jadah tu..tangisan di tikar sejadah menginsafi segala kejahilan kita di dunia lebih bermanfaat!
MySpace

4 comments:

ardinihumaira said...

bestnya dapat tengok.. dni lom tengok lagi :D

intan said...

dni : xpa..ada masa nnt bleh la g tngok.. :p

Cupid AngLe said...

omg! kao puji mawi nyah?? hahaha~ xley bla..wuhuuu~ syabas!! hak3 :P
best btol la dpt tgok muvi...i bz nyah xpat na g jln2...sob3

intan said...

ati : ha..i puji mawi..u jangan mare..
kakakaka
ala ko ni bz memanjang..bdak medik lagi senang lenang dr ko ni tau..
nyampah tau nyah tau..
kehkehkehkeh