Saturday, September 04, 2010

coretan kelantan -episod akhir-

salam readers..

akhirnya pulang juga la aku ke bumi shah alam yg dirindui..
cpat betol masa sebulan berlalu..
raya pon bakal menjelang kan..

k la..skg aku nak citer kan detik2 terakhir aku kat klantan.. :)

ari slasa yakni cuti merdeka..
aku,jooling,khaiven & yipsong pergi la berjalan2 utk kali terakhir di klantan ni..
1st skali ktorang g pasar siti khadijah..
smpat la aku beli sourvenir utk junior2 yg havoc itu..utk ibu & adikku..srta utk bff2 ku sekalian..
and..aku & khaiven decided nak beli telur penyu..
sblm balik ktorang mesti rasa telur penyu!woahahaha :D

lpas g pasar siti khadijah,kami berangkat ke pantai irama,bachok..
yeap..kami mmg x abis berusaha mencari pantai yg cantik di klantan..
bila dah smpai...kami pon gembira arh..
blergh!finally jmpa gak kami dgn pantai yg cantik kat klantan ni !
malas ar aku nak cter pjg kan..
korang tngok la gmbr2 ni..ngeeee ngeeee





aku terkagum tngok bnda alah ni..blergh..apa ni wei?hahahaha


pastu ktorang trus ke...erk..
mana eh..ntah ar..aku pon xtau tmpat tu apa...hahahaha
tapi yg penting,mknan kat situ mmg best la..
nama kdai pon aku x ingat dah..wahahaha
tp basically aku berbuka dgn tomyam yg sangat kaw,nasi goreng pattaya yg biasa2 je & lala sambal yg terbaik..woohooo~!!


lala
tomyam yg kaw dan meriah

lepas dah mkn semua2 tu,kami ke kota bharu plak nak makan desert..
aku 1st time makan cheese pau with tuna..
omg!terbaik blergh bnda alah ni!!

terbaik ouh bnda ni!!

k abis citer beronggeng di hari kemerdekaan..
keesokan harinya mcm biasa..balik keja g bazar ramadhan..
aku pon beli la nasi hujan panas..
hehehe..ok la..bleh la tahan rasa dia.. :D


and mlm tu gak kami ( aku & khaiven) bertekad utk merasa keenakan (blergh!enak ke!) telur penyu rebus..
wahahahahaha...rasa nya sangat pelik wokeyh!

kepelikan rasa telur ini akan diingati smpai bila2

and mlm terakhir aku di kelantan..
kami ber4 gi la berbuka puasa (ehem..buka puasa aku sorang je..haha) kat pengkalan chepa..
makan steamboat bbq..
blergh..!terbaik gak!woohoo~!!
harga rm15.90 utk sorang..and makan la sebanyak mana yg korang nak..
weeeheee..aku paling suka konsep itu..
patut la bdnku makin lama makin melebar..hahahaha



dimulakan dgn spagetti..1st time aku rasa spagetti pdas gila!hahaha

tngok muka aku yg riang ria lepas nmpak makanan :D

ni baru 1st round kami pnya mknan..kami mkn beround2..hahaha

apa2 pon..
practical kalini yg paling akan aku rindui..
punyai rmai kwn2 yg hebat..student2 unisel..student2 acms..dan student2 uitm..
korang mmg best!
bnyak tmpt2 mnarik utk dilawati..
srta mknan yg best2 blaka..(kikikikikikiki)

bergmbr dgn student2 uitm dan physio2 di sana pd hari terakhir

aku telah slamat smpai ke shah alam pada pkol 3,jumaat lpas..
wahaha..skg baru aku ada masa nak update blog..
dah ar semalam cirit biritan coz mkn masakan ibu dgn kadar yg berlebihan (melepaskan rindu la kononnya..kakakaka)

naik airasia tajaan bank rakyat..wahahahaha

kata balik raya kan..kna la pakai baju kurung..x gitu?wahahahaha *mood gedix*

k la smpai sini je la aku citer..
salam rindu kelantan..smoga kita berjumpa lagi..

p/s : thn ni jahit baju raya sndiri..kuih raya pon buat sndiri..woah..meriah gila!!bubbye assignment!jumpa anda semua selepas raya~! ^_^

2 comments:

naQiu said...

HEHE.. ade gambar ak lah..

intan said...

hahahaha
mestiiiiiiii :D