Friday, September 24, 2010

cara menghabiskan duit raya dgn jayanya

salam readers..

korang pnya duit raya ada lagi ke..?
aku punya duit raya dah abis..
kekekeke

so kalo nak tau apa yg aku buat dgn duit raya tu teruskan la mmbaca ye..
(blergh..ayat bajet cam artis)

duit raya yg aku dpt thn ni lebiyh bnyak dr thn2 yg sebelum ni..
aku pon hairan knp la kan..
tp lantak pi la..lagi banyak lagi baguih naaaa..
hihihihihi.. ~syukur~

1st skali dpt duit raya,bayar hutang kat mak aku..
aritu utang mak aku bayarkan duit kain baju raya & broadband..
duit yg dikumpul abih kena bayar kat airasia..charge extra luggage masa balik dr kelantan aritu..
xyah tnya la brp kena..cukup la sekadar kata luggage aku smpai 25kg!
blergh.impak dari terlebih shopping..

disebabkan duit raya yg dikumpul masih bnyak lagi..
otak ini tidak berhenti2 meligat2 memikirkan apa nak buat dgn duit neh..
masukkan duit dlm bank..?oh jangan la begitu!
duit raya kan setahun sekali..haruslah dihabiskan dgn membeli apa yg kita mahukan!
ini adalah prinsip yg sy cipta sndiri..kalo x suka,sila pendam dan jgn ikuti langkah ini

minggu ni kelas 2 hari shj..hari selasa dan khamis..
dgn kesempatan yg diberikan pd hari rabu,
aku dan roomate berangkat la ke rumah kedua kami,iaitu mid valley..
wlaupon ostel kami mengalami kesukaran utk mandi kerana ketiadaan air..
itu tidak menghalang niat kami utk keluar membeli dan membelah..
tunggu smpai air ada..bila air dah ada..mandi,solat & tanpa membuang masa pegi ke bustop utk mengambil bas..
tapi sbb kami baru dpt duit raya..kami demand xnak naik bas..
kami naik teksi..pemandu yg sngat peramah..
dia cerita mcm penah pegi seluruh dunia..
hey hey pakcik..aku sket pon x pcaya apa ko citer..kakaka

pastu bila smpai terus la menuju ke burger king utk brunch..
kalo dah mkn kat burger king..mesti pon la mkn mcm king..
order burger yg paling king kat situ..kehkehkeh..
rasa burger ni cam double cheese brger kat mcD..tapi ianya dlm keadaan yg king..
harus ke letak kan gmbr burger itu disini?
harusssss laaaaa!blog ini tiada serinya tanpa gmbr mknan kannnnn.


jgn tnya aku apakah nama brger yg king ini..hapak nama dia aku xtau.

mekna kelihatan begitu teruja meminum air yg king juga itu.

gmbr owner blog mesti la ada kan..kehkehkeh

kemudian kami pergi la mencari barang yg hendak dibeli...
aku nak cari kasut sport..
nak pakai gi kelas..

aku penggemar barangan reebok..bland lain wa talak suka lu tau.

pastu bila dah dpt kasut yg dikehendaki..
jln2 habiskan masa dan duit..
so ni la kasut yg aku beli :

aku mmg peminat pink.itu adalah sifat semulajadi gadis.bukan sifat semulajadi teruna.ini adalah prinsip yg sy cipta sndiri..kalo x suka,sila pendam dan jgn ikuti langkah ini.

abis part beli kasut..

pastu arini pulak balik shah alam..
memula plan cam nak spend weekend kat ostel je minggu ni..
nak fokus kpd assgnment la kononnya..
tapi memandangkan kolej sudah mengeluarkan notis ketiadaan air utk beberapa hari..
serta permintaan ayh yg soh balik weekend ni sbb nak gi mkn kat kedai 50sen di kLcc..
trpaksa la balik juga..

see see!notice ketiadaan air!SYABAS diucapkan kerana kamu berjaya membuat sy mandi menggunakan air mineral & air takungan yg sngat kuning utk sepanjang minggu ini!

bila dah balik..ikut ibu pegi bank,etc..
disamping tu bereskan urusan pmbayaran ostel di cimbank..
disamping tu juga..sempat la beli jam..
akhirnya mak aku terpedaya termakan pujuk rayu aku yg mahukan jam yg mahal tahan lama..
so singgah la sebentar di kedai jam utk membelikan jam yg dimahukan itu..
ni la jamnya..

see see!pink lagi ^_^

oh btw..ostel aku dah ada cctv ouh!
so lelaki2 di luar sana..jgn harap korang bleh curik naik ke block kami lagi! yeah!

ko ambik gmbr aku..aku ambk gmbr ko..kehkehkehkeh

p/s : assignment time!fightoo...oh!
MySpace

4 comments:

ardinihumaira said...

ak lom makan lagi mc d tu. gulpp terliur ni

intan said...

hehe
ni bukan mcd..ni brger king :p

firdaus khalid.com said...

amboi..enjoy jer keje kan..
kat kite xde ke souvenier??

intan said...

hahaha
yeap shopping mesti la enjoy ^_^
nourvenir?tman shopping dulu la! :p