Tuesday, September 21, 2010

ABC terbaik di shah alam..

salam readers..

dulu aku x suka pon makan @ minum abc neh..
tp sejak melonjak ke alam penuh keremajaan dan kedewasaan ni aku makin suka mkn abc..
dlm bnyak2 kedai,restauran yg pnah aku mkn abc..
area shah alam la kan..
kdai ni la yg paling marvelous meletop letop pop pop pop abc nya!

lihat mcm mana aku gambarkan betapa enak nya abc ni?
smpai x terkata2 rasanya tau
pop kelepop pop pop pop!

sebenarnya dah lama aku mendengar desas desus tntang kesedapan abc ini..
sejak dr kedai nya kat tmpt lain..tmpt tu dirobohkan..pastu kedai tu pindah kat mana suma aku tau..
cousin,nenek thus rakan2 seperjuangan mengatakan tentang kesedapan abc ni..

hari raya yg keberapa ntah..
aku & geng : ahtin dan ahcak nak g mkn abc ni..
tp kedai tu tutup..
but aku pulak selagi aku x dapat mkn abc ni aku mmg x puas hati..
dah berapa lama tertangguh2 nak mkn dah ni..aissshh!

beberapa hari kemudian aku berjaya memperdayakan memujuk mak aku utk lunch + mkn abc kat situ..
yeah~!!!

kedai abc ni terletak kat seksyen 2,shah alam..
kat area kedai2 mkn kat kfc tu..kat area sekola saas tu..kat area2 uitm tu..
ala kalo korang org shah alam atau penah lalu shah alam korang tau la kat mana kedai mkn tu kan..
nama kedai ni fradoo abc special..
kerana begitu teruja & taksub utk mkn abc aku pon x snap la gmbr kedai tu...
tp readers semua jgn risau..
sbb aku dah cilok 1 gmbr kedai ni dr fb fradoo abc ni..
wtf?fradoo abc ada fb tuh!blergh..hebat..

yeah..kalo nak try sila cari signboard ini ye :D

bila dah rasa abc ni..
fuh lagi sekali pop pelepopopop pop pop pop enak yawww!
masa abc tu baru di antar ke meja,rembesan2 amilase aku sudah mula terasa..
begitu teruja nak menghabiskannya..

yeahfinallysodapgilapoppelepopopopopopni aku punyamakaicoklatmelimpah2keladang gandum.(sila baca & bayangkan aku dlm nada terlebih excited)

kehkehkeh..ni mak aku punya..tngok..siap ada anggur lagi trcongok kat atas aiskrim tuh..

ahha..
orait abis sudah update utk kalini..
jumpa lagi next post..
daaa ;)

p/s : nak gi mkn abc fradoo weekend ni..sesapa ada nak dating teman aku mkn..?
MySpace

7 comments:

naQiu said...

harganya rm2.50 stukan..
ABC bertanduk 2...

intan said...

ouh aku lupa nak sebut harga abc tu eh..
skg dah naik..
hrga dia rm3..
sedap kan?

naQiu said...

mmg sedap..
sampai skrag ak makan abc xpernah habis...
tp kt s.alam smpai nk satu lg..

intan said...

hahaha
yeap..tau xpe..
omg meleleh dah air lioq aku..kakaka
jom naqi..nnt ko dah abis posting dtg s.alam aku blanja mkn abc fradoo..
ko,asmat,ipan & sapa lagi sorang nama dia..aku x ingat..kekeke
suma aku blanja :D

ardinihumaira said...

perghhh memang syedap:D

intan said...

yeap ^_^

firdaus khalid.com said...

abc..cedapnye..bpe ringgit sekilo neh?hehehe