Tuesday, September 28, 2010

magika

salam readers..

pagi2 dah bangun lewat..
konon buat lappy mode stand by sebelum tido..
dgn angan nak bangun sepertiga mlm nak buat assignment..
hah..last2 sepertiga pagi baru bangun..

kelas pkol 9..meloncat bangun dr katil bila tngok jam menunjukkan pkol 8.15..
bergegas2 mandi & bersiap2..
last2 bila dah hampir nak siap semuanya..roomate gtau yg kelas cancel utk sepanjang arini..
disebabkan itu,aku & mekna berancang utk pegi ke kampus pusat bandar damansara(pbd) utk settlekan suma bnda yg x settle pada pkol 10..

sementara menunggu nak pkol 10..
apa lagi..
bkak lappy dgn bersungguh atas semangat nak mulakan assgnment..
siap bancuh susu anlene..nak ambik semangat la katakan..

tp bila dah on9..lain pula yg dibuat..
blogwalking jap..terjumpa 1 blog citer pasal filem kRu yg terbaru,magika..
baru teringat pasal lagu mawi & diana danielle yg dulu2 aku pnah dngar..
tanpa berfikir,mulut ini seumpama berkata dgn sendirinya..
'mek..jom tngok movie lpas balik pbd..'

sebagai keputusannya (as the result)
kami pon pegi la ke rumah ke2 kami iaitu mid valley utk menonton movie tersebut..
movie pkol 3.20pm..
bnyak masa lagi..makanya kami pon berlegar2,mkn2 dan solat..

berpakaian spt budak yg ponteng kelas utk pegi beronggeng di mid & the gardens

gmbr yg tiada motif..hanya ingin menunjukkan kasut kami.


bfore makan singgah lalu lalu kat booth jualan dpan kfc tu..
ada booth jual contact lense..try tngok2 & amoi jual yg baik tu siap tlg snapkan gmbr & tunjukkan kesesuaian kaler lense tu dgn muka sndiri :p

see see..muka ku ada dlm itu computer :D

aku pnya c.lense ni pon dah nak tamat tempoh pemakaian dah ni..
nak tukar lain pulak next month..
aku nak beli kaler ijau plak pasni..ok dak??

hey tajuk entry pasal magika..
tp aku dah meleret2 dah..kehkehkeh..
ampun rakyat jelata..

ha..kuar dah poster filem magika neh..

tapi rakyat jelata semua ye..
aku bukan nak citer pasal sinopsis citer ni..
kalo korang nak tau sinopsis sila tanya encik google..
aku just nak komen2 je..kehkehkeh

citer ni pada pendapat aku sangat ok utk kategori filem tempatan..
tujuan utama aku nak sngat tngok citer ni coz aku 1st time nak tngok movie musical buatan local..
filem dr kRu mmg x penah mengecewakan..
drpd kualiti gmbr..hinggalah ke pemilihan karakter..semuanya mantop..
lagu2 dlm movie ni semua best..

mula2 bila aku nak g tngok citer ni,aku bermonolog dlm hati..wt*?mawi?
omg?mawi bwak watak badang plak tu!what the hell is going on?!
tp disebabkan ni citer kRu..aku nak gak tngok wlaupon mawi adalah hero dlm citer ni..
tapi..bila dah tngok..
omg!mawi sesuai dohh blakon jadi badang dlm citer nih!
thumbs up to mawi..! (woohoo..intan puji mawi!)
but 1 thing..rambut palsu mawi tu sangat menganggu emosi aku okeyh!hahaha
thus..nama pon badang kan..
adegan mawi makan muntah dgn selamber badak tu aduhai..mmg la..yyeekkkkk~!!!!pengotor!

and dlm citer ni ada bnyak wanita yg cantik2..
maya karin & vanida imran extremely cantik dlm movie ni..
diana danielle pon sweet je..
-bila la aku boleh jadi cantik cam dorang ni kan ;( -

maya karin = puteri bunian

effect2 dlm citer ni mmg mantap..
tak sia2 malaysia dah merdeka 53thn..
akhirnya anak2 malaysia dah boleh buat movie yg mcm ni..
bangga la rakyat malaysia.. ^_^

sebahagian pelakon citer ni..suka sngat watak m.nasir..cam naga yg sbenar..kehkehkeh

k penat dah taip panjang2..
nak fikirkan assgnmnt pulak..
korang pegi la ramai2 tngok magika..best..
slamat menonton ^_^

p/s : begini la hidup seorang anak muda..penuhi hari2 dgn bnda yg indah & menggembirakan..bukannya dgn tangisan sendu sendan percintaan yg x bermanfaat haram jadah tu..tangisan di tikar sejadah menginsafi segala kejahilan kita di dunia lebih bermanfaat!
MySpace

Monday, September 27, 2010

mknan terbaik di kLcc

salam readers..

amaran dari penulis blog : update ini adalah sangat simple krn penulis sedang mengejar masa..utk tido..
kehkehkehkeh

k fine..assgnment x berusik langsung..
bila bukak google scholar..cari journal..x jumpa apa2 maklumat..tido..
bangun tido...bukak web northumbria uni..x jumpa apa2 maklumat..tido..
bangun tido...bukak google books..x jumpa apa2 maklumat..tido..
tu je la setakat ni kemajuan yg ada dlm proses nak buat assgnmnt2 yg super-lambak aku pada kalini..

shit..otak aku dah berat..
due date dah dekat..blergh..cam org nak beranak pula.

k mulakan cerita ye..
blog kalini pasal mkn di kLcc..
aku mmg suka mkn..so commentetar kat chatbox yg kata aku gemok tu..
aku sket pon x heran..mmg aku gemok pon..so ada aku kisah?
bukan ko yg bagi aku mkn pon..huh.
so shut ur f**king mouth and slice ur f**king fingers into a shit.

so..harini yakni hari ahad yg berbahagia yg sejuk sepoi2 bahasa ini..
ayh aku ajak se family ber brunch di kLcc..
ni la rutin kami setiap bulan..sebulan at least mesti skali mkn kat sini..
mmg tmpat fav ayh aku..

tmpat mkn nya terletak di food court kLcc..
bukan yg kat tingkat tengah2 atas cinema tu..
ni food court yg kat tingkat paling atas skali..
xtau kat mana?ha..korang cari watson..pastu korang naik escalator yg kat watson tu..
NAIK tau..pastu korang NAIK escalator tu smpai kat tingkat yg atas skali..
smpai x jumpa dah escalator utk NAIK..
ha..makanya situ la foodcourt yg dimaksudkan..kehkehkeh..

muka excited nak gi mkn..itu perkara biasa.perkara luar biasa ialah apabila intan tidak excited utk pegi mkn.

adik aku yg juga seorang blogger.

ha..ni aku nak introduce kan kat korang mknan yg mmg fav kami sekeluarga..
jap..tunjuk gmbr jap..

k ni fav aku,ibu & ayah..wantan mee soup..100% gerenti halal..sedap ouh..blergh...terliur aku menaip entry ni..

ni plak lamm mee..fav adik & along..blergh..terliur lagi...

ha..yg ni fried wantan..blergh..super-duper terliur dah nih!

k..ketiga2 dish ni semuanya ada dijual di food court tu..
nama kedai aku x ingat..tapi location kedainya ni..sebelah kedai kopitiam kat food court tu..
dia kat area2 tepi cermin tu..ha..cari la korang smpai lebam..
hehehehe (betul betul..aku x bergurau)

hurm..
ok then..abis dah citer..
bleh tido skg..daaa

p/s : bdn rasa best lepas diurut oleh junior td..biasa la..kami kan student physio.urut mengurut very the small pieces.
MySpace

Friday, September 24, 2010

cara menghabiskan duit raya dgn jayanya

salam readers..

korang pnya duit raya ada lagi ke..?
aku punya duit raya dah abis..
kekekeke

so kalo nak tau apa yg aku buat dgn duit raya tu teruskan la mmbaca ye..
(blergh..ayat bajet cam artis)

duit raya yg aku dpt thn ni lebiyh bnyak dr thn2 yg sebelum ni..
aku pon hairan knp la kan..
tp lantak pi la..lagi banyak lagi baguih naaaa..
hihihihihi.. ~syukur~

1st skali dpt duit raya,bayar hutang kat mak aku..
aritu utang mak aku bayarkan duit kain baju raya & broadband..
duit yg dikumpul abih kena bayar kat airasia..charge extra luggage masa balik dr kelantan aritu..
xyah tnya la brp kena..cukup la sekadar kata luggage aku smpai 25kg!
blergh.impak dari terlebih shopping..

disebabkan duit raya yg dikumpul masih bnyak lagi..
otak ini tidak berhenti2 meligat2 memikirkan apa nak buat dgn duit neh..
masukkan duit dlm bank..?oh jangan la begitu!
duit raya kan setahun sekali..haruslah dihabiskan dgn membeli apa yg kita mahukan!
ini adalah prinsip yg sy cipta sndiri..kalo x suka,sila pendam dan jgn ikuti langkah ini

minggu ni kelas 2 hari shj..hari selasa dan khamis..
dgn kesempatan yg diberikan pd hari rabu,
aku dan roomate berangkat la ke rumah kedua kami,iaitu mid valley..
wlaupon ostel kami mengalami kesukaran utk mandi kerana ketiadaan air..
itu tidak menghalang niat kami utk keluar membeli dan membelah..
tunggu smpai air ada..bila air dah ada..mandi,solat & tanpa membuang masa pegi ke bustop utk mengambil bas..
tapi sbb kami baru dpt duit raya..kami demand xnak naik bas..
kami naik teksi..pemandu yg sngat peramah..
dia cerita mcm penah pegi seluruh dunia..
hey hey pakcik..aku sket pon x pcaya apa ko citer..kakaka

pastu bila smpai terus la menuju ke burger king utk brunch..
kalo dah mkn kat burger king..mesti pon la mkn mcm king..
order burger yg paling king kat situ..kehkehkeh..
rasa burger ni cam double cheese brger kat mcD..tapi ianya dlm keadaan yg king..
harus ke letak kan gmbr burger itu disini?
harusssss laaaaa!blog ini tiada serinya tanpa gmbr mknan kannnnn.


jgn tnya aku apakah nama brger yg king ini..hapak nama dia aku xtau.

mekna kelihatan begitu teruja meminum air yg king juga itu.

gmbr owner blog mesti la ada kan..kehkehkeh

kemudian kami pergi la mencari barang yg hendak dibeli...
aku nak cari kasut sport..
nak pakai gi kelas..

aku penggemar barangan reebok..bland lain wa talak suka lu tau.

pastu bila dah dpt kasut yg dikehendaki..
jln2 habiskan masa dan duit..
so ni la kasut yg aku beli :

aku mmg peminat pink.itu adalah sifat semulajadi gadis.bukan sifat semulajadi teruna.ini adalah prinsip yg sy cipta sndiri..kalo x suka,sila pendam dan jgn ikuti langkah ini.

abis part beli kasut..

pastu arini pulak balik shah alam..
memula plan cam nak spend weekend kat ostel je minggu ni..
nak fokus kpd assgnment la kononnya..
tapi memandangkan kolej sudah mengeluarkan notis ketiadaan air utk beberapa hari..
serta permintaan ayh yg soh balik weekend ni sbb nak gi mkn kat kedai 50sen di kLcc..
trpaksa la balik juga..

see see!notice ketiadaan air!SYABAS diucapkan kerana kamu berjaya membuat sy mandi menggunakan air mineral & air takungan yg sngat kuning utk sepanjang minggu ini!

bila dah balik..ikut ibu pegi bank,etc..
disamping tu bereskan urusan pmbayaran ostel di cimbank..
disamping tu juga..sempat la beli jam..
akhirnya mak aku terpedaya termakan pujuk rayu aku yg mahukan jam yg mahal tahan lama..
so singgah la sebentar di kedai jam utk membelikan jam yg dimahukan itu..
ni la jamnya..

see see!pink lagi ^_^

oh btw..ostel aku dah ada cctv ouh!
so lelaki2 di luar sana..jgn harap korang bleh curik naik ke block kami lagi! yeah!

ko ambik gmbr aku..aku ambk gmbr ko..kehkehkehkeh

p/s : assignment time!fightoo...oh!
MySpace

Tuesday, September 21, 2010

ABC terbaik di shah alam..

salam readers..

dulu aku x suka pon makan @ minum abc neh..
tp sejak melonjak ke alam penuh keremajaan dan kedewasaan ni aku makin suka mkn abc..
dlm bnyak2 kedai,restauran yg pnah aku mkn abc..
area shah alam la kan..
kdai ni la yg paling marvelous meletop letop pop pop pop abc nya!

lihat mcm mana aku gambarkan betapa enak nya abc ni?
smpai x terkata2 rasanya tau
pop kelepop pop pop pop!

sebenarnya dah lama aku mendengar desas desus tntang kesedapan abc ini..
sejak dr kedai nya kat tmpt lain..tmpt tu dirobohkan..pastu kedai tu pindah kat mana suma aku tau..
cousin,nenek thus rakan2 seperjuangan mengatakan tentang kesedapan abc ni..

hari raya yg keberapa ntah..
aku & geng : ahtin dan ahcak nak g mkn abc ni..
tp kedai tu tutup..
but aku pulak selagi aku x dapat mkn abc ni aku mmg x puas hati..
dah berapa lama tertangguh2 nak mkn dah ni..aissshh!

beberapa hari kemudian aku berjaya memperdayakan memujuk mak aku utk lunch + mkn abc kat situ..
yeah~!!!

kedai abc ni terletak kat seksyen 2,shah alam..
kat area kedai2 mkn kat kfc tu..kat area sekola saas tu..kat area2 uitm tu..
ala kalo korang org shah alam atau penah lalu shah alam korang tau la kat mana kedai mkn tu kan..
nama kedai ni fradoo abc special..
kerana begitu teruja & taksub utk mkn abc aku pon x snap la gmbr kedai tu...
tp readers semua jgn risau..
sbb aku dah cilok 1 gmbr kedai ni dr fb fradoo abc ni..
wtf?fradoo abc ada fb tuh!blergh..hebat..

yeah..kalo nak try sila cari signboard ini ye :D

bila dah rasa abc ni..
fuh lagi sekali pop pelepopopop pop pop pop enak yawww!
masa abc tu baru di antar ke meja,rembesan2 amilase aku sudah mula terasa..
begitu teruja nak menghabiskannya..

yeahfinallysodapgilapoppelepopopopopopni aku punyamakaicoklatmelimpah2keladang gandum.(sila baca & bayangkan aku dlm nada terlebih excited)

kehkehkeh..ni mak aku punya..tngok..siap ada anggur lagi trcongok kat atas aiskrim tuh..

ahha..
orait abis sudah update utk kalini..
jumpa lagi next post..
daaa ;)

p/s : nak gi mkn abc fradoo weekend ni..sesapa ada nak dating teman aku mkn..?
MySpace

Monday, September 20, 2010

pengangkatan anak angkat

salam readers..

fine..
kalo cikgu bm aku baca blog aku skg..
mesti dia akan rasa cam nak hempuk kepala aku skg juga kan..
ikot suka suki aku je nak letak imbuhan apa dlm ayat blog aku..
tp..
biar la..ni kan blog aku..kehkehkeh

ok ok..
kalini aku nak cter pasal kehadiran anak2 angkat kat rumah aku..
yeah..disebabkan kami ni hanya 3 beradik je..
and skg ni parent aku dah start merasakan kesunyian krn ketiadaan kami di rumah..
along dah tinggal kat rumah dia yg dikatakan lebih berhampiran dgn tmpt kerjanya..
aku plak tinggal kat ostel..
dan kami berdua hanya akan balik rumah weekend je..
adik pulak bersekolah dan bz dgn pmr nya yg akan datang..
mmg susah la nak nmpak muka dia berborak2,lepak2 tngok tv dgn ktorang..
sbb dia sedang bz lepak dgn buku2 nya..
wahahahaha..padan muka kau,adik...kakakaka

disebabkan kebohsanan itu..
mak aku pon mengambil keputusan utk mengambil ank angkat dr rumah nenek aku..
anak apa kah itu?dan siapakah yg bertanggungjawab atas kelahiran itu?mengapakah ank itu boleh berada di rumah nenek aku?


motif gmbr ni?tiada apa2 motif..hanya ingin menunjukkan kekejaman aku ke atas bayi tersebut.

wahahahaha
tidak tidak..ini bukan anak angkat kami sekeluarga..
ini hanya la anak kpd kwn parent aku..chomel..
baru je jumpa dia td..dah besar dah..trlalu leka bermain dgn dia smpai terlupa nak snap gmbr dia yg sdang meningkat dewasa..
dh setahun lebih..dah pndai jalan..siap pakai baju pink + reben pink kat kpala..

ok macam dah termerepek jauh..
anak angkat yg dimaksudkan ialah :



ye..ini lah dia..
beliau seekor anak kucing..
dilahirkan oleh ibu kucing kepunyaan nenek aku..
siapa yg bertanggungjawab atas kelahiran ini?
jwpnnya tentulah si bapa kucing..

bunga namanya..
umur agak2 dah nak masuk 2 bulan..
bukan stakat dah boleh berjalan..berlari pon boleh dah budak bunga ni..
hahaha..beliau juga pndai berkata2 terutama sekali apabila mandi..
biasa la..kucing kan takut air..

mmg suka baring dlm keadaan camni..mcm tuan dia


malahan,bunga kini sudah mendapat anak2 buah..
kucing aku yg lagi sekor,bernama jojo selamat melahirkan anak2 nya pd hari raya ke2 yg lepas..
ada 4 ekor semuanya..
tahniah diucapkan.

tngok la baby kucing yg kaler itam tu..kecik2 dah pndai buat gaya x senonohan.huh.

aku cop yg ini..aku namakannya baby.

baby lagi..

ting namanya..kerana beliau berbulu kerinting..cis.ayat mcm kelucahan.hahahaha damn

tp anak2 jojo ini mcm ada late development disorders..
coz dah seminggu aku menunggu,mata mereka masih x bukak2 lagi..
ouh..jauhi la mereka dari autism.
hahahaha
btw,rumah kami akan kembali ceria dgn kehadiran anak2 ini semua..
laknat la kpd sapa2 yg membuang kucing2 aku yg 7 ekor sebelum ni..

k la..
short updates from me
till next time
daaa

p/s : knp x boleh cuti selama lama lama lama lama lama nyaaaa!!!!
MySpace

Friday, September 17, 2010

perayaan diteruskan

salam readers..

kalo dulu zaman2 sekola,gi beraya rumah kengkawan jalan kaki je kan..
ni bila memasing dah ada lesen thus kngkadang tu dah ada keta sndiri dah pon..
suma gi beraya dpan rumah pon nak drive keta kan..
btol x ckp aku?hahaha

semalam yakni hari khamis bersamaan dgn hari cuti sempena hari malaysia,
kwn sekola aku,husna ada la buat mkn2 sket kat rumah dia..
dia jempot la kami beramai2 gi makan kat rumah dia..

at first gi ambik fatin kat rumah dia & then gi ambik asrul kat rumah mkck dia kat seksyen 8..
si budak asrul ni mmg buat penaya kat aku..
mcm la dia xtau aku ni mmg gerun sket bab2 drive kat area berbukit bukau..
siap janji dgn aku yg rumah mkck dia tu jln rata xde bukit kan!
aku pon termakan dgn janji manismu tu..
bila smpai simpang nak masuk rumah mkck dia tu..
ha!ambik ko!betol2 di puncak bukit simpang tu kan..!

x abis dgn itu..
sebagai gadis melayu haruslah aku menunjukkan rasa malu apabila mkck asrul ajak masuk beraya di rumah nya kan..
ye..adat melayu itu harus dikekalkan..
kekekeke..
skali bila dah masuk..omg..penuh rumah tu dgn sdara mara dia..
blergh..berpeluh2 aku menahan rasa ke maluan apabila suma mata menuju ke arah aku & fatin..
masuk je rumah tu terus dorang tanya..ha yg mana satu ni asrul punya?sambil semua mata menuju ke arah aku & ahtin..
then terus mak mertua mak asrul jwb kan..ha..yg baju coklat ni..
ouh..terima kasih mak cik atas perestuan itu..
kakakakaka
ok kejadian lain harus lah dirahsiakan dari pengetahuan umum kerana ini hanya la rahsia antara aku & asrul...eh..and fatin..and family asrul..
blergh..kekekeke

aku dan ahtin smpat berposing smbil menunggu asrul

pengembaraan raya diteruskan..
kami ke alam impian..rumah usna terletak di sana..
wlaupon terpaksa membayar tol sebanyak rm1.20 pergi dan balik..
itu x mematahkan usaha kami utk beraya di rumah yg sangat mewah itu..
omg..usna..mknan fettucini yg usna buat itu sangat la sedap..
amma kun ini cam tau je aku ni peminat pasta..
and br 1st time aku mkn makanan ni..
fine..aku lopek la kan xtau mknan ni..biasa la..
gadis melayu..

fettucini tomato yg sedap + ketupat palas yg mmg fav aku = kegemukan berganda

saja nak tepek muka ain nadia yg bwak bf dia datang beraya..introduce kat kami dulu naa..mintak restu ke..?kekeke..xpa..aku restu ampa berdua..kekeke

apabila di meja makan di open ouse rumah kwn2 kita haruslah kita mensnapkan gmbr ye..
perlu ye!utk dijadikan rujukan bila kita tua nnt..
bleh tunjuk kat anak cucu kannn...

raksasa tembikai.

ahtin dan tuan rumah,husna..

husna & ain

intan & suami bff,asrul

selepas selesai makan kami pon apa lagi..
men snap gambar beramai2 sebelum masing2 berangkat pulang..

dr kiri,depan : ahtin & ilyas..dr kiri,belakang : aku (posing manja abis kan?kakaka), usna, ain & asrul

ye..kami lagi..tp dlm posisi setepek muka.

ini driver sy.

mereka smpat posing sebelum balik

so abis la kisah pengembaraan raya 2010 bersama kwn2..
hopefully tradisi ni dikekalkan smpai kita semua beranak pinak kan kwn2..
love u all
*hugs & kisses,intan*


p/s : arrrhhh malasnya..kelas dah nak start isnin ni!arrrhhhh malasnya nak balik ostel ahad ni!
MySpace