Monday, August 02, 2010

My kitty's contest

salam readers..
aku ni pencinta haiwan tau..
tp haiwan yg chomel la..
yg x chomel lagi menakutkan spt katak dan lipas mmg aku anti..
kakaka
so sbg pencinta haiwan..
aku tertarik dgn contest yg dianjurkan oleh cik Mia : http://handonfeet.blogspot.com/2010/07/my-kittys-contest.html

ok..

syarat-syarat penyertaan :)

1. Wajib menjadi follower 2 blog ini :
  • http://handonfeet.blogspot.com/
  • http://emporiummeme.blogspot.com/
2. Pastikan gambar yang disertakan ialah gamba anda dan mana-mana binatang peliharaan yang anda suka (lembu, cicak, ayam, bla bla, semut)
3. Gambar 1 sahaja tahu, jangan lebih-lebih, nanti fening kepala Mia na judge
4. Gambar perlu sekreatif yang boleh. Sila berfikir diluar kotak ya~!
5. Letakkan Banner contest dekat belog anda (tu kat tepi tu ade gamba Mia pegang kucing kan kan)
6. Akhir sekali, sediakan entri tentang contest ini. Isi dia perlulah cerita tentang binatang kesayangan anda itu~~
7. Tarikh tamat tempoh contest ini akan berakhir 31 Ogos 2010 sempena Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-53!
8. Selepas menyertai contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri My KITTY'S cOnTeSt ni






entri utk kontest ini:

-sesungguhnya gmrbr ni bukan la gmbr aku..tapi gmbr abang aku..tp pet tu pet aku..kakaka..aku dah pon meminta izin dr abg aku utk menempekkan gmbr dia dah kucing ini dlm kontest ini..x caya tngok gmbr bwh ni..kekeke..ok ok citer pasal pet eh..

bukti yg aku dah mintak izin..hehehe..besarkan kalo x nmpak ye


-kucing ni dilahirkan dlm dlm almari rumah abg aku..cmne dia blh dilahirkan dlm tu korang jgn la tanya aku..sbb bukan aku yg lahirkan dia thus almari tu bukan almari aku..hahaha..dia dilahirkan 4 beradik..tp yg 1 tu mati lepas beberapa minggu lpas tu..and lagi 2 tu menghilangkan diri mereka..memula budak kucing ni nama dia lou..adik aku yg bagi nama..tp lama kelamaan badan budak lou ni makin menjadi jadi tembamnya..lantas kami sekeluarga menukar namanya kpd buncit..tp nickname dia cit..
sbb aku nak timbulkan imej tersendiri dlm nama tersebut aku telah menambah nama dia menjadi citton..

-dia ni mmg chomel gila ouh..ktorang (aku dgn adik aku) slalu buli dia..ktorang main kejar2 dgn dia pastu nnt dia akan lari bumm bummm bummm dgn lemak kat perot dia goyang sana sini..hahahahahahaha..pastu bila dah dpt tangkap dia..ktorang main 'sapa tau tekan buzzzle' then ktorang picit kpala dia smbil berbunyi 'pppeeeeppp' (ala2 bunyi buzzle)..hahahahaha.pastu citton mesti buat muka nyampah kat ktorang sambil hentak hentak ekor dia dgn rakusnya menandakan dia bengang..hahahahaha..then aku dgn adik aku beramai2 gelakkan dia..kakakakakaka

-k kami mmg pembuli..maafkan saya citton T_T

- tp malang tidak berbau..citton di diagnosis ada penyakit buah pinggang..citton ni dia x brp suka mkn nasi..dia suka mkn biskut whiskas..tp kurang minum air..disebabkan tabiat permakanan yg x seimbang tu la dia dpt pnyakit tu..dia meninggal pada 25/10/2009..hari yg sangat sedih..sebulan aku x abis2 nangis lagi.. T_T

-eh bleh kan aku masuk contest ni kan..?penganjur (cik mia) xde kata pon kalo pet yg dh meninggal x bleh masuk kan kan kan..ngeeee

so smpai sini je la aku citer eh..panjang lebar dah aku citer ni..
nnt aku ajak adik aku http://sayang-amirah.blogspot.com/ join kontest ni gak..
rumah aku bnyak kucing ar..nnt soh dia pilih nak katty ke..nak bunga ke..nak jojo ke..nak snow white ke..


k bubye
MySpace

5 comments:

m.i.a said...

HAHA, kelakarla post ni. bagus bagus.. Kalo ade rezeki insyaallah~~

intan said...

ngee ngee
tq tq ^_^
sesungguhnya beg mNG itu sangat memikat hatiku
la la la la~ :D

fyna said...

owh ho mcm garfield!

intan said...

hahaha
tau xpe..
prangai dia pon sebiji cam garfield la..
asik tido je kejanya..

Anzur Anuar said...

hehe.. insyaallah..

Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini