Tuesday, August 03, 2010

mata kaler grey..ok x? -part II-

salam readers..
so ni kiranya kesinambungan dr post aku last week..
hehe..nak tngok postnya klik la kat > http://intansyerlina.blogspot.com/2010/07/mata-kaler-greyok-x.html

so as the result..
tadaaa~

ha..skali setepek muka aku letak..haha


kikikikiki..aku dah beli dah..
x sabar nak tunggu duit raya..ngeeeee

k cmni citer nya..
smlm aku dgn roomate ku ini gi la jln2 kat amcorp mall..
tujuan g sana aku nak g cari shampoo bawang sbb aku dh x tahan gila dgn keguguran rambut aku yg begitu drastik skali ni..
then roomate aku ni pon nak g cari contact lens coz nnt nak g practical senang..xyah nak pkai2 spek..
pastu ktorang nak berbuka sesama..memula rancang nak g berbuka kat secret recipe..
tp last2 tukar plan..hehehe
berbalik kpd cmne aku bleh terbeli contact lens sblm waktu yg ditetapkan kan..
kdai jual cermin mata kat amcorp mall tu sumanya pon jual contact lens tu dgn hrga sepasang rm60..tahan sebulan..
tp roomate aku ni power mata dia(fuh..power apa la tu kan..hahaha) lain2 dua mata tu..
so dia kena beli 2 pair la..org tu jual contact lens ni sepasang rm60..2 pasang rm120..
beli 2 pasang free sepasang..
ha..korang faham dak apa yg aku cuba sampaikan disitu?kekeke
so yg free sepasang tu aku la yg ambik..hehehe..
tp bkan ambk free la..ktorang kongsi..so aku kena bayar rm40 sepasang..
ok la tu harganya utk 1st timer cam aku ni..
lpas ni aku nak beli yg on9 pnya plak..
lagi murah..tahan lama plak tu..

proses dia memula check mata dulu..



lpas dah check mata tu dia pilih lens ikot power mata korang..
sbb mata aku x brp nak power..cina apek tu kasik aku contact lens power 0.00 je..
hahahaha..
pastu amoi kedai tu ajar plak cmne nak pakai lens tu..
omg..payoh lajok nak pakai bnda alah ni..hahaha
tp finally aku dah agak biasa gak la nak pakai dia..*wink wink*

masa tu dah pkol 7.30++ dah..
so aku dgn roomate aku berbuka dgn minum yogurt milk dlm kedai tu je..

lepas dh siap2 sumanya,kami berangkat ke surau plak nak solat maghrib..
dah solat suma..kami berangkat ke kenny rogers plak..
mkn mkn mkn..
nom nom nom nom :D :D :D

mek tngah order mknan

aku plak tngah order..smpat snap gmbr..hahaha

dh dpt mknan dah..

ni la mknan kami..set atas tu roomate aku pnya..yg bawah tu aku pnya..

aku ni mmg x puas hati la kalo gmbr mknan x dibesarkan utk tatapan umum..
hahaha..jap jap aku enlarge kan gmbr mknan aku..



hah..pueh hati den..
hahahaha..
memula plan nak mkn secret recipe..
tp si bdak mek ni bila nmpak je kenny rogers terus jatuh cinta..xnak beralih arah ke secret recipe..
aku mana2 pon aku bedal je..hehe
mkn kat sini ok la..
ayam dia besar ouh..side dish yg dia bagi pon dlm kuantiti yg bnyak..
maybe sbab amcorp mall x ramai org kot..lagi2 time ktorang makan ni dah pkol 8 lebih dah..
x cam dulu aku mkn kenny kat times square dgn mak & adik aku..
ya ampun..ayam dah la kecik..side dish dia alaaaaaaaaaahai...
x berpatutan dgn harga dia betol..
tp yg kat sini mmg tip top la..ngehngehngeh

ouh..and aku pon dah beli dah shampoo bawang..
agak mahal arh..rm49.90..1 set..ada shampoo dgn conditioner..
ni aku dah beli mahal2 ni kalo x berkesan aku blasah pakcik ba wang ni kang..
kakaka

mahal sbb nak bagi royalti kat mamat jackie chan ni kot..hahaha

roomate aku turut bergaya dgn lens dia yg baru..erm..kaler apa eh..cam hazel ke brown ke..aku pon x ingat dah..


k la smpai disini shj update utk kalini..
nak g baca buku plak..praktikal dh smakin hampir ni T__T

daaa~

p/s : ptg ni nak g pasar mlm..then esok ptg roomate mtrk dulu ajak g pesta konvo um plak..happy nya idup skg ni ^_^
MySpace

14 comments:

wanshah said...

cik intan, contactlens kaler biru punye ada tak?.. saya suke kaler biru punye. huhu.. :) tengok kenyrogers, teringat berdating ngn dia besday dia bln lepas kat kenyrogers. :P

http://wanshah87.blogspot.com

intan said...

wanshah : nak beli ke..?hehe..sy x jual la..tp ada kwn blogger nama dia fyna ada jual..if im not mistaken la :)
haha..kenangan manis kamu berdua ye :)

ni blog cik fyna :
http://stoberycokelat.blogspot.com/

(harap cik fyna x kisah sy promosi blog dia :p )

wanshah said...

bro sahrom kasik gift cz saya tolong dia week lepas. :) cik intan stdy pasal psyoterapi(betul ke ejaan tu. :P) ek?.. psyoterapi tu bukan lebih kurang macam x-ray gak ke?..

http://wanshah87.blogspot.com

intan said...

ouh ye ke..
eh x la..
ejaan dia cmni eh.. > physiotherapy..
lain dgn x-ray..
lain ke sangat..haha
apa2 pon kalo nak tau apa2 pasal physiotherapy bleh la wanshah google..
xpon baca la entry sy yg lepas >
http://intansyerlina.blogspot.com/2010/03/physiotherapy-course.html

cik aiLebiu said...

mahalnya lens..klu rajin cari blogshop ada yg jual 1 pair RM20++ je..boleh pilih klu dua2 belah beza power...:)

cik panadol said...

kaler grey ok la...aku selalu pakai kaler brown...grey kadang2 je pakai...tak suke pakai kaler pelik2 sbb tak sesuai dengan aku...lgpon xnk la obvious sangat kaler tu...nama pon org melayu...xkn mata kaler biru pulak kan hehe...

intan said...

cik ailebiu :
ha ah..sy tau dah..ada cousin mmg beli on9 je..
tapi sbb sy 1st timer so nak beli kat kdai dulu la..
dia bleh live tunjuk ajar pkai cmne..
then nak jaga lense tu suma cmne dulu..
tp skg dah tau suma tu next time bleh la beli on9 :)

intan said...

cik panadol : yeap..betol tu..kalo dah biru mmg agak pelik la rupanya..
hehehe

fyna said...

hehe dah beli ye ^^ owh baru bace komen u..u promote ye..hehe thanks =) haha i penah dengar shmapoo bawang ni..nantireview lah ape kesudahan mengunakancik bawang ni..hehe

intan said...

ur welcome ;)
yeap..nnt bila dah beberapa lama i review shampoo ni :D

Hamzah Ian said...

bestnye makanan tu.. tibe2 gua rase lapar..

intan said...

hahaha..
bagus bagus..
tu la matlamat sebenar :p

-Si Riang-Riang- said...

asalnya nak tengok mate intan pakai contact lens gitu.. tapi..
alangkah tekezot upe2 nye ader gamba makanan plak di bawahnye... oh foo.. sye disekse lagi dgn makanan yg sedap ;-(

intan said...

hahaha
biasa la..
sy mmg suka makan :p