Saturday, August 28, 2010

coretan kelantan -episod 8-

salam readers..

skg aku nak citer pasal aktiviti aku minggu ni pulak..
mmg seronok..
minggu ni student2 acms last week dorang di cni..
so kami menggunakan sepenuh masa yg tinggal ni utk meluangkan masa bersama selagi berkesempatan ini..
wlaupon ktorang x smpai lagi sebulan berkawan,tapi aku rasa cam ktorang ni rapat sangat...
bleh masuk gu :)

hari apa ntah aku pon x ingat,kami berbuka sesama kat ichiban kopitiam yg terletak di kK square..
ni pon setelah dicadangkan oleh papa encik kama (h.o.d unit pemulihan husm)
katanya nak berbuka beramai2..tapi last2 aku dgn apis je yg berbuka dulu..
puan seri sonia & puan seri corry tu...haih..biasa la..puan seri kan...
takes time sket nak bersolek2..x gitu puan seri?hahaha
lagipon dorang bkannya berpuasa pon (coz dorang non-muslim)...
xpe la..biar org yg berbuka makan dulu..
hehehehe
apa yg aku nak komen?
perggh..mknan dia mmg murah berbanding dgn kopitiam2 yg ada kat kL and shah alam..
and mknan dia mmg banyak..
thus tomyam & hazelnut coffee dorang mmg superb!
pergh terliur aku..ish ish ish..puasa puasa..

hazelnut coffee..mengancam gilerh!

ha..kan aku dah kata..tomyam dlm mangkuk yg besarrr punya!sdap..!

nasi pattaya dia enak dimakan bersama tomyam :)



selepas tu kami pon berpeleseran berjalan2 di kedai2 yg berhampiran..
gi kedai kasut..cantik2..murah2..teringin gak nak beli pkai raya..
tp ekonomi kewangan tidak mengizinkan.. :(
then ktorang pon berjalan2 di mydin mall..
tngok2 barang murah2..
tapi tngok je la..blergh!!bestnya kalo kaya..hahahaha
(tapi aku bersyukur apa yg ada skg :p )
pastu kami berjalan2 ke kedai2 yg ada di sekeliling mydin mall ni..

tngok tu muka x malu masing2 try spek free..hahaha

lpas dah penat berjalan2..kami singgah di lagi 1 kopitiam..
x ingat dah apa nama kopitiam ni..
tp ktorang kat sini just minum2 air..sembang2 gelak2 & nonton citer anak bapak je..
hehehe



aku minum ni je..puan seri sonia blanja..tq puan seri :D

pastu ktorang pon balik la ke rumah masing2..
esoknya pulak,ktorang ke wakaf che yeh..
ha..kan aku dah kata..aku mmg slalu gi sini..hahaha
tapi tuan sri apis x ikot..demam katanya..
so hanya ktorang (sonia,corry,khaiven,yipsong, jooling & aku) je yang gi..



sampul2 duit raya yg bercorak duit ni berlambak2 jual kat sana

mkn aiskrim ni..sedap..rm1 je..

sotong bakar

bersahur di mcD :p

keta melebihi muatan..hahaha

keesokan harinya pula..
aku,khaiven,apis,sonia & corry berbuka sesama kat kfc dpan rumah aku ni ha..

roomateku kini :)

lpas berbuka sesama,ktorang(aku,sonia,corry & g wakaf che yeh..
sbb sonia nak tukar suar dia..
lpas dah tukar tu apis bwak kami try mkn bihun air asam..
sdap katanya..
aku pon layan je la..
cess..makan je la ko kan intan!

erm..boleh la tahan..hehehe

lpas dah balik dr wakaf che yeh tu ktorang pon cari la port nak main bunga api..
hehehehehe..
dah cari port ktorang pon main la dgn hati yg girang..
sekian terima kasih :p

muka kegirangan dah lama x main bunga api :D

-geng-

sbnarnya malam tu ada gak kejadian yg x diingini brlaku..
tp x bleh la tulis kat sini..sbb apa..?sbb mak aku baca blog ni..
nenek aku pon baca blog ni (serious.no jokes)
kang nnt kalo aku gtau korang..kantoi la aku kat ibu dan nenekku kan..ngeeee..

k la..last but not least..
nah tngok ni muka aku tngah chomel >>

wahahahahahaha


p/s:lagi 6 hari nak balik..weeeheee~!!
MySpace

No comments: