Friday, August 20, 2010

coretan kelantan -episod 6-

salam readers..
dah 2 minggu kat klantan ni..
apa yg aku nak ckp kat sini...ialah...
praktikal kalini mmg best!!!!

ok aku citer sket2 ye..
(perhatian!entry kalini pnoh dgn picture!hehehe)

part 1 :

mknan2 kat bazar ramadhan sini mmg the bomp..
makanan dia kebanyakan aku x pnah jumpa kat shah alam..
aku lagi suka g bazar kat sblah kk square tu compare dgn yg depan kfc ni..
kat kk square pnya bazar lebih lapang,murah dan bnyak pilihan makanan :)

kalo minggu lpas aku dah try akok & ayam percik..
minggu ni aku try makan..huh malas aku nak taip panjang2..korang tngok je la gmbr2 ni eh :p

kuih buah tanjung..sedap..rasa dia cam bahulu..

kuih tahi itik & jala emas..kuih tahi itik tu sedap! :)

2 hari lepas aku beli kuih ni..kuih cek mek..sedap..rasa cam yg ibu aku buat!rindunya T_____T

1st time aku tngok kan..perggghhh bsar gila hotdog2 kat kelantan ni!!!hahahaha..rasa dia cam hotdog biasa je..murah plak tu..seriyal so :p

aku x beli pon air ni..cuma bila tngok air ni teringat ibu..mesti ibu suka air ni..rindu kat rumah lagi!! T_______T

nasi lemak dgn ayam ni..mmg terbaik la..ayam besar punya!baru rm3..ayam dia rasa cam kfc plak tu..yg hok ni 3 riyal..

mknan kat klantan ni suma bsar2..aku beli popiah dia humang aih..penat nak abis kan..hahaha

nasi air..ni mmg fav aku masa kat mtrk dulu..pastu kat kL aku x jmpa dah..skg g klantan balik baru jumpa..org ckp nasi air ni cam bubur..tp aku nak kata lain gak..tak kira!nasi air dan bubur x boleh dibandingkan!titik!

last but not least...nasi kerabu..!dah dtg sini msti la wajib mkn nasi kaabu kan..hehehe..molek arh!

k abis la citer pasal makanan..

part 2 :

kwn2 praktikal suma mmg the bomp gak!
kami praktikal kat sini datang dr 3 institusi pengajian yg berbeza..
mahsa,unisel & acms..
minggu pertama suasana kat sini mmg x brp nak best gak la..
tp bila minggu kedua..masing2 dah kenal rapat..semua pon dah jadi best..
geng2 suma sporting..supervisor physio lagi la best..cool..(ehem ehem..encik latip..sy puji encik ni..nnt bagi sy markah lebih eh :p )
geng2 dr kolej,uni lain suma havoc2 blaka..

gila ramai student

zura,student unisel :)

ni bila semua masih normal..

ni dah x normal lagi dah..hahaha

herry.student acms..mintak dia ajar main guitar..dah abis ajar,dia demo siap nyanyi lagi..clap clap!!

part 3 :

mlm smalam plak,aku,zura,yan,apis & supervisor fisio encik faliq g berbuka sesama kat kB mall..
ktorang berbuka kat rasamas..
baru nak kuar duit,encik faliq dah bayarkan dah..
tq encik faliq :)

yan dan aku

dari kiri : en faliq, zura & apis (aku pon x faham knp tiga2 mereka pandang ke tmpt brlainan :p)

dah lepas berbuka & solat maghrib,kami pon berlegar2 di ruang legar kB mall..
then lpas tu ktorang pon berangkat ke wakaf che yeh..
woohooo..~~!!! best wokeyh..!!
rambang mataku.. *_* (ayah..nak duit lebih puhleezz....T___T )
nasib baik mlm ni aku nak g lagi sana dgn kawan sekola aku..
so aku control la shopping semalam..tp malam ni jgn harap la aku nak control!
ko shopping abis2an mlm ni!huh!






aku beli keychain dgn hiasan hp je mlm smalam..
mlm ni aku nak beli baju & tudung plak!weeeheee..

budak ni yg jual & buat time tu gak..terkagum aku jap..kecik2 dh pndai niaga..

murah je..hehehe

k la..panjang dah post ni..
nnt aku update lagi ye..
daaa ^_^

p/s : bahagia hidup skg ni..xyah nak fkir org lain..fkir diri sndiri & fam je.. :)
MySpace

4 comments:

Shahiran said...

Huh? kesimpulannya negeri saya ni jual makanan besar2 ke? negeri len jual kecil2 ke?

HFI said...

rindunya nk balik kelate n makan food dia!thanks sbb kurangkn rndu sy yer..mehlah brkunjung kr belog sy..hehe

intan said...

shahiran : ha..btol la tu..kat kL and shah alam selalu nya kat bazar dia jual kecik2 je..kekeke

intan said...

hfi : hehehe..no prob :D
best dok sini tau.. ^_^