Thursday, August 12, 2010

coretan kelantan -episod 4-

salam readers..

dah seminggu aku berada kat kelantan ni..
maaf la readers coz x dpt nak update hari2..
biasa la..practical kan..bz sket hari2 biasa ni..




so arini ari khamis ye..
esok hari jumaat ye..
wahahaha..esok cuti wokeyh!!!
sbb tu aku bleh update blog mlm ni :D

sepanjang seminggu aku berada kat sini..
urm..nak ckp cmne eh..
ok la..ada la yg pahit getir hidup dan pengorbanan..huh dah cam lagu ella plak kan :D
utk 1st day ktorang just duduk kat meeting room bincang2 dgn head of departmen(HOD) unit physio husm kubang kerian..
dia sangat cool ok..kelaka..ada je lawak yg dia nak buat..
bestnya kalo dpt bos cmni kan..nnt kalo aku jadi HOD aku pon nak jadi cam dia..
hahaha..blaja x abis lagi dah berangan nak jadi HOD kan..la la la~ biar la~
ktorang hanya orientasi je kat sini utk 1st day..cari cafe kat mana..cari toilet..surau..
gi unit occupational therapy..gi unit orthotic (xtau la ejaan btol x.. :p)
erm then kehidupan cam biasa je la 1st day tu..
aku dibahagikan kepada bahagian sport injuries utk 2 minggu pertama & fractures utk 2 minggu terakhir..


-hospital ni cantik coz bangunan kaler pink :D -

- tmpt aku berpraktikal -


masuk 2nd day..huh peluh tiok aku ni..
aku diletakkan under sorang senior physio..
aduhai................... banyak gila soalan dia tanya!
and..and..and....aku x dpt nak jwb.. :(
dia bantai aku dgn tanya soalan origin insertion setiap muscle dan ligament yg dia rasa nak tanya..
aku dah la anatomy dr dulu mmg hancur..bleh plak dia tnya kan..cmne aku nak jwb..
hah..balik bilik petang tu apa lagi..bantai menghafal la..

tapi selepas hari ke-3 dan ke-4 ni ok dah..
start hari ke3 aku dah bleh jwb soalan dia..
dia ni mmg pndai gila tau..so instead of dia asik nak tnya aku soalan je kan..
aku nekad nak tanya dia dgn pelbagai soalan balik pada hari ke3..
wahahaha...selamat aku =.="
and tadi tengah hari dia dah start percaya kan aku utk handle patient dia & dah bagi aku tulis dlm record patient :D
siap bergurau2 lagi tadi..and dia cerita pengalaman2 dia jadi physio kat oversea utk sport events..respek dgn dia! tabik!

ok abis citer pasal kerja aku kan..
skg kita citer pasal ronggeng2 plak eh..
dpan hospital ni ada macam2 kedai tau..
ha..sapa kata kelantan ni lopek angkat idung..!!
meh sini aku koyakkan idung korang!
x lopek langsung ok..
sini banyak sngat keta..shopping complex pon banyak..
traffic light laaaaaagi la banyak!hahaha
ok..dpan hospital je ada 2 shopping complex..
1 nama dia KK square..1 lagi Mydin(besar ok!)..
KK square tu aku x berkesempatan nak g mlawat lagi..
tapi aku dah gi dah mydin tu..wah..besar.. (aritu ada bloggers suggest aku g sini :p )
barang2 dia mmg murah la..aku beli la 1 tupperware dgn sudu..
bleh plak aku terlupa nak bwak sudu dr rumah..tupperware tu plak aku beli nak buat msk maggi nnt..aku lupa bwak mangkuk dr rumah lagi..



pastu cam biasa la kan..blog aku mesti citer pasal makanan pnya..
1st day practical kat sini kwn aku introduce kan aku mkn kat 1 restoran ni..
kat depan hospital je..
yg uniknya tu kan..dia hanya jual nasi,kari,ayam goreng kecik2..
jual lauk tu je..hahaha..sedap ouh..pastu nak beli tu kena beratur..
x bleh g ambk sndiri..org jual tu yg bubuhkan..
and kdai tu murah ok!aku beli nasi dgn teh o beng..
nasi rm3..teh o beng rm0.50 je!wahahaha..terkejut gila aku..
so sesapa yg lalu kat area tu nnt singgah la eh..
ni gmbr kedai tu..



erm..cam biasa la kan..bila bulan puasa mesti ada bazar ramadhan..
so aku dgn excited nya g bazar ramadhan nak gi beli mkan2 org klantan..
wahahaha..tahun ni pnya puasa tiada istilah diet ye :p
stakat ke harini aku hanya penah makan akok (akok biasa,akok jagung,akok pandan) dgn ayam percik..
nasi kerabu aku akan beli pada hari lain..
korang ada apa2 mknan lagi nak suggest kat aku tak..?
coz aku akan jd confius setiap kali g bazar..bnyak sngat mknan!hahaha

- akok.. :D -

- org klantan ni dorang pnya cara bungkus nasi ada style lah! -

- ayam percik kelantan..lain betol rupa dan rasa dgn yg wan(nenek) aku buat..wan buat versi negeri 9 -

-pemandangan dr bilik aku -


smpai sini je aku bebel..panjang dah pon kan..
esok nak g jln2 kota bharu..nnt aku update lagi ye :D
selamat menunaikan ibadah puasa :)

p/s : tapi..................
kelantan ni panas la..MySpace

4 comments:

ardinihumaira said...

;) kalau makanan kat pasar malam lagi murah dear...kat depan mydin tu ada pasar malam tiap2 jumaat petang... ker satu eh lupa lak dni. hehe... dni selalu gi mydin mall. everyweek tu pasti.pegi beli keperluan dapo. yang penting donat dia sedap dan murah. pastu burger. ah banyak cite makan lak dni haha dni kuat makan pasalnya :p

intan said...

oh yeke..
kita ni dah dkat dah..
kalo terserempak ke boleh la bertegur sapa kan.. :)
ouho..donat dia best eh..kena try ni..
hihihi

SyAmSuL AnUaR said...

bnyk gak tempat best kat kelate.. Mmg btlah org kate mknan kt cne murah berbeza kt KL...

intan said...

yeap..bnyak dah tmpt best skg kat kelantan ni..
tunggu je la stiap update saya nnt..
hehehe
ouho..makanan dia mmg murah2 semuanya..
nasi campur dia mmg the best la..x dpt cam hrga kat kL..