Sunday, August 08, 2010

coretan kelantan -episod 3-


salam readers..
wah dah episode 3 dah kan..
maklumla..tngah free ni update la..
kalo x free nnt x bleh nak update dah kan..
heee heeee

arini aku nak citer pasal jln2 kelantan plak..
smlm ayh aku bwak ktorang 1 family jalan2 g banyak tmpt..
bkannya apa..utk meningkatkan kadar ekonomi negeri kelantan..
hahaha

pepagi lagi ktorang turun basement hotel dan berbreakfast di hotel itu sndiri(coz mkn free.hohoho)..
korang tau x..aku suka makan telur tau..
hahaha..aku mmg suka citer pasal mknan kan..hahaha
disebabkan hotel tu ada menyajikan hidangan scramble egg..
huh mmg mantap la kan..huahuahua..
mana gmbr mknan aku ni..jap jap aku g cari..

scramble eggs,coco crunch,pau goreng,then yg kuih cam melengkung tu aku xtau la apa nama dia..and minuman : fresh orange :D


selepas makan kami pon berangkat la ke rantau panjang..
ayh siap dah bagi duit kat kami masing2 utk bershopping kat sana nnt..hahaha
lama gak perjalanan dr hotel ke rantau panjang..
banyak tempat kami lalu..
antaranya area pasir mas..ada 2 org kwn aku kampung dia kat pasir mas..
bila dah lalu kat situ baru la tau camne rupa kampung dorang..
ouh..cmni..ada sawah2 padi..
and yg bestnya tu kan..kat tepi2 jln tu ada org jual2 air tau..
air apa yg dorang jual tu..?air TUAK tau!!!
aku dgn ibu aku mmg kejut molek la..hahaha..gila per org klantan ni jual air tuak selamba badak je tepi jln..
melayu plak tu yg jual..ish ish ish...apa nak jadi la kan..
rupa2nya tuak tu ialah air kelapa..
wahahahaha..aku kena tipu..lol


ni kat pasir mas..jarang dpt tngok real pnya sawah padi :D



g bershopping2..tp aku rasa cam x brp best gak la shopping kat rantau panjang ni..mahal gak..mcm times square pnya baju lagi murah dan cantik2..

perjalanan balik..ada lori bwak kuda dpan keta ktorang..



dah jln2 beli2 brg2...ktorang pon berangkat la ke kota baru plak..
nak mengabiskan duit dan tenaga kat sana plak..
kat situ baru la aku nmpak apa yg si roomate mtrk aku (gee) dok asik ckp pasal kB mall je..hahaha..teringat kat dia plak..
cmni rupanya kB mall tu..kakakaka

kB mall..hahaha


bila dah smpai klantan kan..
aku agak kagum la dgn signboard2 dorang..
huh suma pon ada tulisan jawi tau..
baru la aku tau cmne nak tulis 'mcdonald' dlm jawi..hahahaha

tngok..aku x tipu kan..hehehe.sesuatu yg aku x pnah nmpk lngsng kat kL & shah alam

then ktorang pon jalan2 la kat pasar siti khadijah,shopping complex apa ntah sblah pasar tu pon ktorang g gak coz parking keta kat sana..
pastu lunch kat a&w plak..
lpas dah jln2 suma tu ktorang ronda2 area kubang kerian plak..cari area rumah & hospital..
ouh aku gentar bila fkir nak praktikal esok..aku x blaja apa lagi weiyh!
huhuhu..takotnya.. ;(
dah tngok hospital,ktorang g airport plak..
cess kelantan ni mmg la..signboard dia separuh2 je..x smpai abis..hahaha
smpai sesat mesat ktorang nak cari jln ke airport..
and yg bestnya tu..landasan kapal terbang & plane tu sndiri ktorang dah nmpak..
tp xtau cmne nak g sana..hahaha
akhirnya smpai gak ke airport..terjumpa kwn sekola aku,izuana plak kat sana..
dia tngah buat medic kat usm.huh bagus la..ada gak kwn kat sini :D


riang ria pasar siti khadijah

org klantan suka tngok kapal terbang..ramai gila org kat tepi airport saja2 santai tengok kapal terbang..siap ada jual2 lagi..hahaha


citer arini plak :

aku dah smpai ostel aku dah..
bilik agak besar..better la dr bilik aku kat hospital melaka dulu..
hahaha..

katil aku yg ada brg2 tu..hehe..teddy bear x boleh tinggal :p

k la..smpai sini je la aku citer..
panjang dah citer aku ni..hahaha..
jmpa di next post :p

p/s : kena tinggal..huhu..nak ikot ibu dgn ayh balik shah alam.. :(
MySpaceMySpace

14 comments:

ardinihumaira said...

ye ke...
hmm.. memangla kelantan tak sehebat shah alam.. tak dni bahagia di sini. ;)

intan said...

eh..
tp best gak per dok sini..
org2 nya peramah..
:)

.cik yaya. said...

bila ngah baca entri. yg saya nampak hanyalah makanan tu yg menyelerakan..hahahha

intan said...

cik yaya : hahaha..biasa la tu..
tu belom bulan ramadhan lagi tu..hahaha :p

Faizal Fredley said...

cik kak oiii..yang panjang dan melenkung tu nama dia roti sardin...hehe..
kak kubang kerian pergi la maydin..barang kat sini berbeza dgn pasaraya lain...murah gua cakap kat lu..lagi satu x singgah kat parkson ker???

intan said...

faidzal :
ouh ye ke..roti sardin ke..patot la mcm ada rasa2 sardin je..hahaha..dush dush

ouh ye ke..kena singgah ni..pantang ni kalo dngar murah2 ni..haha..dah singgah dah smlm..yg kat tepi pasar siti khadijah :p

Faizal Fredley said...

yang kat situ mahal la...

intan said...

ouh ye ke..
weekend dpan sy ronda2 lagi dgn kwn2..
cari tmpt2 murah tu :P

Abu Farris Abu Hassan said...

intan cam sedap je spageti tu..hahaha..
nak2??/

intan said...

farris : hahaha..dah abis la.. :p

-Si Riang-Riang- said...

intan di tag oleh Cik RR. sila tengok blog Cik RR sat g nooo :)

LiFe KaMi said...

skang ade kat pengkalan chepa ni..hehe ,Selamat berpuasa dr kami untuk anda sekeluarga..semoga kita dapat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna..

intan said...

oh ye ke..dkat dah tu..
slamat berpuasa kpd anda juga :)

intan said...

oh ye ke..dkat dah tu..
slamat berpuasa kpd anda juga :)