Thursday, August 05, 2010

coretan kelantan -episod 1-


salam readers..

yg cam korang suma tau..aku akan di hantar practical kat hospital university sains malaysia bermula isnin ni hingga 2 sept 2010..
skejap je..saja aku bikin gempak nak kecoh2 kat blog aku..
biar la..blog aku kan..
hehehe

last dulu aku g klantan time tu aku drjh 3..tu pon coz abg aku asrama kat sana..
pastu aku mmg x jejak2 kaki lagi dah kat sana..
bayangan kelantan tu pon aku x dpt bayangkan..hahaha

sebulan yg lepas classmate dah kecoh2 dah nak cop tmpat practical kat lecturer aku..
aku dgn roomate aku pon g la nyebok nak cop tmpt gak..
aku tngok je senarai hospital tu suma, terus aku jatuh cinta dgn perkataan kelantan tu..
hahaha..korang nak tau dak..
aku ni ostel kat pJ je..rumah aku kat shah alam..
aku tiap tahun pon bila nak balik raya kan..
aku cam bohsan..ala nak balik shah alam je pon kan..
nyanyi lagu raya pon cam x brp nak semangat..
ha..kalini aku mntak klantan..wahahahaha..
jauh jauh jauh..puas ati aku!hahaha..bleh aku nyanyi lagu raya dgn semangat nya..
mak aku mmg bising la knp aku mntak jauh sngat..hahaha
aku ni sbnarnya mmg simpan azam nak jln2 satu malaysia bfore aku grad..
aritu aku dah gi hkL..then aku dah gi hospital kem tentera terendak,melaka..next aku gi hkL lagi..pastu aku g hospital besar melaka plak..
and skg..husm im coming!

aku akan bertolak dgn family aku t/hari esok..
ayah akan ambk aku kat ostel dan terus gerak ke kelantan..
doakan perjalanan kami sekeluarga selamat pergi dan balik ye :)
urm..brg2 pon dah packing dah..

barang penting ni..kalo xde bnda ni aku x bleh buat keja ouh

bagasi2 ku


2 beg besar aku bwak..tp dlm beg besar tu ada lagi 1 beg tau..
beg tu utk apa ye..?wahahaha..
beg tu utk isi barang2 yg aku dah shopping sebulan kat sana nnt la..
apa lagi..kakakakaka...
hopefully aku x kena xtra charge la bila nak naik flight balik kL nnt..hahaha

so sepanjang aku kat klantan ni aku nak buat cam episod2 la..
cam ala2 drama gitu..baru meriah sket kan..
hahaha..so kalo nak tau cmne aku survive kat klantan nnt teruskan la mmbaca blog ini ye :D
-itu pon kalo dG broadband syg ku ini ada coverage eh..kikikiki-

ok abis citer pasal nak g klantan..
skg aku nak citer pasal pesta konvo um plak..
ari rabu lpas roomate aku masa mtrk dulu,amy namanya..dia ajak aku gi pesta konvo tu..
amy ni skg study kat um course ekonomi..
aku pon dah lama x jmpa dia..so aku pon terima la pelawaan dia..
ala sebelah je um dgn ostel aku ni..very small the pieces la :p
then sambil2 tu aku nak jumpa bff aku si hamizah dia jual mknan kat sana..
tp dia xde plak..g mana ntah..

rmai org grad..bila la time aku nak grad plak kan..lama nya..huhuhu

yg pic atas tu aku dgn amy..yg pic bwh tu roomate aku skg,mek dgn amy


erm..arini last day class computer..
last day gak dgn lecturer computer yg paling cool aku pnah ada..
mr chandra..dia dah nak pindah dah pasni..too bad.. :(
so maknanya lepas balik practical dia dah xde kat kolej lagi dah..
adoai..lpas satu satu lectrer yg best2 kuar dr kolej..
ngapain ouh :(


sir chandra ni smart ouh..dulu dia keja bwak plane army..tp dia benti coz dia kemalangan jatuh ke apa ntah yg melibatkan payung terjun..ouh segak abis dia ni ^_^


smpai di sini shj aku menulis..
nak berangkat jap lagi..
jumpa lagi di episod yg akan datang :D

p/s : menuju ke puncak!
MySpace

6 comments:

cuci-suci said...

semoga berjaya di sana .

intan said...

trima kasih :)

D O R I S said...

all the best Intan!! haha.. explore more ya! chandra segak kan? hehe

intan said...

dorris : thx..same to u as well! dont be notty at the hospital yeah :p
yeap..sangat segak okie.. :D

ardinihumaira said...

wow! bestnya study kat usm.. dekat dengan mydin mall.. ;)

intan said...

ardini : ha..tu la..bnyak betol shopping complex area ni..duit je x banyak..hahaha