Thursday, July 15, 2010

lagu-lagu utk mereka yg putus cinta..

ha..
apa khabar semuanya ni? (teringat aku akan gaya eric ling lakonan johan rajalawak)
hahaha
k k..cop cop..
mcm dah out of the topic je..
kekeke

slalu kita dngar tntng lagu2 cinta kan..tapi mcm mana plak dgn lagu putus cinta?
yelah..
korang mesti penah merasai saat2 putus cinta kan..
x kisah la korang yg mintak putus atau korang diputuskan..
dua2 pihak pon mesti sedih bukan kepalang kan..
sob sob sob T_T
sambil kita bersedih2 ni msti kita g dngar lagu2 utk menenangkan prasaan..
time2 cmni msti lagi yg didengar sumanya feeling meeling je kan kan kan?
ha!ingat aku xtau!
kekekeke..biasa la..suma org pon mcm tu..



so dikesempatan ini aku pon nak kongsi la dgn korang suma..
lagu apa yg sesuai utk anda anda dan anda suma dngar bila anda putus cinta..

yang pertamanya!
ha..mesti la lagu shahir..
kebahagiaan dalam perpisahan.. (kalo nak tau lyric dia klik di link berkenaan)
utk aku,part yg yg paling menyentuh prasaan adalah part yg
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan
yess la..berjurai2 air mataku ini..ciss T_T

yg keduanya!
anang-separuh cinta ku pergi

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua
ceh..lagu ni xde kena mengena pon dgn kisah permutusan aku..
tp xpe la..layan je la lagu ni..yg penting feeling tu ye! T_T

yg ketiganya!
mmg aku tngah dngar ni pon T_T
wali band -baik baik sayang

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku

Dengarkan dengakan aku


lagu ni mmg xde kena mengena dgn putus cinta pon..
tapi sbb aku dah minat sngat dgn kump ni..
layan je la..lagu feeling tu..
tp lagu ni mcm ada iras2 mcm lagu peterporn peterpan kan?
feeling feeling.. T_T

ok last but not least..
kira nya lagu ni penutup utk lagu2 sedih ni suma la..
renung2 kan dan selamat beramal~

wali band- tobat maksiat

saat kau maksiat
dan kau bayangkan ajal mendekat
apa kan kau buat
kau takkan selamat
pasti dirimu habis dan tamat

ingat mati, ingat sakit
ingatlah saat kau sulit
ingat ingat hidup cuman satu kali

berapa dosa kau buat
berapa kali maksiat
ingat ingat sobat ingatlah akhirat

cepat ucap astafighrullahal’adzim

pandanglah ke sana
lihat yang di sana
mereka yang terbaring di tanah
bukankah mereka
pernah hidup juga
kita pun kan menyusul mereka

astafighrullahal’adzim

hah..suma lirik dia aku suka!
insaf dak insaf dak..?huahuahua
jadi makanya kpd rakan2 yg sedang putus cinta tu..
yang lama jgn dikenang..
insyallah anda suma akan jumpa yg lebih baik dr itu..
ada hikmah di sebalik perpisahan..
kalau ada jodoh xkan ke mana..
so cmne plak dgn korang pnya lagu perpisahan?



p/s : aku bersyukur padamu ya Allah..akhirnya kau berikan aku petunjuk dan masih mmberikan aku peluang utk bertaubat..lindungilah la aku dr segala hasutan syaitan..amiiin...
-aku bukan lah ustazah..aku juga bukan seorang yg alim..aku hanya seorang hamba Allah yg penuh dgn dosa dan ingin diberikan kesempatan utk berubah selagi masa masih ada..-

MySpace

18 comments:

una said...

intan....:)

may time heals your heart.

sujairi said...

lagu2 ni nak dengar sekali dalam satu masa ke ? hehehe.. memang layan habis kalau mcam tu..

p/s xnak dengar lagu putus cinta..huhuhu...sedey..

eNaSaN said...

yehhhhaaaaaaaaaaaa



sepaRuh jiwakU pergi...lalalala

intan said...

una : tq amma :)

intan said...

sujairi : bleh je nak dngar sepnjg masa ke kejap2 je..
huhuhuhu

intan said...

enasan : lol..happy plak dia..haha

sayang said...

i need my mom muahahahaha

intan said...

chis..
anda memerli saya!
hahaha

Epul Azimi said...

baru mengenali cinta,harap2 sy tak bertepuk sebelah tangan........:)

semua lagu tu mmg best.....:)

sabau jelah.....:)

velasrizal said...

mmg lah=gu shahir tu mantop.. KRU mmg power buat lagu..


Folding Shower : Menjimatkan Ruang Bilik Air

intan said...

epul azmi : tq.. :)
gud luck for u! :)

intan said...

velasrizal : yeap..tau xpe..

fafa_tein said...

lagu omputih best gak..layan jer lah lgu jiwag bila pts cinta,,huhu,,msti ngis2 mcm ape entah,,aduyaiii

intan said...

tu la..
den pon x faham knp mesti nak nangis kan..
huhu T_T

fafa_tein said...

enth ler kan,,kdg2 rase pelik,kena rase skit bila kecewa,,rase gembira bila bercinta,,,

intan said...

yeap..biasa la mcm tu..
apa2 pon mcm kata una..
may time heals ur heart :)

Ulllyana said...

sy suke lgu ni!!!!
lgu sedih..putus cintaa...
hmm..sobs.......

sedeyh!!!!

intan said...

ullyana : sabor klong..
sabor..nnt kita jumpa i citer penuh ye :)