Wednesday, July 07, 2010

hanya kerana kacang rebus

Salam readers..
smlm yakni hari slasa aku gi la pasar malam dgn roomate aku utk membeli juadah utk berbuka puasa dinner ktorang..
kiranya ni mmg aktiviti wajib aku dgn roomate aku tiap hari selasa petang..
utk makluman tuan puan pasar mlm ini terletak di SS17 petaling jaya,bersebelahan dgn matrik UIA dan berhadapan dgn JayaOne dan UTAR
xde la kejanya aku nak g snap gmbr pasar mlm plak kan..
xkan korang x pnah tngok pasar malam..
imagine la sndiri camne rupa pasar malam tu..kehkehkeh

ha..korang tau x kacang rebus tu apa?
cmne rupa dia?
kalo x tau meh sini aku tunjukkan gmbrnya..


yeah..itu namanya kacang rebus ye rakan2..
tinggal 3 ketul je la..yg lain suma dah ngap..kakaka

ok ok..aku nak citer kisah sedih ni..stop gelak k suma..
sbnarnya kacang rebus ni mnyimpan seribu satu kenangan dan memory lama utk aku..
dulu masa kecik2..disebabkan ibu dgn ayh aku berkerja,aku dgn abg aku pon dijaga la oleh wan (nenek) dan atok aku..
kiranya dulu aku ni mmg cucu kesygan atok aku la..sbb duduk dgn dia..
cucu pompuan plak tu...manja lelebiyh la kan..
dulu masa aku kecik2..xpecially bila balik kg kat rembau,n9 aku slalu ikot atok gi pasar..
bila lalu kat tmpt kacang rebus mmg dia akan belikan aku satu bungkus..
dia mmg tau aku mmg favorite kacang rebus ni..
dulu duduk dgn dia mmg aku jd mengada..
nak selipar baru..nak brick game..nak baju baru..xnak g tadika..
nak g tadika lambat2 cam org lain..
nak main basikal tengah2 panas..
tapi atok cool je dgn prangai aku..
dia turutkan je suma..kalo dia beli coklat utk cucu2 dia..skali aku x dpt coklat tu sbb x cukup,dia pegi balik kedai ah seng tu naik basikal..belikan aku coklat yg aku x dpt td tu..
trlalu bnyak sngat memory yg manis yg terpahat dlm memori aku ni tntang atok..
dikendongnya aku sekeliling kampung..
dikenalkannya aku kat org2 kampung..
bangganya dia dgn aku wlaupon masa tu umur aku br dlm 4,5 thn..
ptg2 bwak jln keliling kampung..

atok meninggal masa aku drjh 6..tahun 2001..
sedihnya bukan kepalang..
smpai skg aku masih merindui atok..
stiap kali dpt brita gmbira aku akn ingat atok..
stiap kali dpt brita sedih aku akn ingat atok..
masa aku dpt result bagus dlm spm dan mtrk dulu..
sumorang kata kalo atok ada msti dia la org yg paling bangga dgn pencapaian aku smpai skg ni..
tp apa nak buat..
sumanya tuhan dah tentukan..
harap2 atok blh tngok kejayaan aku skg dr alam sana..
doa intan sntiasa utk atok..
al fatihah..

i love u atok
i do miss u..always

p/s : entry sedih di pagi hari T_T
MySpace

8 comments:

Miss Izah Mohamed said...

al fatihah.. smoga arwah ditempat di kalangan org2 mukmin

intan said...

tima kasih izzah..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

yang pergi tak akan kembali lagi.. sedekahkan alfatihah itu sudah mencukupi bahawa kite ingat kat die..

intan said...

tq.. :)

intan said...

tq.. :)

Zaidah said...

alfatihah untuknyer...semoga ditempatkan dkalangan orang yang soleh

intan said...

amin...

nabilah_2908 said...

seriusly...bergenang air mata ni bila baca tntg cerita atok tu..teringt kt datuk sy..lebih kurang jer cerita kita..datuk sy pun dh meninggal juga...huhu..

Al-fatihah....


jom ke APA KATA HATI pulak,
READ MORE