Friday, April 23, 2010

ku compact kan semuanya..

salam semuanya..
lama betol aku x menulis blog ni kan..
hohoho
cmni citernya..
sebulan yg lepas aku g praktikal kat hospital melaka..
x smpat nak update bloge..
then bila dah abis..beberapa hari kemudiannya terpaksa bergegas balik ke kolej dan membuka buku2 coz exam final seminggu selepas praktikal..
kelam kabut la sumorang practice..
nasib baik la lectrer suma baik hati..dorang menundakan exam kami utk beberapa hari..
dpt la practice lama lagi..
aku pnya exam ni bkan mcm korang,korang dan korang pnya exam tau..
jwb soalan dlm kertas..
aku pnya exam namanya OSCE (objective structured clinical examination)..
ha..klik kat situ...osce ni exam praktikal..
mmg gila babeng susah la
pnya la aku tension minggu ni exam kan..
smpai aku rasa nak lock kan suma lectrer aku dlm office dorang..
biar dorang x boleh nak g exam room..
so exam dibatalkan
hahahahaha

ok aku citerkan sket eh pngalaman kat ospital melaka..
aku berkampung sebulan kat sana utk berpraktikal trhadap patient stroke dan yg sewaktu dgnnya..
mmg best sngat..x lngsng mcm hKL...
hkL tension gila..dok kat melaka ni aman sket aku rasa..
senior fisio pon baguih2..bnyak mengajar dan sngat bertoleransi..
hohoho
masa kat situ kami student mahsa & ukm disuruh utk merancang dan menganjurkan aktiviti sehari bersama pesakit stroke..
mm..ni pngalaman pertama aku buat bnda2 cmni..
kena buat proposal,teks ucapan,pamplet,cari pesakit,dan rancang aktiviti yg akan dilakukan..
so kami bahagi2kan tugas..
aku sbg pengerusi majlis..kna buat teks ucapan..utk diri aku sndiri,dan juga head of dpartmen..hoho
then then..kna cari pesakit plak..
yg ni leceh sket..asal call patient je..x blh dtg la..xde transport la..
tp akhirnya dpt di settle kan juga..hoho
aktvti yg lain2 nya cam biasa la..
g icu,ward..buat assessment..presentation..
hehe..k xnak bebel lagi la..nah tngok gmbr2 ni..hoho








k..namanya pon g ke negeri org kan..
msti la g jln2 kan
g mkn masak asam pedas...yg suam2 kuku pdasnya..








ksimpulannya..praktikal kat hspital mlaka mmg best..hoho

ok seterusnya...
aku pnya bday masa tu aku ada kat melaka..
smbut la sorang2 kat sana..
memula sediyh la gak kan dah 3 thn smbut bday sorang2..family jauh..huhu :(
tapi...
bila balik tu je..
ayh,ibu,adk suma pakat bagi adiah aku..
terharunya..huhuhu
nak tngok adiahnya?
ha...ni dia...


-yang ni tabung teddy..chomel...adik yg bagi...-


-minyak wangi ni ayah yg bagi..pin tu plak ibu yg bagi..-


and citer yg terakhirnya..
aku baru bli hp br..akhirnya..hohoho
hp lama aku ada prob sket2..
so sbg ank yg baik..mntak izin kat ibu ayh dulu...
'ibu,ayh..angah nak bli hp baru..'
then ayh kata.. 'ha..beli la..hp skg dah murah..x mahal cam dulu lagi dah..'
so aku pon brkata la 'hip hip hooray hip hip hooray'
dlm hatiku..duit memula smpan nak buat mkn utk smthng..
tp x jd pula...lantas aku menggunakan duit itu utk membeli hp baru ku ini..hohoho
ni dia...

ok last but not least..




hahahahahahahahahahaha daaa~