Sunday, June 07, 2009

adakah ini kenyataan?

.salam.

seperti yang dikatakan sebelum ni..
aku g temerloh harini..
auntie anis a.k.a ayah aku pnya bisnes partner ada buat kenduri cukur jambul utk anak buah dia..
hoh..punya jauh ko g knduri cukur jambul..
smpai ke pahang lagi..
tapi..perjalanan yg jaoh itu berbaloi apabila semangkuk besar ikan patin goreng panas dihidangkan di hdpn kami untuk disantap oleh kami yg sedang kebuluran ini..
biasa la..pahang kan mmg famous dgn ikan patin nya..
auntie anis siap bekalkan kami ikan patin mentah lagi utk dibawa pulang..
hehehe..
kami smpai agak lewat..
dlm pkol 1.30+- la..
dan org2 kampung pon suma dah balik..
maklum la..knduri dah abis..
nak dijadikan cerita...
aku pon ajak la ibu aku g tngok baby..orang x ramai boleh la tngok dgn dkat baby tu..
hikhikhik..
ok ok..intan yang ajak..
baby prmpuan..usia 3 bulan rasanya..
namanya adleya nuha..panggil saja yaya...camtu la kot ejaannya..
aku pon x pasti..hehehe..
ok..
ibu dukung dulu baby tu..
and pastu aku cakap la nak dukung gak baby tu..
and ibu aku pon pass la baby tu kat aku..
mngkin ini la 1st time aku dukung baby..
even cousin2 aku yang baby2 pon aku x pnah teringin pulak nak dukung..
apa ntah lagi utk bergurau senda dgn mereka..
agak gementar juga la bila ambk baby tu..kang jatuh anak org kang..abis aku..
and yg bestnya tu..aku penah dngar citer yg baby ni kadang2 memilih gak..
kalo seseorang tu cam ada aura yg x sesuai utk baby, baru je nak dekat,baby dah nangis..
betol ke..?hehehe..ntah aku xtau..
takot gak aku bila nnt aku angkat dia tetiba nangis plak budak yaya ni...
eh..tapi bila aku angkat je tetiba dia gelak pulak..
hahahahahaha
chomel ok..sambil nganga mulut luas2..hahahahah

uik intan apa sudah jadi..
anda bukan x suka budak2 ke dulu..?
hahaha...xtau xtau..tp ini yaya mmg sangat chomel..
hikhik..aku pon apa lagi..cecepat la soh adik snap gmbar..
nak buat kenangan...intan 1st time dukung baby ialah ketika umurnya 20 thn..
hahahaha..aku rasa masa adik aku baby pon aku x penah dukung dia..
hehehe..apa punya kakak daaa...

and lagi 1 citer best...
time tu family belah ibu c yaya ni dah nak balik..
ada la sorang budak laki ni..umur dlm 3,4 tahun kot..
dia salam sumorang..salam sahaja tau...
tapi bila giliran dia nak salam aku..
tetiba je dia salam and kiss pipiku ini..
hahaha..aku punya la terkejot..termasok la org sekeliling..
budak tu dah malu org suma gelakkan dia..teros dia lari pergi depan..
hahahaha..tersalah orang kot budak tu..
hahahaha..cute betol..



ha...chomel kan?kan?kan?hikhikhik


adik pon nak gak bergambar dgn yaya...tapi tengok la muka yaya..dia cam x hingin je kat adik..hahaha



alamak adakah ini kenyataan..
intan bercerita tentang baby & budak2 sepanjang entry post dia kali ini...
hahahaha



saya tau ada seseorang sedang senyum lebar apabila membaca post ini

11 comments:

una said...

intan...
ouh intan...
sangat membanggakan ouh
anda tlh jtuh cinta dgn kanak2 kecil ke
eheh..
amma sgt tersenyum pjg ni
hahhaa...wah....
yaya telah berjaya membuka hati anda
hahaha...yeah
saya berbangga ouh
:)

intan said...

terima kasih amma ku..
oh nmpaknya amma turut tersenyum lebar dgn perubahan diriku ini..
hikhikhik

terima kasih terima kasih..
akhirnya intan telah terbuka pintu hatinya..

^-^

una said...

haha..
den banggo ank den dh beso
dh leh kawen ouh
_:P
nanges haa mak ekau ni

intan said...

alahai mak eh..
jgn nangis..
selagi amma x kawin..
anak mana boleh kawin..
kang org kata langkah bendol pulak..
hahahahahahaha

Tengku Hannan said...

lawak sudah ....

intan said...

apa yg lawak..?
hahaha..
eih budak kecik..
g tido la..esok nak bangon awal..
kena blaja..
nak spm..
hekhekhek

una said...

hahha...terharu ouh
ank den dh beso
sob3x..
aiceh3x...dont want
xtahu la

intan said...

ma..
anak amma ni mmg sejak dari dulu dah besor..
hahahaha..

ala dont want knp pulak..
want la..want la..

una said...

haha..sebeso kmu pn ank ku
amma kmu ni lg beso ouh
kan dpt title kegergasian
haha..
dont want la...dont want
hahaha...

Tengku Hannan said...

kak usna kena tulis perkataan BESAR tu BESAR-BESAR la...

intan said...

hannan..
ish anda ni hannan kalo kak intan jmpa..
siap la..
akan ku ganyang2 kamu cukup2
hohoho