Monday, June 15, 2009

tag lagi

hoh ada lagi satu tag..
adik yg bagi..
hohohoho

1. Anda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang?
kentang...woohooo

2. Anda lebih suka air kelapa atau air tebu?
kelapa sudah semestinya!

3. Apa pandangan anda mengenai isu jerawat tumbuh selepas makan kacang?
betol o0oh!!asal aku mkn kacang je mula la timbul sana sket sini sket..
wuwuwu

4. Anda tertarik dengan lelaki/perempuan yang macam mana?
yang baik hati & menerima saya seadanya..dan tidak dilupakan..mestila seorang yg soleh..dan mesti seorang yg saya rasakan boleh membimbing saya dan anak2 ke jln yg benar..huh ayat..blh nangis kalo baca..hekhekhek

5. Apakah perkara yang wajib anda buat sebelum tido?
basuh muka..minum air..msg2ing..hehehehe

Soalan yang Memerlukan Anda Berfikir dengan Lebih Mendalam

6. Andaikan ada orang menghina keluarga anda,apakah yang akan anda buat?
silakan kalo berani...

7. Adakah anda akan tolong kawan anda yang dalam kesusahan walaupun dia pernah khianati anda?
sudah semestinya saya tidak akan tolong..
pandang padanya juga saya tidak akan..
hohohoho

8. Andaikan esok hari terakhir anda hidup, apakah perkara yang anda ingin buat sebelum mati?
bnyak kan solat..beramal ibadah..bersedekah..dan sediakan wasiat..cewah..cam bnyak harta je..hahahaha

9. Adakah anda akan pilih orang yang anda cintai, atau orang yang anda sayangi sebagai pasangan hidup?
orang yang sayangi sebagai pasangan hidup...dan yang saya cintai

10. Apakah yang membuatkan anda bersemangat untuk terus hidup sampai sekarang?
kerana saya ada ALLAH..dan org sekeliling yg amat saya chentai

11. Andaikan masa dapat diputarkan balik,apakah yang anda ingin betulkan?
tiada apa..saya sangat bahagia dgn diri sy skg :p

12. Adakah anda akan give up jika perkara yang anda lakukan asyik gagal?
ikot pada situasi ^-^

13. Adakah anda akan memaafkan orang yang telah merosakkan kehidupan dan kerjaya anda?
tidak.
haha.
kejam.

14. Andaikan kawan anda menghidap penyakit berjangkit,adakah anda akan masih berkawan dengan dia?
sudah semestinya..
tetapi perlu mngambil langkah berjaga2..hoho

15. Sesetengah orang mengatakan, budak2 amatlah menyusahkan. apa pandangan anda?
dahulu ye..
skg tidak lagi..hekhekhek

mangsa tag..: husna

hohohoho


Wednesday, June 10, 2009

100 truths

sebenarnya amma husna tag ni dalam facebook..
tapi intan sangat mengada..dia nak buat tag ni dalam blog..
hehehe..

WHAT WAS YOUR:
1. Last beverage: sky juice..gempak bunyi nya..hahaha
2. Last phone call: ibu
3. Last text message: dari rakan
4. Last song you listened to:plain white t's - 1234
5. Last time you cried: last week..maybe...uh cant remember

HAVE YOU EVER:
6. Dated someone twice: nOpe
7. Been cheated on: i think so....
8. Kissed someone & regretted it: nOpe
9. Lost someone special: yeAp..
10. Been depressed: yeAh...
11. Been drunk and threw up: huish..x penah x penah..

LIST THREE FAVORITE COLOURS:
12. sudah semestinya piNk..
13. biRu
14. oraNge

THIS YEAR HAVE YOU: (2009)
15. Made a new friend: iye..!sangat banyak :p
16. Fallen out of love: ....
17. Laughed until you cried: tErlalu banyak perkara yang best..smpai x ingat dah
18. Met someone who changed you: yEs!
19. Found out who your true friends were: no..
20. Found out someone was talking about you: no..i dont want to..
21. Kissed anyone on your friend's list: no......
22. How many people on your friends list do you know in real life: hampir ke semuAnya
23. How many kids do you want?: 3 dah..cukup...ok?hikhik
24. Do you have any pets: yeAp..banyaak sekali
25. Do you want to change your name: aish..xmo la!
26. What did you do for your last birthday: di Mindef melaka..dok sorang2 atas katil kat kem..tetiba 12+ org ketok pintu..visha & student uitm (nurul,suhana,diba,nabila) bwak cake..cam sambut bday diperantauan je rasanya..hahaha
27. What time did you wake up today: 9++ a.m
28. What were you doing at midnight: tido..main laptOp
29. Name something you CANNOT wait for: meNunggu sesuatu yang memang selalu saya nantikan...
30. Last time you saw your Mother: baru je sat tadi..
31. What is one thing you wish you could change about your life: tiada apa2...saya sangat bahagia pada waktu ini..syukur alhamdulillah..
32. What are you listening to right now: Arashi - Ninomiya :konseki..nino cute!hekhekhek
33. Have you ever talked to a person named Tom: buatpo?
34. What's getting on your nerves right now: menunggu hari jumaat ^-^
35. Most visited webpage: facebook,fs,ms,blog,youtube
36. What's your real name: Intan Syerlina bt Mohd Zulkefli
37. Nicknames: Intan, Angah, *o***, Mek intan, Syerlina
38. Relationship Status: in a relationship
39. Zodiac sign: Aries
40. Male or female?: female
41. Primary School?: srk seksyen 19 shah alam
42. Secondary School: smk seksyen 19 shah alam
43. High school/college?: kolej matrikulasi pahang, mahsa university college
44. Hair colour: black
45. Long or short: la la la~~~
46. Height: 158cm
47. Do you have a crush on someone?: yeap!saya sangat obses dengan beliau
48: What do you like about yourself?: the whole
49. Piercings: yeap..
51. Righty or lefty: kanan

FIRSTS:
52. First surgery: tidak pernah
53. First piercing: tak ingat..tapi kecik2 dulu la..
54. First best friend: malar
55. First sport you joined: kawad kaki boleh dikategorikan sbg sport tak?hekhek
56. First vacation: aiyayayai..mana blh ingat

RIGHT NOW:
59. Eating: no
60. Drinking: no
61. I'm about to: makan!hohoho
62. Listening to: my winamp
63. Waiting for: msg dari beliau

YOUR FUTURE:
64. Want kids?: semestinya!
65. Get Married?: sudah tidak sabar..hakhakhak
66. Career?: seOrang physiotherapist yang mempunyai ramai pesakit..hikhik

WHICH IS BETTER:
67. Lips or eyes: kedua2nya
68. Hugs or kisses: Hugs and kiSSessssss....lol
69. Shorter or taller: utk saya biar shorter..tapi utk beliau..biar taller :p
70. Older or Younger: no cOmment
71. Romantic or spontaneous:romantic.....but spOntaneOus
72. Nice stomach or nice arms: apa pnya soalan la..?
73. Sensitive or loud: lOud
74. Hook-up or relationship: relationship
75. Troublemaker or hesitant: troublemaker

HAVE YOU EVER:
76. Kissed a stranger: yeap..kucing stranger yg masuk ke rumah saya..saya main ambk..peluk dan cium mereka..kalo mereka manja dgn saya..hekhekhek
77. Drank hard liquor: no no no
78. Lost glasses/contacts: x pkai pon..
79. Sex on first date: woish!astaghfirullah...
80. Broken someone's heart: no cOmment
82. Been arrested: saya buDak baik wokeyh..
83. Turned someone down: xtau
84. Cried when someone died: sudah semestinya la..
85. Fallen for a friend?: hekhekhek

DO YOU BELIEVE IN:
86. Yourself: 100%
87. Miracles: mungkin
88. Love at first sight: bErgantung kpd individu
89. Heaven: yep
90. Santa Claus: no
91. Kiss on the first date: no no no..date ke 100 pon saya x percaya wokeyh!
92. Angels: yea


ANSWER TRUTHFULLY:
94. Had more than 1 girlfriend/boyfriend at a time: x penah..
95. Did you sing today?: sudah semestinya..ho ho ho
96. Ever cheated on somebody?: tipu la kalo kata never..hahaha
97. If you could go back in time, how far would you go?: hidup mesti pandang ke hadapan
98. If you could pick a day from last year and relive it, what would it be?: the ans will be exactly like num 97
99. Are you afraid of falling in love?: dulu iya..sekarang tidak lagi
100. Posting this as 100 truths?: yes

saya mahu tag adik..
huahuahua...
hoh buat la apa lagi!



-sesungguhnya saya sudah x sabar hendak menonton transformer..hohoho-
-gmbar yg tiada kena mengena dgn tag ini-

Sunday, June 07, 2009

adakah ini kenyataan?

.salam.

seperti yang dikatakan sebelum ni..
aku g temerloh harini..
auntie anis a.k.a ayah aku pnya bisnes partner ada buat kenduri cukur jambul utk anak buah dia..
hoh..punya jauh ko g knduri cukur jambul..
smpai ke pahang lagi..
tapi..perjalanan yg jaoh itu berbaloi apabila semangkuk besar ikan patin goreng panas dihidangkan di hdpn kami untuk disantap oleh kami yg sedang kebuluran ini..
biasa la..pahang kan mmg famous dgn ikan patin nya..
auntie anis siap bekalkan kami ikan patin mentah lagi utk dibawa pulang..
hehehe..
kami smpai agak lewat..
dlm pkol 1.30+- la..
dan org2 kampung pon suma dah balik..
maklum la..knduri dah abis..
nak dijadikan cerita...
aku pon ajak la ibu aku g tngok baby..orang x ramai boleh la tngok dgn dkat baby tu..
hikhikhik..
ok ok..intan yang ajak..
baby prmpuan..usia 3 bulan rasanya..
namanya adleya nuha..panggil saja yaya...camtu la kot ejaannya..
aku pon x pasti..hehehe..
ok..
ibu dukung dulu baby tu..
and pastu aku cakap la nak dukung gak baby tu..
and ibu aku pon pass la baby tu kat aku..
mngkin ini la 1st time aku dukung baby..
even cousin2 aku yang baby2 pon aku x pnah teringin pulak nak dukung..
apa ntah lagi utk bergurau senda dgn mereka..
agak gementar juga la bila ambk baby tu..kang jatuh anak org kang..abis aku..
and yg bestnya tu..aku penah dngar citer yg baby ni kadang2 memilih gak..
kalo seseorang tu cam ada aura yg x sesuai utk baby, baru je nak dekat,baby dah nangis..
betol ke..?hehehe..ntah aku xtau..
takot gak aku bila nnt aku angkat dia tetiba nangis plak budak yaya ni...
eh..tapi bila aku angkat je tetiba dia gelak pulak..
hahahahahaha
chomel ok..sambil nganga mulut luas2..hahahahah

uik intan apa sudah jadi..
anda bukan x suka budak2 ke dulu..?
hahaha...xtau xtau..tp ini yaya mmg sangat chomel..
hikhik..aku pon apa lagi..cecepat la soh adik snap gmbar..
nak buat kenangan...intan 1st time dukung baby ialah ketika umurnya 20 thn..
hahahaha..aku rasa masa adik aku baby pon aku x penah dukung dia..
hehehe..apa punya kakak daaa...

and lagi 1 citer best...
time tu family belah ibu c yaya ni dah nak balik..
ada la sorang budak laki ni..umur dlm 3,4 tahun kot..
dia salam sumorang..salam sahaja tau...
tapi bila giliran dia nak salam aku..
tetiba je dia salam and kiss pipiku ini..
hahaha..aku punya la terkejot..termasok la org sekeliling..
budak tu dah malu org suma gelakkan dia..teros dia lari pergi depan..
hahahaha..tersalah orang kot budak tu..
hahahaha..cute betol..



ha...chomel kan?kan?kan?hikhikhik


adik pon nak gak bergambar dgn yaya...tapi tengok la muka yaya..dia cam x hingin je kat adik..hahaha



alamak adakah ini kenyataan..
intan bercerita tentang baby & budak2 sepanjang entry post dia kali ini...
hahahaha



saya tau ada seseorang sedang senyum lebar apabila membaca post ini

Saturday, June 06, 2009

keluar jalan-jalan

.salam.

urm harini hari apa ye?
oh..harini dah hari sabtu..
wtf?sabtu..huhu...esok ahad..
dah kena balik kolej..
gggrrrr...tension tension..

hehehe
xpe xpe..
k skg aku nak citer pasal xtiviti...ye..aktiviti ye...
aktiviti bertemu dgn rakan2 lama..
ye yang ni mmg dah lama x bertemu..
kitorang sama2 dulu kelas tingkatan 1,2 dan 3 wira..
kami dulu kelas muzik..
so mmg x penah berpindah2 kelas..
and hubungan ktorang mmg rapat kot....maklum la..
3 thn sama kelas..
dan sempena cuti semester secara beramai2 ini..
kami berenam pon rancang la nak bertemu antara satu sama lain..
dan hang-out sesama..
siapa ber6 tu?
ha...aku,mizah,ahtin,nabila,ziman & azhar (a'a)
rasanya dah nak dkat 4 thn kami x berjumpa..
mksdnya x jmpa a'a dgn man la..
mizah dgn ahtin aku dah slalu jmpa..
heheh..nabila pon aku dah lama x jmpa..
bz je memanjang dia tu....
perubahan2 mereka selepas beberapa tahun x jmpa?
uh..sangat ketara...



dari kiri : ahtin , a'a , mizah



dari kiri : nabila , intan , ziman


mizah : dia dah jadi makin girly..g pyramid pakai high heel u...haha
ahtin : rambut ko cantik siot...
nabila : stil sama..masih mengekalkan ciri2 keayuan..dan babe..ko sangat kelaka k..sesuai dgn imej nek ko tu...hahahahaha (intan jahat )
ziman : ko jgn bising nak kutuk2 badan aku skg eh..badan ko pon aku tngok dah lagi debab dari aku...hahahahahaha
a'a : body dia makin mantap do...kalo sakit kaki ke..dada ke..meh ler datang jmpa aku ye..aku bagi treatment...hahahahaha.. (ok..ampun ampun...jgn marah ha..hehehehe)








ok smpai di sini saja post utk kali ini..
pagi ni nak g temerloh..
rindu betol kat pahang..
rindu nak lalu highway karak tu..
xtau kenapa..
hahahahahahaha

Tuesday, June 02, 2009

cuti yang bakal tamat

.salam.
kalo husna begitu energetik di pagi isnin..
lain pula dengan mood aku..
aku berasa sangat sayang akan tilam,bantal,selimut dan teddy2 yang ada disekeliling diriku ini..
kerana ini adala isnin terakhir aku bercuti semester tapi utk sem 2 la..
ada banyak lagi sem..
hehehehe..
perasaan sayang itu datang sehingga tidak sanggup aku bangun dari tilam ku itu..
golek punya golek..
golek lagi...
dan golek lagi..
x perasan dah tengah hari rupanya..
hahahahhaahaha

ok sbnarnya aku bkan nak citer pasal golek2 ni..
aku nak citer tentang...
kegilaan ku terhadap...
durian!..hekhekhekhek..
ok..aku memang gila k dgn durian..
dari rabu minggu lepas aku dok merengek kat ibu supaya belikan aku durian..
mngkin di sebabkan x tahan dgn rengekan seorang budak yang berumur 20 tahun ini..
ibu akhirnya belikan aku durian hari sabtu lepas..
ibu kata gila betol makan durian musim2 panas cam skg ni..
hehehe..
tp aku x kisah..aircond kan ada..
bila panas switch onn shj aircond itu..
hehehhe..
yang paling menepukkan dahi ibuku itu ialah bila hari ahad tu aku ajak ibu join aku mkn durian yang tinggal tu..
ada 5 biji semuanya..
ibu kata xmo..gi la makan sorang2..ibu pening panas2 ni makan durian..
hoh..tanpa disedari..
aku terkopek dan makan kesemua durian2 itu..
hahahaha..
ibu kata...'gila betol budak angah ni..'
hekhekhek..ntah la ibu..tetiba ngidam sangat..
hahahahaha






ha...ni suma aku makan sendiri tau..hehehehe

dan akhirnya...
schedule aku utk sem3 ni dah kuar...
1st week je dah ada presentation pasal posting yang lepas..
gilo la..
budak yg posting sama tmpat dgn aku aritu dah benti dari course ni..
kami pergi ke terendak berdua je aritu...
hoh mampoih aku kena present sorang2...
adoohai...
huhuhu..
dan..
yang seperti dijangkakan...
sem 3 aku belaja neurology...
geruuuunnn....
blaja 'brain & neurology' beb!
yang paling ditakuti ialah dermatomes..
huhuhu..nak tau dermatomes tu apa?
lihatlah gambar kedua dibawah ini...
ha..itu la dermatomes...







huhuhuhuhuhuhuu..
boleh x aku nangis skg?
huhuhuhuhuhuhuhu...
nak nangis nak nangis!