Thursday, February 26, 2009

tag dari elya puLa..

Ok so here's the thing, whoever who gets tagged will have to write down 10 things or more about the person who tags him/her.

i have been tagged by elya


1. rasanya kenal elya sejak dari sekola rendah..darjah 6 kot..betol x elya?

2. 1st time saya pegi rumah elya pon masa darjah 6..rumah yang paling besar saya rasa penah masuk masa umur tu..smpai sy rasa boleh sesat kat dlm rumah dia...BESAR betul rumah dia..

3. mak elya kawan mak saya..mak saya kawan mak elya..

4. saya suka bentuk badan elya..(jujur)..comel je..hehe

5. ktorang juga sama klas masa form 4 smpai form 5 : 4putra & 5 putra..

6. time sekola elya seorang yang bz..banyak jawatan..ngeh2

7. saya tau elya sngat berbakat dalam pemanduan kenderaan..sangat mengagumi cara pemanduan beliau sejak dari zaman sekola...kerana saya xtau bawak motor :p

8. elya sangat mesra dan outgoing orangnya..

9. mak elya kata dengan mak saya, elya lately makin bz di melaka..betul ke elyaku?

10. last jumpa elya reunion aritu..beliau tetap sama spt zaman persekolahan

ini gambar saya dan elya..
tengah bersihkan makmal kimia..form 4 rasanya..
rindu...



mereka2 yang saya tag ialah :
1. amma husna..
2. adikku sayang
3. hannan..
dan anda yang sedang membaca blog ini...
:)

Thursday, February 19, 2009

apa yang intan buat bila bohsan?

tarikh : 18 feb 2009
masa : 9 pagi - 4.30 petang
sebab : intan yang bohsan kerana terpaksa belaja Malaysian Studies 6 jam berturut-turut setiap hari rabu..

Makanya..apa yang intan buat apabila kebohsanan yang melampau berlaku?
Intan akan bertukar..


dari yang ini...



kepada yang ini...




wahahhahahahahhahaha
aku seriously memang bohsan..
wahahahahhahahahaaha


p/s : classmate aku kata cam indon..tapi aku rasa cam comel..
hakhakhak

Tuesday, February 17, 2009

xmbo tulis apa2

saya sangat panas
cuaca sangat terik..

xde benda menarik utk ditulis
tiada laporan utk minggu ini
:p

Monday, February 09, 2009

cuti-cUti mAlaysia

yeah..
kalo dulu cny aku balik kampung..
skg cuti thaipusam pula apakah aktiviti aku?
kita ke PORT DICKSON!
ye ye ye..
kami(aku,fatin,mizah & zamir) ke PD hanya la 2 hari 1 malam je..
nak citer panjang pon malas
moh kita tengok gambar yooooo~~~












so smpai di sini sahaja
yosh!

Saturday, February 07, 2009

beBola sOtong

korang penah nonton citer gokusen?
kalo ada yg penah tngok mesti tau bebola sotong yg yamaguchi sensei selalu makan tu kan?
aku baru tau nama dia takoyaki rupanya..
baru je tau arini..
tadi aku g jejalan & saja melepak2 kat mid valley dgn amy & wan..
amy adalah roomate aku kat mtrk dulu
and wan adalah bf dia..& budak mtrk aku gak..
so kiranya kmph reunion la..
hehe



kitorang suma sbnarnya nak cari barang..
tp malangnya kami bertiga x dpt hasil apa2...
brg yg dikehendaki suma xdo saiz..
mnympah btol..tp jimat duit aku..ye dak..hehehe
so dlm pkol 6 camtu aku meminta izin utk pulang..
tapi aku x balik terus..
aku g cari barang2 spt chips dan kacang utk di bawa ke port dickson esok..
dlm pejalanan aku nak masuk jusco tu,tetiba aku nmpak kat pintu depan dia..
ada jual bebola sotong yg bernama takoyaki ini
aku apa lagi..cepat2 masuk jusco cari chips..
tp otak aku x blh consentrate dgn chips lagi dah..
aku mngambil keputusan utk beli chips kat PD esok..
takoyaki pnya pasal..
hehehe
aku pon order la takoyaki sotong..
pasal dlm gokusen si Tetsu & Minoru jual bebola sotong..
dah order tu kena beratur pjg plak nak bayar..
haihzz..
tapi..penat lelah itu semuanya terbayar..
bapak sedap benda alah ini..
alahai knp la aku beli satu set je..
satu set ada 3 ketul..
kalo aku tau sesedap ni aku beli 2 set..
utk beratur kat kaunter bayaran jusco x sanggop lak aku..
so aku pasrah je la..
next time mesti kena beli lagi!




rupa dia terok sket ar..coz td dlm train rmai sangat orang..pepaham je la..hehe


Monday, February 02, 2009

kEnapa sAya saKit teKak?

oh hari isnin yang indah..
nyaman
dan mendamaikan
la la la

selamat hari wilayah kepada semua yang menyambutnya..
harini adalah 1st time dlm hidup aku menyambut hari wilayah..
haha..sambut ke..
sambut dengan bercuti dan melepakkan minda...
yoohooo

hari wilayah sebenarnya hari ahad tapi kerana ahad adalah sememangnya hari cuti..
makanya cuti dianjakkan ke hari isnin..
hoho..
so apakah yang saya lakukan di hari wilayah?
wohoho
berkaraoke bersama adik-beradikku yang tersayang!
la la la la...

sabtu lepas abang aku bwak balik xbox 360 dia pulang ke rumah..
dan menunjukkan aku game yang baru dia beli..
LIPS!
aku sebenarnya x suka sangat main game ni..
aku mmg xde bakat dlm main2 game..even game mario pon aku x pandai..
haha
tapi disebabkan LIPS ni adalah game karaoke..
aku sangat la paaaaaaaaaaandaaaaiiinya!
wahahahaha..
aku ingat senang nak jadi penyanyi
susah rupanya..abis pitching tunggang langgang aku nyanyi
so bnyak jugak la lagu yang aku nyanyi..
maroon5,rihanna,beyonce,chriss brown etc..
aku ni jarang sangat bukak radio..
kalo dngar radio pon dalam keta je..
and kebanyakan lagu dlm winamp & mp3 aku suma lagu jepon..
so aku mmg la haaaapak pon xtau lagu2 mereka ni..
lagu umbrella pon aku xtau..
yang aku tau ella ella ella je..
haha..
tapi aku gagahkan juga nyanyi..
ahahahah..
lawan dgn adik dan abang aku..
game dia senang je..cam game guitar hero..
bezanya guitar hero main pakai keypad..
tp LIPS main pkai suara..
wahaha..
daku sangat enjoy..
cita2 ku untuk menjadi penyanyi akhirnya tercapai semalam..
terima kasih along
wahahahahahhaha