Thursday, January 01, 2009

saya seorang emo?

emo = sedih = sensitif
sama ke?
kalau sama ini bermakna aku adalah seorang yg sensitif..
ye ke?
urm urm mari kita lihat

macam yg diketahui umum..rumah aku ada banyak sangat kucing..
sejak aku sekolah lagi mmg family aku dah bela banyak kucing
recently aku ada dlm lebih kurang 17 ekor kucing..
dalam lebih kurang pukul 10 malam tadi..
masa tu aku baru je abis menonton vcd nagase(mukodono2001) yang aku baru beli selasa lepas..
aku pon turun la ke bawah dgn tujuan minum air dan tngok tv dgn family aku..
pastu aku pon tengok2 la kucing aku yang bernama 'girl' kat dlm sangkar..
dia dikurung dlm sngkar coz mak aku jumpa dia dua hari lepas kat halaman rumah tengah mengerang kesakitan...
so kitorang letak dia dlm sngkar so dia boleh la rehatkan diri..
kitorang suspek yg dia ni terminum racun..
yelah..wlaupon ktorang bnyak kucing..tp mereka suma kami lepaskan
agar mereka hidup & bebas bermain ikot sukahati mereka..
ok..sambung balik cerita..
masa aku tngok sngkar tu..
aku tngok girl ni cam dah x gerak je..
dlm hati aku pon fkir la dlm hati aku "biar betul budak ni"
bapak aku tetiba datang kat aku tanya girl ni hidup lagi ke tak..
coz dari siang tadi mmg mulut dia dah kuar buih & air2 lendir..
memang sah la dia minum racun..mungkin dia termakan racun2 pokok..
aku suruh mak aku tngok betol x yang girl ni dah mati
mak buat tak tau je dgn percakapan aku tu
aku tau dia pon sedih coz ktorang dah bela girl ni dr kecik..
lagi2 bila dia sakit ni mak aku yang bnyak bagi dia minum air pkai shrink..
dia xnak tngok girl tu mati..sbab tu la bila aku soh mak aku tngok girl tu mak aku buat2 x dngar je..
so bila aku tngok yg mmg jantung dia dah berenti..
and denyutan nadi dia pon dah xde..
aku ckp dgn ayah aku kat tepi aku tadi bahawa girl ni dah mati..
so ayah aku soh aku angkat girl masuk dlm plastik..
coz ayah aku nak tanam dia..
masa aku nak angkat dia masuk dlm plastik tu aku pnya prasaan dah sebak dah..
tp dlm otak aku berkata : "tahan intan..tahan..tu kucing je.."
tp dgn tidak disengajakan akhirnya air mata aku mengalir juga..
mengalir dgn banyak..
aku mmg paling x boleh tahan dgn kematian..
wlaupon hnya kematian kucing aku..
masa tu hanya aku dgn ayah aku yang ada kat dapur...
ayah aku pon tenangkan la aku..
dia pon tau yg aku sedih dgn kematian girl..
ayah aku bagi kata2 smangat yg aku paling aku x boleh lupa..
"jangan la sedih..kucing je ni..kalo dgn kucing pon boleh nangis camni..nanti bila keja..macam mana nak berhadapan dgn pesakit?"
oh bila aku fkir2 balik betol gak kata2 bpk aku tu
so mulai saat ni aku perlu kuat kan semangat aku
x boleh sedih2 lagi
setiap yg hidup pasti akan mati
dan setiap pertemuan pasti ada perpisahan

so adakah aku seorang emo?
anda tentukan

ok di sini ada beberapa photo di sekitar majlis pertunangan paksu aku pada isnin lalu



-hantaran dari pihak kami-




-depan rumah tunang paksu aku-



- ayah aku tengah berbincang-



- mak aku sarong cincin-



-maksu ku kini-



-makan makan makan-




-cousins-



-hasil yang di bawa pulang-



so smpai di sini saja post utk kali ini
laptop aku pon dah mula buat hal dah..
aduhai cepat la abg aku balik ni..
dah x tahan dah
huhu..

- selamat tahun baru-
- dan salam maal hijrah-
^-^

No comments: