Tuesday, January 27, 2009

cNy diSambut giRang

Donna toki mo sasaete kureta
Warai naita nakama e
Kokoro komete tada hitotsu dake
Okuru kotoba wa "arigatou"

Hyakunen saki mo ai wo chikau yo
Kimi wa boku no subete sa
Aishiteiru tada aishiteiru
Onaji asu yakusoku shiyou

Sekaijuu ni tada hitori dake
Boku wa kimi wo eranda
Kimi to ireba donna mirai mo
Zutto kagayaiteru kara

La la la ~


lagu2 arashi mengiringi perjalanan aku balik ke kampung di rembau pada cuti cny ini..
sangat riang ria..la la la~~

so kalo cuti aritu ayah aku bwak jln2 planetarium & muzium kesenian islam..
cuti kali ni plak digirangkan dgn trip balik ke kampung..
rembau skg 'musim angin kencang'..
haha xtau camne nak describe..tp sangat best..
balik kampung sekali sekala..tngok kambing dpan rumah..
(tu pon nak citer..haha)
betukar2 gosip dgn cousin2 sambil menikmati udara segar kampung
sangat mendamaikan..

wan aku plak masak lauk fav aku..ikan semilang masak sambal..

wohhoo seronot
kami tinggal di kampung hnya sehari semalam shj
coz anak kucing bnyak kat rumah ni
mak risau tinggalkan mereka dgn along
haha

ok smpai di sini shj post utk arini
mlm ni nak balik kolej..
khamis dah start klas
daaa








Saturday, January 17, 2009

minggu yang bz

seperti yang dijangkakan..
kelas lepas cuti memang melimpah ruah..
kalo sebelum ni petang memang dilimpahi dgn jadual SDL(Sef Directed Learning)
tapi x lagi selepas cuti ni..
kelas kami dilimpahi dgn discussion klas..
kami dibahagikan kpd beberapa group kecil..
disuruh membuat kajian @ research sendiri tentang cardiorespiratory..
dan lecturer hanya datang utk discuss dgn group2 yg tlh dibahagikan ini..
ianya lebih sukar drpd lecture atau seminar..
krn kami terpaksa memuatkan otak2 ini dgn maklumat krn soalan akan diajukan kepada sesiapa sahaja yg dimahukan..
hoho..
berpeluh juga la bila time discussion ni..
nasib baik la turn aku dah lepas jumaat aritu..
tapi aku rasa teknik ni agak berkesan coz disamping lecturer tu akhirnya
berjaya memaksa aku utk study dgn serious..
aku dpt ingat suma maklumat2 dgn jayanya..
maklumla..term2 medical ni bukannya senang nak ingat..
nak sebut pon tergeliat lidah..
inikan lagi nak menghafal..
haha

result 1 paper aku utk sem1 dah kuar..
aku ada 2 paper utk sem lepas..
1 practical,1 writing
result practical dah dapat,yg writing lecturer aku kata xtau bila nak dpt
coz paper tu masih ada kat northumbria uni, London (aku pnya course collabration dgn northumbria)..
xpe la..korang nak simpan result aku tu lelama pon x kisah..
haha..
alhamdulillah paper practical aku lulus..
utk paper practical..
format exam dia camni..
kami diberi 6 scenario..
tp 10 mnt sblm masuk exam room,candidate kena undi utk memilih scenario..
dlm masa 10 mnt tu candidate diminta utk berfikir ttg jawapan2 utk scenario yg beliau dapat..
bila dah masuk exam room..
dlm exam room ada 2 org examiner..
satu lecturer dr mahsa..dan satu lecturer dr northumbria..x dilupa..satu model konon ala2 patient la..
kemudian bila bell dah bunyi..explain la satu2 tentang jawapan kepada scenario yg dapat tu..
explain dlm masa 15 minit..
dan passing mark adalah 12 aka 40%..
manakala full mark adalah 30 aka 100%..
alhamdulilah aku dpt 19/30..
wlaupon x bnyak tp bersyukur yg amat sangat..coz hanya tuhan dan pelajar2 physiotherapy je yg tau betapa dahsyatnya suasana dlm exam room tu..
tp akan ku berusaha dgn lebih gigih lagi utk sem2 ini..
utk mndpt markah yg lebih memberangsangkan..
hohoho...
ok cukup pasal result exam..

kita beralih pula kpd barang2 baru utk sem 2 ini..
hoho..
finally..
uniform aku dapat juga..
warna coklat cair..jgn tnya aku saiz apa uniform tu..pepaham sendiri la ye..
haha..
dan akhirnya dpt juga aku beli stethoscope dgn hrga yg berpatutan..
woohhoo...
intan x sabar nak pegi practical yg seterusnya~~~
march..lambat lagi..
wuhuhu








yosh!

Tuesday, January 13, 2009

tag dari kyla

I have been tagged by kyla at lifeline. The rules are to post the 4th picture from the 4th folder on your computer where you store your pictures*, explain the picture, then tag 4 of your friends to share their pictures, too. Don't forget to let them know they've been tagged by leaving them a comment on their own blog.



- pic ni di ambil kat blakang kolej aku...bangunan ni bernama 'INTAN-wilayah tengah'
jgn tnya aku apakah tujuan bangunan itu di bina..
aku pon xtau..tp ayah aku kata ni bangunan kerajaan..melatih pegawai kerajaan utk menjadi PTD(pegawai tadbir diplomatik)...jgn tnya aku apakah pekerjaan ptd..
pasal aku pon xtau..hohoho

- saya mahu tag adikku sayang-

lol

Sunday, January 11, 2009

baLik beLaja

rasa cam sekejap sngat masa berlalu..
huhu..
rasa cam baru sangat cuti..
baru rasa naik bas & komuter dr pJ ke shah alam..
dah kena angkut barang balik pJ balik..
haha..
cam jaoh sangat je gaya nya kan?
la la la~~
disebabkn aku stay hostel..
so rasa la gak cam jaoh shah alam dgn pJ nuu..
hahaha

so smpai di sini saja la aku merepek..
nak g pack barang..
nak balik petang ni gak..
kalo elya bz pack barang nak balik shah alam..
intan sibuk pack brg nak balik pJ..
huhu...
saya sangat malas..
rasa cam dah capek sangat dah..
nak bukak buku..
haihzz..
apa2 pon..
kuatkan semangat intan!
x lama dah..
lagi 7 semester je..!
what the *%($!!!
7 semester?
lebam aku..

ok sayonara nagase-kun..
segala vcd dan dvd nagase telah ku simpan rapat di dalam almari di rumah..
kita akan ketemu lagi..
dlm masa terdekat mungkin chinese new year nnt..
huhuhu..

sayonara~~!

mizah and fatin..kalo nak pic2 kita kat bday mona semalam..
gtau aku..bwak pendrive korang..
aku malas nak upload kat ms & fs...
wahaha






akhir katanya..
marilah kita bersama2 berdoa kepada saudara2 kita di palestin..
dan marilah kita bersama2 memboikot barangan israel..
siapa tau iNtan akan kurus setelah meninggalkn produk2 mereka yg kebanyakannya menyumbang peratusan lemak di badan intan..
wahaha
amin...~~

Monday, January 05, 2009

bila nak habis la

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi
aturkan segalanya.

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan
outstation, awak pandai2 jaga diri nanti...

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu,
jadi mari kita habiskan masa bersama-sama....

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu,
jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen...

Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde
kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama...

Atuk (the 1st boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa
bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh...

Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah
membatalkan outstation tu...

Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama
untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya..

Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.

Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kene
pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.

Atuk menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi
uruskan semuanya..

Thursday, January 01, 2009

saya seorang emo?

emo = sedih = sensitif
sama ke?
kalau sama ini bermakna aku adalah seorang yg sensitif..
ye ke?
urm urm mari kita lihat

macam yg diketahui umum..rumah aku ada banyak sangat kucing..
sejak aku sekolah lagi mmg family aku dah bela banyak kucing
recently aku ada dlm lebih kurang 17 ekor kucing..
dalam lebih kurang pukul 10 malam tadi..
masa tu aku baru je abis menonton vcd nagase(mukodono2001) yang aku baru beli selasa lepas..
aku pon turun la ke bawah dgn tujuan minum air dan tngok tv dgn family aku..
pastu aku pon tengok2 la kucing aku yang bernama 'girl' kat dlm sangkar..
dia dikurung dlm sngkar coz mak aku jumpa dia dua hari lepas kat halaman rumah tengah mengerang kesakitan...
so kitorang letak dia dlm sngkar so dia boleh la rehatkan diri..
kitorang suspek yg dia ni terminum racun..
yelah..wlaupon ktorang bnyak kucing..tp mereka suma kami lepaskan
agar mereka hidup & bebas bermain ikot sukahati mereka..
ok..sambung balik cerita..
masa aku tngok sngkar tu..
aku tngok girl ni cam dah x gerak je..
dlm hati aku pon fkir la dlm hati aku "biar betul budak ni"
bapak aku tetiba datang kat aku tanya girl ni hidup lagi ke tak..
coz dari siang tadi mmg mulut dia dah kuar buih & air2 lendir..
memang sah la dia minum racun..mungkin dia termakan racun2 pokok..
aku suruh mak aku tngok betol x yang girl ni dah mati
mak buat tak tau je dgn percakapan aku tu
aku tau dia pon sedih coz ktorang dah bela girl ni dr kecik..
lagi2 bila dia sakit ni mak aku yang bnyak bagi dia minum air pkai shrink..
dia xnak tngok girl tu mati..sbab tu la bila aku soh mak aku tngok girl tu mak aku buat2 x dngar je..
so bila aku tngok yg mmg jantung dia dah berenti..
and denyutan nadi dia pon dah xde..
aku ckp dgn ayah aku kat tepi aku tadi bahawa girl ni dah mati..
so ayah aku soh aku angkat girl masuk dlm plastik..
coz ayah aku nak tanam dia..
masa aku nak angkat dia masuk dlm plastik tu aku pnya prasaan dah sebak dah..
tp dlm otak aku berkata : "tahan intan..tahan..tu kucing je.."
tp dgn tidak disengajakan akhirnya air mata aku mengalir juga..
mengalir dgn banyak..
aku mmg paling x boleh tahan dgn kematian..
wlaupon hnya kematian kucing aku..
masa tu hanya aku dgn ayah aku yang ada kat dapur...
ayah aku pon tenangkan la aku..
dia pon tau yg aku sedih dgn kematian girl..
ayah aku bagi kata2 smangat yg aku paling aku x boleh lupa..
"jangan la sedih..kucing je ni..kalo dgn kucing pon boleh nangis camni..nanti bila keja..macam mana nak berhadapan dgn pesakit?"
oh bila aku fkir2 balik betol gak kata2 bpk aku tu
so mulai saat ni aku perlu kuat kan semangat aku
x boleh sedih2 lagi
setiap yg hidup pasti akan mati
dan setiap pertemuan pasti ada perpisahan

so adakah aku seorang emo?
anda tentukan

ok di sini ada beberapa photo di sekitar majlis pertunangan paksu aku pada isnin lalu



-hantaran dari pihak kami-




-depan rumah tunang paksu aku-



- ayah aku tengah berbincang-



- mak aku sarong cincin-



-maksu ku kini-



-makan makan makan-




-cousins-



-hasil yang di bawa pulang-



so smpai di sini saja post utk kali ini
laptop aku pon dah mula buat hal dah..
aduhai cepat la abg aku balik ni..
dah x tahan dah
huhu..

- selamat tahun baru-
- dan salam maal hijrah-
^-^