Friday, December 26, 2008

tag pasal kawin?

BAHAYA, SILA PERIKSA ID ANDA. PASTIKAN ANDA MELEBIHI 18 DAN KE ATAS KERANA TEXT2 SETERUSNYA MENGANDUNGI UNSUR2 YANG KURANG SESUAI BAGI PERINGKAT UMUR BAWAHAN.
BAIK JANGAN BACALAH SENANG CITE.


1.How old are you?
- 19

2. Are you single?
- yeap

3. In what age do you think you’ll get married?
- ntah..xtau la..x penah fikir..
tp before 30 la of course


4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
- siapa yang ada dgn saya sekarang?haha

5. If not, who do you want to marry?
- encik nagase-kun yang boleh berbahasa melayu?hahaha..mengong
kalo boleh saya mahu mr.p... ;p

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
- saya berjiwa traditional

7. Your ideal motif?
- heh?

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
- mana2 pon boleh la..alamak seriously aku x pnah fkir la bnda2 kawin ni..
hahaha..tp kalo sarawak pon best gak..urm urm..
haha


9. How many guests do you think you’ll invite?
- kepada semua yg mengenali diri ini
dan kepada semua peminat2..ceh..ikot ayat mawi plak..hahaha

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
- sederhana tapi meriah...haha..cilok ayat siti pulak..huahuahuahua

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
- apa yang muat la..haihzz...susah gak nak cari yg muat tu..hehe

12. How many layers of cake do you want to have?
- berapa2 pon x kisah..aku x suka makan kek..buat cukup syarat dah ler ;)

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
- larh buatpo la nak buat kat hotel2 nun..ni ha kat dpan rumah aku bnyak space ni ha..x elok membazir

14. When do you want to get married, evening or morning?
- alamak..org slalu kawin waktu apa eh?

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
- outdoors

16. Do you like a grand entrance for your groom?
- urm xtau la..tp kalo boleh nak kawin bawah pedang..alamak..kena cari bakal suami kapten la ni..hahaha

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding??
- no comment

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
- jgn tnya lagi la..aku xtau apa nak jwb dah..haha

19. What age do you want to get married?
- cam soalan kat atas tu je?hehe..
ntah la..27 ke..28 ke..lebih kurang camtu la..
aku x suka budak..so x kisah la kawin ke tak..
ngeh3


20. Describe your ideal husband/wife
- faktor kewangan yang kukuh
- tidak akan mudah terpengaruh dgn kata2 org lain
- seorang yang setia & menyayangi sepenuh hati
- xde niat nak kawin lagi..hahahaha
* intan = anti-poligami*
- menerima saya seadanya - kena ingat bahawa saya mmg x pndai masak..
tapi saya akan berusaha utk mempelajarinya slps kawin nnt.. ^-^


21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
- pakai tangan..ikot adat melayu

22. champagne or red wine?
- bak kata amma..sirap dah la..ingat budget aku besar sngat?
hahaha

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- after the wed

24. Money or household item?
- love & money..haha

25. Who will pay for the bills?
- ur money is mine..my money is mine too..hahaha

26. Are you ready for married life?
- tak arh..nak buatpo kawin cecepat..
hidup ni kan sekali je

27. Will u always be true to your wife/husband
- yeap

28. How many kids do u like?
- sory..i dont like kids

29. A new house for a newly wed or an old one?
- new house..rumah kami itu mesti jaoh dr sebarang gangguan..
rumah kami mesti la jaoh dr rumah family suami & saya..
aman sket..hahaha

30. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
- lebih cenderung memilih gold wlaupon nama saya diamond(intan)
hehe


31. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
- bila tiba masanya kita bincang eh?
skg biarkan hidup saya berjalan seperti kebiasaannya

32. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
- haish xyah la
tp pic nya pasti akan di post ke dalam blog
ye dak?hahaha


33. Whose wedding plans would you like to know next???
Choose 5 person.
- helmin lagi..
- elya lagi..
- kyla pon kena gak..haha
- hannan pon sama
- fina kena tag-kawan baru..
yeay!

2 comments:

Fina said...

Ga berbahaya kok baca "tag pasal kawin". Justru lucu banget jawaban kamu, hehehe....

intan said...

haha..terima kasih fina..kalo boleh anda juga cuba jawab deh..
;)