Tuesday, November 25, 2008

Di suatu kawasan pedalaman di Kedah, seorang penternak yang mempunyai ladang ternak yang luas dan berjaya telah meninggal dunia dengan meninggalkan seorang balu yang masih muda dan cantik, namanya Minah.


Minah membuat keputusan untuk meneruskan kerjaya suaminya dengan mengambil alih ladang ternakan tersebut, tetapi dia tidak mempunyai kemahiran yang cukup untuk mengendalikan ladangnya.
Jadi dia pun membuat keputusan untuk mengiklankan di dalam akhbar
untuk mencari seorang pembantu yang akan mengerjakan ladang ternaknya dengan menawarkan gaji dan sebuah bilik di rumahnya sebagai tempat kediaman memandangkan ladang yang dimaksudkan hanya berada di belakang rumahnya.



Selang beberapa hari kemudian ada dua orang pemuda yang memohon
pekerjaan tersebut. Seorang pondan, dan seorang kaki mabuk.
Memandangkan tiada sesiapa lagi yang memohon jawatan tersebut selain dari dua orang pemuda tadi, Minah terpaksa memilih salah seorang dari mereka.


Setelah menimbangkan semasak-masaknya, Minah memilih si pondan bernama Leman untuk bekerja dengannya, dengan anggapan bahawa dia berasa lebih selamat tinggal bersama seorang pondan daripada tinggal dengan seorang pemabuk.


Minggu demi minggu berlalu. Leman telah melakukan tugasnya dengan penuh tekun dan rajin. Leman kerap kali menghabiskan waktunya sehingga malam untuk membuat kerja-kerja di ladang ternakan. Ladangnya menjadi semakin berjaya dan ternakan semakin banyak membiak dan sihat-sihat belaka. Gembiralah si Minah ni tadi.


Kerana ingin menghargai kerajinan si Leman ni, Minah pun berkata kepada Leman, "Leman, kau telah melakukan kerja dengan baik dan ladang ternakan pun kulihat semakin bagus, kau sepatutnya ambil cuti pergi ke pekan berjalan-jalan untuk melegakan tekanan kerja..."
Gembiralah Leman, dan pada suatu malam minggu, dia pun pergi ke pekan. Sampailah ke tengah malam, Leman tak pulang-pulang ke rumah. Pukul 1 tak pulang, pukul 2 tak pulang. Pukul 2.30 pagi barulah Leman pulang kerumah..
Sampai ke rumah, di dapati Minah sedang menunggunya sambil duduk di sofa berhampiran unggun api.


"Buka butang bajuku dan tanggalkannya." Kata Minah.


Leman dengan tangan yang terketar-ketar dan perasaan yang terkejut, melakukan apa yang diarahkan.


"Sekarang, buka kasut but ku."

Leman buat, perlahan sekali.


"Buka, setokin ku.."

Dia buat juga.

"Sekarang, buka skirt ku."
Dia buat juga.


"Sekarang buka coliku."
Dengan tangan yang menggigil, dia buat apa yang disuruh.


"Sekarang....buka seluar dalamku..."
Dengan perlahan, dia melucutkannya ke bawah dan menanggalkannya.


Kemudian, Minah pun memandang Leman, sambil berkata...




















"Sekali lagi kau pergi pekan
dengan memakai pakaian aku, aku pecat kau on the spot."

Ekekekek... apa yg engkorang pikir haaa ? Lu pikirla sendiri he he... ;)


dr intan : siot..aku pon kena tipu..hahahahaha...

Monday, November 24, 2008

bUat Lah!

cam menarik je survey ni>>
buat lah(intan berkata)

1. Besides your lips, where is your favorite spot to get kissed?
- tengkuk?wah so sweet!-

2. How did you feel when you woke up this morning?
-bohsan la arini suma klas mr muthu..xnak g klas boleh tak?haha-

3. Who was the last person you took a picture of?
-mek pah(my roomate).coz arini bday beliau!-

4. How often do you see your ex?
-never since we bRoke up-

5. Would you ever donate blood?
-2 times!wahaha..since matrik..love to donate blood..but currently i dont noe where to donate my blood...my blood type : AB!very rare..!la la la~~~

6. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
-deffinitely..asrul!u r my bestfren ever!-

7. Do you want someone dead?
-apa punya soalan daaa...-

8. What does your last text message say?
-"iNtan,anda sangat mengambil berat tentang rakan2 ye"..kata fArid kpd iNtan-

9. What are you thinking about right now?
-mengantok la..lepas ni nak tidO-

10. Do you wish someone was with you right now?
-tOmoya nAgase?lol-

11. What time did you go to sleep last night?
-11 ++ -

12. Where did you buy the shirt you're wearing now?
-jusco,one utama-

13. Is someone on your mind right now?
-tOmoya nAgase lagi?haha-

14. Have you ever been in a hotel room with a friend of the opposite sex?
-no nO NO-

15. Who was the last person to text you?
-fArid-

16. Would you consider yourself to be spoiled?
-absolUtely nOt-

17. What are you listening to right now?
-tHe Lima:kaU ada Dia-

18. Did you sing at all today?
-yeap..sekarang juga masih menyanyi..la la la~~~ -

19. When's the last time you cried?
-yeSterdAy..watching last episOde of mukodono 2003 -hero tOmoya nagase..haha(ntah apa2..tu pon boleh nangis) -

20. Who were you with yesterday?
-iBu,ayah,aDik,aLong,waN, pakSu,mEk pAh,diYana-

21. Do you miss anyone?
- i dO miss evEryonE in thiS world! -

23. Have you ever being drunk with your number one?
-astaghfirullah al-azim...x penah-

24. If someone liked you right now would you want them to tell you?
- i Love to ;) -

25. Do you want someone you can't have?
-yeap..-

26. When did you last talk to your brother or sister?
-yeSterDay-

27. Where were you at 2:02 am this morning?
- oN my bed i tHink :p -

29. Do you think you will be in a relationship 3 months from now?
- i dOnt thInk so..aftEr 3 years also i think it is impossible..haha-

30. Do you want to tell someone something?
- yeap... 'hanif kenapa kamu sejak kebelakangan ini makin ensem?' LOL..hahaha..tapi dah bagitau dah pagi tadi...hahahaha

my cLassMates

yeah..recently xtau la mood apa..
tetiba aku activate kan aku pnya fecebook..
sblom ni aku x main sngat facebook ni..
skg pon x bkak sngat la..
cam x brp masyuuuk dgn aku..hehehe..
so sedang aku bohsan2 tu aku bkak la facebook aku kejap..
psal lastweek fs x blh guna..and myspace aku pon cam xde apa yg menarik ;(
so tetiba aku jumpa suma classmate mahsa aku kat facebook..
rupa2nya diorang active facebook..
ohhhoo..ic ic..
aku pn x brp paham sbnarnya nak guna facebook tu..
hehe..ok ok abaikan..
so bila aku bkak kwn2 aku pnya profile ni..
aku jumpa la pic2 kitorang yg aku blom ada lagi..
so nak tngok classmate mahsa aku?
wahhhaa..
sila sila silakan...


-mana aku?-

-diYana,hAyatI,IntAn-


-diYana,iNtan,hAniF-


ohho..ada sket je pic..yang atas skali tu je aku dapat dr facebook..
yang lagi 2 tu aku ambk dr phone diyana..
hohoho..hanif,anda sngat ensem..cam muka pelakon korea @ jepon..
haha..

oh yeah..arini bday roomate aku..
happy bday mek pAh!!!

Tuesday, November 18, 2008

jAtUh cHenta (2)

ohho..
tomoya nagase ku!
la la la~~~
vc ni adalah petikan video dr citer mukodono 2003..
:)




tajuk lagu : Omae Yanai To AkanNen
lyric :

onna ni wakarahen otoko no iji ga aru shi
sunao ni iwarehen kodoku na yoru mo aru shi
wakatte kureru ka oira wo zenbu
isshou kakatte ii kara
tada massugu kono yume wo kanaeyou yo
WOW YEAH
hoshizora-tachi ga oira-tachi no mirai wo
ima mitodoketeru kara hora kuchidzuke wo shiyou
WOW YEAH
oshaberi de ee nen
donkusai no mo omae yanen
tsuite koi
onna ni miserarehen otoko no namida aru shi
nakanaka wasurehen ironna omoi mo aru shi
wakatte kureru ka oira wo zenbu
isshou kakatte ii kara
akogareteta ano mise wo yoyaku shita yo

WOW YEAH
hoshizora-tachi ni oira-tachi no mirai wo
hora sengen suru yo zettai shiawase ni suru yo
WOW YEAH
nebosuke de ee nen
ryouri heta no mo omae yanen
tsuite koi

WOW YEAH
hoshizora-tachi ga oira-tachi no mirai wo
ima mitodoketeru kara hora

(words)
"I WANNA KISS NOW"

WOW YEAH
oshaberi de ee nen
donkusai no mo omae yanen
tsuite koi

WOW YEAH
hoshizora-tachi ni oira-tachi no mirai wo
hora sengen suru yo zettai shiawase ni suru yo
WOW YEAH
nebosuke de ee nen
ryouri heta no mo omae yanen
tsuite koi

tsuite koi

Monday, November 17, 2008

jAtUh cHenta

ohho..
recently cam student2 yang lain..
aku baru abis sem1..
so utk celebrate sem break aku yang hnya satu hari itu..
aku mntak la pnjam dgn kwn aku si hayati ni vcd+ dvd jepon..
aku mmg la minat kat citer2 jepon ni..
bagi aku jepon lagi best dr korea kot..
ehehe..
ni just pendapat aku k..
so jgn marah :)
setakat ni dah bnyak series japan yg aku dah tngok..
antaranya hero,GTO,hanakimi dan segala citer jepon yang dah kuar kat tv tu..
and baru2 ni..cd yang hayati bagi pnjam..
telah menambahkan bilangan series yang telah aku tonton..
citer2 nya adalah..
gokusen,hana yori dango 1& 2,kimi wa petto, nobutta wo produce & my boss my hero..
pada aku..citer yang paling best ialah hana kimi..
kalo dlm 5 bintang tu..aku boleh bagi 4.5 bintang la..
and second best is my boss my hero..
seriously aku cakap citer ni memang best...
sngat klaka + heronya yang hensem..
citer ni citer psal sorang bakal ketua yakuza yang agak 'tak pandai'..
so disebabkan ketidak pandaiannya,bapak dia hantar dia g sekola..
so dr situ la mulanya citer camne dia nak biasakan hidop dia dgn alam persekolahan yg dah lama dia tinggalkan..
bayangkan umur dia 27..tapi kena menyamar jd bdak 17 thn..
and kena rahsiakan identiti dia sbg yakuza..
citer ni mmg best..dr 5 bintang..
aku bagi 4 bintang... :)



nama hero citer ni adalah tomoya nagase..
aduhai seriously aku cakap..
aku sangat suka tomoya nagase..
beliau mempunyai mata yang menikam jantungku..(poyo)
hidung yang mancung dah mulut yang sexy..
sbnarnya actor ni aku dah lama cari nama dia..
1st aku tngok drama dia dulu mukodono 2003..
masa tu aku sekola lagi..x ingat form brp..
tp skg akhirnya ku ditemukan kmbali dgn nya....
mhuahaha..
vc brp kali aku tngok..
beliau bukan sahaja pndai menyanyi(vocalist + guitarist kump tokio)..
malah beliau juga amat la pndai berlakon..
hahaha..dah aku mmg minat kat dia..
ye dak...
haha..kiranya dlm beberapa hari dan minggu ni aku mmg gila habis la kat dia..
smpai termimpi2 tu..
hehehe..
oh tomoya nagase ku..

tapi..
jeng jeng jeng..
aku sedar yang aku kena menghadapi kehidupan yg sebenar..
bak kata orang.."berpijak di bumi yang nyata"..
sngat la impossible nya utk aku bukan setakat memiliki,malah utk berjumpa juga sesuatu yang mustahil..
hahahahaha..
makanya wahai 'saudara2' sekalian..
jikalau anda mempunya raut wajah spt tomoya nagase..
permohonan anda utk menjadi bf saya pasti akan dipertimbangkan..
deee dee dee..
perasan abis aku..
hehehe..