Tuesday, October 28, 2008

weekend yang panjang?

dimulakan dgn perjalanan balik aku dari kolej ke shah alam..
cam biasa, aku naik metrobas dr dpan kolej ke kL central..
jumaat haritu klas aku abis awal..klas comp cancel..
xtau la knp..diorang kata mr chandra xde kat kolej utk 4 bulan..
tapi sejak hari khamis aku tengok dia sihat waalfiat je berlegar2 di ruang legar mahsa tu..
hahahah.
so,nak dijadikan cerita..aku balik awal.dlm pkol 2.30 camtu..
selalunya kalo ada klas comp,aku akan balik dlm pkol 5 camtu..
hari jumaat tu aku dgn indian friends aku nak g shoping deepavali kat kL cntral..
ada karnival deepavali..
hehehe..
kolej aku sebelah dgn um..
so sekali bila time bas tu stop kat bus station dpan ppum(pusat perubatan uni malaya),
ada la beberapa orang masok..
pastu dgn tak disangkanya, ada sorang kawan aku time matrik masok and berdiri kat sebelah tmpat aku duduk tu!
and u noe what, i am his secret admire...
hehehehe..aku ingat lepas dah abis matrik, aku dah x dpt jumpa dia lagi..
pastu dgn x disangka..dpt gak aku jumpa dia..hehe..
last aku jumpa dia seingat aku,seminggu sebelom study week sem 2 kat mtrk..
and lepas tu mmg aku x jumpa.
means, 2 minggu sebelum aku tamat mtrk la..
time tu aku ingat lagi..sedih gila..bkan sbab akan meninggalkn kwn2,bukan sebab x cukup study utk final,tapi sebab aku takot sngat x dpt jumpa dia lagi..
selepas beberapa bulan meninggalkan matrik..
aku masih x dpt lupakan dia...
lantak apa orang nak kata..selagi aku x dpt melupakan dia,aku xkan cari pengganti dirinya...
wlaupon org kata aku 'ntah apa2' atau pon 'sentimental' atau 'seperti menunggu bulan jatoh ke riba'..aku x kesah..
ada jugak sorang kawan aku yg suggest kan aku utk letak ringtone 'seribu tahun' nyanyian imran ajmain...aku x kesah..
aku tau dia xkan balas balik cinta aku..bcoz he is indian and i am malay..well,what to say..
(haha..aku tulis pon geli nak baca)
so what..haha..
aku akhirnya ditemukan kembali dgn dia..
dalam bas..nasib baik la prjalanan ktorang dari kolej/ppum ke kL cntral ada la dlm 15 mnt..
so kitorang pon sembang2, etc..
terubat rinduku padanya..
huhuhuhu..adakah ini cinta atau nafsu?
aku pn xtau..urm urm urm..

and then..
yoohoo..skg aku tngah study week..
means: cuti!
hoho..
tapi yg x bestnya, ada ke patot lctrer aku nak buat class?
wtf!
hahaha..dia xtau ke maksod study week adalah cuti!haha..
jgn harap babe aku nak dtg..
hohoho..
ok la..
nmpak nya aku still lagi x blh nak masokkn presentation dlm blog ni..
aku x blh nak cut lagi part presentation partner aku tu..
dia kata xmo enterframe dlm blog aku...
terpaksa la aku cut part dia..
hoho daa!

Friday, October 24, 2008

esok shopping deepavali yo!

esok cuti and balik shah alam..
akan update blog esok la ye..
kat mahsa internet..
humph..pepaham je la..
haha
maybe next post akan ada presentation video yg aku rekod pagi tadi..
so daaaa daaaa!

Friday, October 17, 2008

haha..sama ke?

haha..sedang2 aku mencari bahan dan idea utk menulis last assg aku..
aku terjumpa satu website ni yg katanya boleh cari kesamaan muka kita dgn international celeb..
and the result,seriously babe..
buat aku ketawa terbahak2..
hahaha..ada ke dia kata sama?
hahaha..prettzy zinta?beyonce?cameron diaz?hahahahaha
sbnarnya posing je hampir sama..muka x langsung..
well..aku jujur tau..hahaha
k marilah kita saksikan sesama..
hahahahaahaha


Wednesday, October 15, 2008

beberapa hari sebelum cuti tamat

yeah...
harini dah hari rabu..
malam khamis..
hari jumaat aku akan balik mahsa balik..
nak discuss dgn diyana pasal group assg..
haiiisshh kenapa la masa cepat sngat berlalu..aku rasa cam baru je sngat aku cuti..
pejam celik pejam celik..
dah sebulan berlalu..
dah sebulan rupanya aku x jumpa budak2 mahsa yg ntah apa2 happening nya tu..
hahaha...giler bising & happening diorang tu..
mungkin sbab ktorang la..so suma student pon mengong2..
tapi..x boleh kalah happening dgn classmate aku time sekola dulu..
xpecially 5 putra..diorang lagi la gila gila gila x 100!
hahaha..yelah time tu suma budak2 lagi..
otak xde apa nak fkir..kecuali spm..
tapi setahu aku..dulu spm aku xde la pkir sangat..
ckgu bagi homework,aku buat...
bpk soh g tution,aku gi...
bila time exam spm..aku layaaaan je..tulis apa yg aku tahu..
hahaha..masa tu otak sangat suci lagi(ecewah..suci ke..?haha)

pagi tadi masa aku tngah syok2 tido..tetiba mak aku kejot soh bangon..
mak aku gtau yg kawan aku masa kecik2, farah meninggal lepas subuh tadi..
farah tu dia ada cancer otak..dah dua tahun dia menderita penyakit tu..
doktor ckp dia start dpt cancer tu dsbabkan oleh dia bnyak sngat makan fastfood & junkfood..
menurut apa yg wan(nenek) aku kata..
farah mmg x makan nasi..hari2 either dia makan maggie, dia mesti akan makan fastfood like mcd,kfc etc..
sbab dah bnyak sngat bahan kimia mnyebabkan dia menjadi cancer
tapi apa nak buat..mmg dah ajal dia..
cancer tu hanya menjadi penyebab..
urm ingat lagi..
dulu ex classmate(5ptra) pon meninggal pasal cancer..
tapi dia cancer paru2..3 bulan je lepas dia dpt tau cancer tu..
dia dah meninggal..arwah ni seorang yg amat baik...
alim dan warak...dulu ktorang sama2 ambk subjek tasawur islam..
beliau sngat2 baik..urm tp apa nak buat..
mereka pon dah lama sakit kan..
Allah lebih menyayangi mereka..
mari la sesama sedekahkan al-fatihah kpd mereka berdua..

okeyh..memandangkan ini last week aku cuti..
aku maaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaas sangat nak bukak buku
xtau kenapa..aku tau kwn2 aku yg lain tu..
diorang mulut & tangan je kata x belaja & buat assg lagi..
tapi aku tau korang suma dah study bnyak and hampir siap segala assg tu kan?!
hahhaha..
yg penting..aku jujur..
aku mmg x buat lagi
hahahaha

ok..rasanya malam ni pon aku cam malas nak buat lagi..
hahahaha..rasanya esok cam nak g jumpa imbran la..
nak bincang dgn dia camne nak buat assg esok..hehe..
tapi tngok la camne..
tahap kerajinan itu..

Wednesday, October 08, 2008

pink ke pink an...

urm aku sndiri x paham kenapa dgn aku skg..
dulu aku ingat lagi..
waktu tu aku form 5...aku benci gla dgn colour pink..
fav colour aku adalah biru..
ayah aku pon tau ttg itu..
kalo time bday aku..bpk aku slalu belikn aku hadiah yg berwarna biru..
shirt biru,jam biru,gelang..dan lain2..
and smpai skg pon kalo bpk aku belikan aku barang mesti colour biru
tapi..
sejak aku masok matrik..aku dah jadi cam 'gila pink'!
haha
mula2 aku tukar cover hp aku colour pink..
pastu aku start beli memacam baju kurung colour pink..
aku pnya cadar pon aku beli colour pink..
beg aku kalo xde pink..aku beli colour merah..bnyak beg aku colour merah..
stokin xyah citer la..yg colour pink siap corak2 cartoon lagi..
and aritu bpk aku tnya nak present apa bday aku..
aku kata nak mp3 colour pink..
jeng jeng..bpk aku belikan..and yeah!aku ada mp3 colour pink!
hahahaha..
haritu bfore aku beli laptop kesygan aku ni..aku ingat nak beli laptop yg colour pink..
tp malangnya melihat pada faktor kewangan aku yg nyawa2 ikan ni..
aku rasa baik aku laptop biasa je..colour biru pon jadi la..
haha ..
yang terbaru..seperti yg sedia maklum..
raya baru saja berlalu..makanya kepada anak remaja yg muda belia ini..
mula la kumpulkn duit raya + ptptn utk dibelanjakan..
heheh..aku beli camera..samsung..
aku sebenarnya dah lama cr camera yg murah & plg penting colour pink..
and yeah sekali lagi! aku jmpa camera yg diidamkn itu!
yeah yeah yeah..
aku pnya camera pink pink dan pink!
ok dan last skali..
aku nak letak kat blog aku ni..
playlist music aku..
aku baru je letak ni..
suma senarai lagu2 korea yg aku suka..
aku pndai dngar & nonton citer2 korea + jepon ni sejak masok matrk and mahsa..
thx kngkwn matrik & HAYATI!
hahaha...
and yg paling penting..playlist ini berwarna pink!
yeah yeah yeah!
pink pink dan pink lagi!








Sunday, October 05, 2008

hari raya 08 yeah yeah yeah!



raya pertama tlh pon berlalu..
arini raya ke5..dah nak masok raya ke6 dah..
tapi semangat berhari raya (ataupon lebih jujur lagi..semangat mendptkn duit raya) itu masih ada..
haha..
yelah..bukan lama lagi blh dpt duit raya..
lagi 4 thn je..maklumla..
lepas grad kena keja..lepas keja wajib la memberi duit raya..
kepada mak,ayah,nenek,wan,sedara mara dan tidak dilupai bakalan2 anak buah..
hahahaha
k di sini ada beberapa gmbar menarik di hari raya pertama di rembau
check it out~~~~