Monday, September 08, 2008

i do or i dont?

hhmmpphh..
aku sendiri pon x paham..
kenapa aku rasa cam merindui seseorang..
tapi kenapa ye?
haish siapa ye?
humph.
haish..
kenapa ye aku xde boyfriend smpai skg?
kenapa hati aku tak terbukak utk menerima sebarang lelaki dalam hidop aku skg?
umur aku 19 tahun..
umur di mana kawan2 lain yang sebaya dgn aku..
sumanya ada boyfriend..tapi kenapa hati aku menolak utk ada bf?
aku sendiri pon kadang2 x paham..
bukannya aku xnak ada bf..tapi tak jugak aku nak ada bf..
faham x?
soalan ini selalu bermain2 kat fikiran aku..
tapi apa yg aku blh buat?xde apa...
betol dak?
ramai yang tanya aku kenapa..kenapa dan kenapa..
tapi apa yang aku boleh jawab?
aku pon xtau....

dulu aku penah ada bf..
masa tu aku form4..boleh dikatakan 1st love aku..
tapi x lama lepas tu aku break..dgn alasan nak consentrate study...
tapi mmg aku tak tipu..aku mmg break pasal nak consentrate study aku..
aku sayang sngat kat dia..maklum lah..dia kan 1st love aku..
aku break sbab nak concentrate blaja..
dan aku kotakan janji aku..aku dapat result yg baik dalam spm aku..
lepas aku dah dapat result yg baik dlm spm..
aku cuba cari dia...nak jumpa sangat dgn dia..
rindu sngat..nak sangat aku pelok and ckp kat dia..
yg aku dah kotakan janji aku..aku break psal nak study utk spm aku..
tapi..aku dpt tau yg dia dah ada gf..aku sngat kecewa..dia kata dia sngat syg kat aku..
tapi dia x boleh tunggu aku smpai spm aku abis...
lepas tu aku dpt offer masok matrik..di mana tmpat utk student yg dpt keputusan cemerlang dlm spm..
aku pegi pahang membawa diri..
lepas tu memang aku dah xde bf lagi..
hati aku dah tertutup utk itu..
aku dah malas nak bercouple lagi..
mungkin sebab itu kah?
atau ada sebab lain?
urm aku sendiri pon xtau..
kadang2 aku jelous gak tngok kawan2 aku ada bf..
g shopping dgn bf..malam2 ckp dgn bf..gelak tawa sama..nangis sama..gadoh..dan mcm2 ragam lagi..
haish tapi apa nak buat...
aku sendiri pon x paham..
ataupon jaoooh di sudut hati aku sebenarnya dah ada orang yg aku suka?
puas aku mencari apa yg sebenarnya aku mahukan..
tapi aku sendiri x paham
:(

haish kenapa aku malam ni emo sngat ni..
ntah..aku pon xtau..
rindu sngat kat besfrend aku ni kot..
haha

k la kengkawan...
sesapa yg ada nasihat ataupon apa2 comment..
boleh la msg aku kat friendster atau myspace ye..
jmpa di lain kali
:)

psst : bak kata kawan aku..cinta tak semestinya memiliki.. ;(

2 comments:

wong said...

hahah..
intan sometimes i also think like tat but no worries la...
no bf but got fren ma...

intan said...

wah apek..u read ha..so shy~~~~la la la..hahaha